Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
máte někdo zkušenosti s výkupem zlata (šperky, zlomky, zubní zlato dohromady cca do 200 g) v Praze? Našel jsem na internetu několik firem, které vypadají seriozně, ale chci poprosit o vlastní zkušenosti - roli pro mě hraje především přístup k zákazníkovi a pak samozřejmě cena za materiál.
Díky, V.
Před nějakou dobou se mamka chtěla zbavit "zbytků"zlata, tak jsem na netu koukal, jaká je situace. Překvapilo mě, jak jsou některé firmy drzé - třeba tuším Sherri zlatnictví má inzeráty v Metru (v těch novinách), že jsou nejvýhodnější a kdesi cosi - přitom jejich výkupní ceny jsou směšné... Spoléhají na to (a nejenom oni), že papír snese všechno a někdo se nachytá...
Nejsem si už 100% jistý, ale tuším, že jsme to zlato prodali zde: vykup-zlatostribro.cz/...
Cena byla nejvyšší, co jsem našel. Pro jistotu jsem šel s mamkou, aby to nebyl nějaký podfuk. Ale ačkoli jsem z toho měl trochu zvláštní pocit (jeden člověk v jedné kanceláři), tak vše proběhlo v pohodě - pán na zlato mrknul, ani nijak složitě neověřoval, jestli je to skutečně pravé a peníze dal přesně podle toho, co bylo v tu dobu na netu (aktualizují to tuším 2x denně).
Nevím jak je to s cenou, ale jestli se dá počítat k přístupu k zákazníkovi spolehlivost, pak za mě je to jednoznačně Safina. Bohužel nevím, jestli mají výkup v Praze.
Díky za tuhle i další odpovědi.
Nakonec jsem dle google a porovnáním cen vybral TOP GOLD na Dušní ( top-gold.cz), zítra tam budu volat a případně dám vědět výsledek.
Zaujalo mě Sherri a dostupnost Chodova, ale na webu jsem nikde nenašel aktuální výkupní ceny, takže jsem to také zavrhnul. Koukal jsem i na Safinu, ale i přes přehledné stránky jsem to kvůli ceně zavrhnul.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.