Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověd v zaměstnání - lhůta

Od: hanula* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, 31. 12. jsem v práci podala výpověd, do které jsem uvedla, že chci skončit k 28. 2. Jelikož vedoucí v práci byla jednat překvapená a také začala být náladová ještě víc, zkrátka jsem v současné době na neschopence. Zbývá mi vyčerpat asi 10 dní dovolené. Dr. mi bez námitek vyhověla a neschopenku bude prodlužovat dle potřeby. Jak postupovat? Kdy si zbylou dovolenou vyčerpám. Do práce už se nevrátím.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nějak tomu nerozumím - obvyklá výpovědní lhůta je 3 měsíce, tj. k poslednímu březnu... abyste odešla dřív, to by museli přistoupit na dohodu - dostala jste odpověď, že vaši výpověď k uvedenému datu přijímají?

doplněno 22.01.14 22:01:

2masoni, díky, vidím že jsem sto let za opicema... teď je výpovědní lhůta opravdu 2 měsíce - tazatelce se omlouvám...

3 měsíce? výpovědní lhůta je 2 měsíce a počíná běžet od 1. následujícího měsíce po doručení... takže tazatelka to má správně.

doplněno 22.01.14 21:54:

pro tazatelku: myslím, že dovolenou vám, v tomto případě, proplatí.

hanula*
hodnocení

nene, výpovědní je 2 měsíce. Zkušební je 3 měsíce.

pokud budete celou výpovědní lhůtu na neschopence, tak vám dovolenou proplatí

hudzi*
hodnocení

0x

Nevím jak jste to tam měla nebo neměla, ale takový jako vy je opravdu radost zaměstnávat.

hanula*
hodnocení

právě proto, že to nevíte, tak prosím, nehodnoťte. Nikdo v okolí mi neřekl, že jsem udělala chybu. Každý má právo v práci z nějakých důvodů skončit, a já jsem to teď udělala poprvé.. Takže asi tak..

hudzi*

Skončit ano, ale o tom já nemluvím. Mluvím o tom, jak lidi donesou neschopenku poté, co dostaly výpoveď, byly přeřazeni a podobně. Na to jsem alergickej.

hanula*
hodnocení

Ano, vím, co myslíte. Ale tady v tomto případě jsem dala výpověď já a pokud mě vedoucí na druhý den začně vyčítat, že chci skončit, že jestli jsem náhodou neukradla nějaký zboží a podobný blbosti, tak už opravdu nemám chuť se do takového prostředí vracet. A jelikož bych byla druhá, která by teror měla snášet, tak mi za to nestojí. Takové neprofesionální chování zase nesnáším já. Nějaká nová práce už se rýsuje a jen doufám, že bude vedoucí pracovník na úrovni, jako jsem to zažívala v minulosti.

hodnocení

0x

Moje manželka bude brzy rovněž řešit záležitosti okolo výpovědi.Pracuje jako prodavačka v jedné firmě a ta dává jen to,co nařizuje zákon,ale naopak vyžadují obětavou práci.Zajímala by mne ale jiná věc.Je poviností zaměstnance,aby si nosil domů pracovní oblečení za účelem vyprání?Firma vyžaduje od svých zaměstnanců,aby chodily stále čistí,ale nepřispíva jim na očistu vůbec nic.Již jich prošla několik,ale každá firma buď to zahrnula do mzdy,kde to bylo uvedeno,anebo jí tak 1x za 2 měsíce dala balení pracího prášku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]