Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysvětlí mi někdo co je konkurs(osb. bankrot)

Od: evka* odpovědí: 10 změna:

Právě podávám osobní bankrot,ale pořád neumím pochopit co to je ten konkurs. Nevím co se bude dít když třeba ten můj návrh rovnou pošlou do konkursu. Tak co se bude dít co to znamená?

Najde se tu někdo kdo to umí vysvětlit nebo i zažil...těm článkům a vysvětlivkám nerozumím.

Děkuji,za reakce!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Při konkurzu je zpeněžen majetek dlužníka a výtěžek je rozdělen mezi jeho věřitele. Znamená to, že se třeba prodá Váš dům a peníze se rozdělí těm, kterým dlužíte. Je to jedna z možností, jak splatit aspoň část dluhu. Další možnost je reorganizace (v případě, že podnik dluží věřitelům a soud uzná, že po reorganizaci se zase výroba rozběhne a dluhy se začnou splácet, takže se třeba zruší některé ztrátové provozy a jejich úkoly převezmou jiné) a posledním způsobem je oddlužení, což může zkusit navrhnout dlužník, který není podnikatelem. V krátkosti lze říci, že oddlužení znamená, že za 5 let splatí dlužník aspoň 30% svých dluhů a je z toho venku. Je to úžasné pro dlužníka, ale docela svinstvo pro věřitele /pokud věřitelem není lichvář, tomu to přeju/.

evka*
hodnocení

jj tomu rozumím. Mám už vše připravené k odeslání v návrhu navrhuji způsob splátkového kalendáře propočítané mám taky vše,ale ten příjem je na haně. Ze zaměstnání mám + darovací smlouvu. Tak aby to vyšlo nad 30% splacení. Ale jen z obav mě zajímá co když se tím nebudou zabívat a rovnou pošlou do konkursu.

Takže jestli by to vyhodnotili na konkurs tak to znamená,že nařídí prodat majetkovou podstatu čili v mém případě auto,ledice mobil a z toho rozdělí mezi věřitele a je po dluzích a jsem oddlužená nebo to znamená,že vše se zpeněží zplatí a zbytek dluhu se bude furt vymáhat? V tom mám zmatek :(

sebod*

*zed*. Máte v tom naprostý zmatek. Vy jste OSVC? Vaše majetková podstat je lednice? *ee* Máte vypočítáno splacení 30% dluhů. V tom máte i odměnu ins. správci?

Víte, DOBŘE vypracovat návrh není jen tak. Ale jsme národ samouků, takže se snažíme vše si obstarat sami. Že nás to nakonec výjde daleko dráž, než kdyby Návrh dělal někdo, kdo tomu rozumí a nechal si za to zaplatit? No a co...

doplněno 22.01.14 20:38:

Proč by měli přítele poslat do konkurzu? Nepodnikatelé se do konkurzu neposílají.

evka*
hodnocení

Nedělám to poprvé už jich mám za sebou 3 úspěšné známým a teď dělám 4 příteli. Není OSVČ jen jsem četla,že ten návrh můžou postoupit do konkursu. A v tom teda už zmatek mám.

Aha, takže Vy sice nevíte co je konkurs, v tom chcete poradit. Ovšem už máte 3 konkursy za sebou a čtvrtý na cestě. Tak hlavně, že v to nemáte zmatek... *smich*

hodnocení

0x

cs.wikipedia.org/... ve způsobech řešení bankrotu je i konkurz

akmk
hodnocení

0x

Dobrý den,

jelikož mám za sebou zpracování taktéž několik návrhů (v mém případě několik desítek), tak Vám můžu zclela jednoznačně říct, že se rozhodně nestane, že by Vás rovnou poslali do konkurzu. K definitivnímu rozhodnutí o schválení oddlužení (nikoliv povolení) dojde až při soudním jednání na schůzi věřitelů. Takže, když to trošku zjednoduším, je možné až do doby přezkumného jednání, dokonce i při něm, někdy i po něm, navýšit například darovací smlouvu tak, aby dlužníkovi vyšlo, že uhradí alespoň zákonem minimálně požadovaných 30 procent.

sebod*

Milá Evko. promiňte mi upřimnost. Asi tak : budu-li si chtít dát přestříkat auto, tak mi to takyi může udělat kdokoliv, kdo má starou stodolu a stříkací pistoli...A i tak to je s vypracováním návrhu. Dá se tam hned na začátku pokazit tolik věcí, že to dlužníka může stát několik desítek tisíc korun. A jestliže se ptáte na takové základní věci, tak o této problematice víte ...víte NIC.

evka*
hodnocení

akmk DĚKUJI, konečně někdo kdo pochopil na co se ptám a nepřispívá zbytečným arogantním příspěvkem :)

Tak nějak jsem si to myslela je pravda,že mě taky ještě ani jeden návrh neposlali do kokuru a povolili oddlužení jen jsem si u tohodle případu nebyla jistá, jelikož jsem tuhle možnost ani nikdy nestudovala jen někde letmě četla.Tak jsem si chtěla potvrdit možnosti.

Takže v tom případě by mělo být vše opět v pořádku s darovací smlouvo není problém při nejhorší se navýší,ale v dosavadní výšce dluhu by neměl být problém a asi se nenajde nikdo kdo by přihlašoval víc když je vše aktualně vyčíslené :)

Ještě jednou děkuji a milému pisateli co si prostřednictvím příspěvku zvedá sebevědomí a neumí řádně odpovědět jen trapně upozorňovat na nepodstatné..vzkazuji,že již je problém vyřešen a může to zkoušet jinde :) :) :)

Evko, jsem ráda, že jste se dověděla, co jste potřebovala, ale ptala jste se úplně jinak... až to konečně někdo pochopil, no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]