Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dál?

Od: dpl28* odpovědí: 7 změna:
Ahoj,potřebovala bych poradit,jelikož už nevím jak dál. Jsem vdaná již skoro 7let,máme s manželem 3,5letou dcerku.
Manžel mě v těhotenství podváděl,pak znovu. To jsem mu odpustila,ale trápí mě,že si stále píše přes sms s bývalou milenkou a ještě s jinou ženou./další/ Sliboval mi,že si psát už s nikým nebude. Ale stále si dopisuje. Několikrát,jsme to řešily a prosila jsem ho ať si nedopisuje s jinýma ženama,že mě to trápí. Zjišťuji,že je mu to jedno. Nevím jak mám postupovat dál. Prosím o radu a váš názor. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

piter*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
ja vim ze je to tezke ,ale odejdete od manzela i s ditetem a nechte ho nejaky cas zit samostatneho.treba mu zacnete chybet a jeste vas bude prosit na kolenou ,ale vetsinou pak zacnou znova mozna bude lepsi se rovnou rozvest
kopretina*
Víte jistě, milý"piter", že má kam jít?
Máte zato, že když bude dotyčný brouzdat po netu a chatovat, není to to samé, jako psát SMS? Myslím si, že muž, který tohle dělá a druhá strana odpovídá, bude pokračovat, ať už má rodinu nebo ne.
Rozvádět se? Proč? Dokud si jen"hraje"nezlobí.

katka*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
V žádném případě nesouhlasim s kopretinou. Má manželku a má s ní malé dítě a přesto hledá, byt třeba nyní jen psané potěšení s jinými ženami. A nerespektuje fakt, že mu žena říká, že jí to trápí, je mu to prostě fuk. Katko: váš muž za tohle ponižování nestojí. Pokud máte možnost odejděte a pak uvidíte jak muž zareaguje. Ukažte mu, že máte taky nějakou hrdost, třeba pak ještě přileze. A pokud ne máte své dítě a v budoucnu na vás bude čekat třeba nějaký fajn mužský co tohle dělat nebude. Hodně štěstí

horra*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Příliš jsem nepochopil, jak víš, s kým si manžel posílá SMS? Pokud mu kontroluješ jeho mobil, tak to bys asi neměla. Každý člověk má právo na určitý kus soukromí, byť by to byl"pouhý"manžel. Ovšem pokud esemeskuje schválně tak aby jsi o tom věděla, tak potom je to bezohledný blb kterýmu jde především o to aby tě trápil a život s ním zřejmě bude krajně nesnesitelný.

šťastná*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Milá zlatá,

obdivuji Tě. Jestliže Tě manžel podváděl (zvlášť v těhotenství) a Tys mu odpustila, jsi úžasně silný člověk a jistě ho máš velmi ráda. Uvaž holka, ale, jestli si to zaslouží. Vždyť ten chlap si Tě vůbec neváží!

Nechci s Tebou řešit způsob, jak jsi přišla na to, s kým si smskuje, v tom případě souhlasím s horrou. Každý má právo na soukromí. Dokážu si však velmi dobře představit, jaké pocity prožíváš, podobné jsem také prožila. Já však mám to štěstí, že mě manžel nepodváděl a nepodvádí (nebo si to alespoň myslím), a tak jsem se s tím mohla daleko lépe a rychleji vyrovnat. Člověk si totiž, holka, vždycky bude dělat, co chce. Můžeš ho hlídat, jak chceš.

Otázka je, jestli Ti to stojí za to. Když jsi mu jasně řekla, že si to nepřeješ, a on přesto pokračuje, znamená to, že ve vašem vztahu je něco špatně. Manžel Ti svým chováním jasně dává najevo, že ho nezajímají Tvá přání a Tvé city a zraňuje je. Přemýšlej, holka, moc přemýšlej... Pomoct si můžeš jedině sama. Já na tvém místě bych se snažila uvědomit si a dát si do souvislostí věci, jako: jak a kde jsme se seznámili, proč jsme se brali (z lásky?), je někdo v našem vztahu dominantní? nebo respektujeme jeden druhého?, rozhodujeme o zásadních věcech v rodině společně?, zajišťujeme základní potřeby rodiny společně? nebo je veškerá tíha jen na jednom? miluji ho a proč? cítím, že mě miluje nebo ne? miluje své dítě? a má rádo ono jej? jsem spokojená v sexu? je manžel v sexu se mnou spokojený? Chci s ním za stávajích podmínek i nadále žít?... Opět mu odpustím? Těch otázek je jistě daleko více.

Asi bych neřešila situaci prozatím radikálně. Nejdřív bych si zodpověděla své otázky a pak bych se snažila si s manželem znovu promluvit. A to nejen o problému, co Tě trápí, ale i o Tvých závěrech a možných řešeních, a o tom, jak to vidí on, proč to dělá?... Možná, že je manžel v manželství z nějakého důvodu nespokojený. Třeba je to jen maličkost. Chlapi se však s takovými věcmi nesvěřují. Řeší si své problémy sami a po svém.

Důležité je si uvědomit, jestli chceš Ty i manžel ve vztahu setrvat, zda tam to pouto opravdu je. Možná stačí jen upravit pravidla, ale tak, aby to vyhovovalo oběma. Ani jeden z Vás nesmí cítit"příkoří". Je to běh na dlouhou trať, ale je dobré to zkusit, aby sis v budoucnu nic nevyčítala, ať už se rozhodneš jakkoli. A měj na mysli, že jsi silná žena!

Přeji Tobě i Tvé rodině v budoucím životě mnoho štěstí!

ehud*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Raději se podívej na své dítě a řekni si zda li si to zaslouží.Tvůj manžel je prase a to jsem slušný.Pokud máš kam jít tak jdi a neohlížej se.Tvůj muž se nezmění a zůstane stejný ba co víc bude chtít více a více.Tebe má jistou tak se buď s tím vyrovnej nebo začni něco dělat,když ne kvůli sobě tak kvůli dítěti.Je to těžké,ale co není v takových případech.Tak buď realistická.
šťastná*

Ahoj ehud!

V zásadě máme názor téměř stejný. Jen jsme to každý vyjádřili jinak. Není nikdy všechno jenom bílé nebo černé. Bývají i šedé odstíny. Pokud jsi přítelem těchto razantních rozhodnutí na základě jednostranných informací a všechno Ti v životě vychází, gratuluji. Jsi šťastný člověk! Mě život naučil zvážit všechna pro a proti, když se potřebuji rozhodnout. Možná si tím komplikuji život, ale nevadí mi to. Vím potom, že jsem se rozhodla podle svého nejlepšího svědomí. Proto jsem nastínila cestu sice delší a ne zrovna jednoduchou, ale právě kvůli svému dítěti by měla vážit svá rozhodnutí. Nezapoměň, že neznáme názor druhé strany. I když nevěru v žádném případě netoleruji a na svých původních názorech o jejím manželovi trvám, měla by se holka snažit aspoň pochopit, proč se tak stalo, aby se mohla v budoucnu podobných situací vyvarovat. K rozchodu může dříve nebo později dojít, ale nemusí. Spálit za sebou všechny mosty je jednoduché, ale postavit nové se nemusí vždy podařit, ať se snažíme sebevíc.

Přeji Ti v životě hodně štěstí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]