Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemáte někdo podobnou nepříjemnou zkušenost při braní probiotik? A čím by to mohlo být způsobeno? Začala jsem brát probiotika kvůli častým problémům s trávením, nafouklým břichem a špatné imunitě. Nejdříve mě to překvapilo, protože mi přišlo, že se vše zlepšuje.Ale po několika týdnech vždy jednou za čas jsem měla nafouklé břicho a průjem celý den. Potom zase zlepšení. Nakonec mě to odradilo, ale nevím, čím to mohlo být. Budu ráda, když se někdo podělí, zda pomohla probiotika vám, případně co jiného..Děkuji
Nejsem lékař a ani přesně nevím, co jsou "probiotika". Ale vím, že různá antibiotika a?biotika velmi zatěžují trávicí trakt, lékař by při napsání podobného léku měl doporučit stravovací režim, aby nedošlo k větším problémům.
Hopíku, probiotika podporují obnovu a činnost střevní mikroflóry, obsahují kmeny přirozených zdravých bakterií. Střva nezatěžuje, právě naopak. Snaží se je osídlit původními "hodnými" kmeny bakterií.
Probiotika pomáhají (a jsou doporučována) třeba po léčbě antibiotiky, které v těle vymlátí komplet všechno, jak to dobré, tak špatné. Probiotika se mohou užívat při oslabené imunitě a zažívacích potížích.
Souhlasím s martinaa. Užívání probiotik má svou výhodu. Při braní ATB mi byly doporučeny mojí doktorkou také právě probiotika, aby nezatěžovaly střevní mikroflóru, konkrétně doporučila biopron 9. Zabraňují výskytu průjmu, mykózy a jiných problémů a opravdu zabírají. Nyní je užívám každý den k posílení imunity a pro lepší zažívání. Při srovnání s jinými vitamíny, zatím tato probiotika jsou pro mě nejlepší.
HOP: jak píšou kolegyně : nezaměnovat s antibiotiky ani ničim obdobným. Spíše to zaměnuj s pojmy ( treré znáš) ACTIMEL. Je to něco obdobného, tedy jako obdobně neškodné, ale pomáhající. probiotika upravuji břišní floru a kdo má jakékoli problémy se zažíváním, žlučníkem, tak se to doporučuje. Výsledek zpochybnitelný, ale většina to pochvaluje , že to pomáhá.
Ohledně průjmů: leda nějaké kontraindikace
Citace z Wiki: Probiotikum je živý organismus přidávaný do potravin či krmiv, který má příznivě ovlivnit zdraví konzumenta zlepšením rovnováhy jeho střevní mikroflóry. Typickým příkladem funkční potraviny obsahující probiotikum je jogurt. Někteří autoři rozšiřují toto základní pojetí probiotika nejen na organismus, ale též na mrtvé části mikrobiálních buněk. Některé nezávislé studie ale ukazují, že se konzumací těchto potravin téměř mikroflóra nemění
doplněno 16.02.14 20:17:Ano zcela souhlasím štírečku
Cobraku jogurt není typickým příkladem. Kdyby jím byl, tak by to musel být ten jogurt, který se vyráběl ještě v době komunismu - nafouknul se do 24hodin - to byl důkaz, že tam živé bakterie byly. Dnešní jogurt nevybuchne ani za 14 dní, to se dřív zkazí.
Jinak průjem je typickou ukázkou, že čištění střev funguje při braní probiotik. Střeva člověka jsou zanesené nevhodnou stravou a pokud se začnou brát probitika, průjem je následek čištění střev. Pokud průjem přetrvává, střeva nejsou úplně vyčištěné. To může trvat několik týdnů.
chybou nejspis je, ze se snazite resit nasledky problemu, misto priciny. Jakou mate stravu? Hlavne me zajimaji vase problemy s travenim, nestacilo by treba jenom zmenit jidelnicek? Samozrejme dobra strava souvisi i s imunitou.
Zkuste misto nejakych predepsanych tablet kysane zeli. To je temer jako malej zazrak na imunitu i traveni. Traveni kvuli tomu, ze ma velice malou energetickou hodnotu a obsahuje velke mnozstvi vlakniny. Dale kvasene zeli obsahuje bakterie mlecneho kvaseni, coz je probioticka kultura s velmi pozitivnimi ucinky na lidske telo, imunity nevyjimaje.(Nejvice je toho ve stave z kysaneho zeli). Zkuste si snist par sacku kvalitniho kysaneho zeli (samozrejme ne v jeden den ) a uvidite urcite zlepseni...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.