Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může být v dezertním víně destilát?

Od: petrkess* odpovědí: 4 změna:

Koupil jsem si bílé dezertní polosladké víno Muscat z Moldávie, obsah alkoholu je na víno docela vysoký, asi 16 procent. Víno chutná jako likér, čili jako nápoj, v kterém je destilát. Já ale ze zdravotních důvodů destilovaný alkohol nemůžu pít. Můžu pít jenom víno. Ta chuť je skutečně taková, a mám pocit, že piju spíše becherovku. Chutná to taky trochu jako medovina :( Piju víno už docela dlouho, ale tolik tomu nerozumím... Je možné, že ten alkohol je tvrdý, a víno budu muset vyhodit? Příjde mi to absurdní, ale ta chuť tam fakt je. Taky nechci skončit jako osleplí lidé známí ze zpravodajství...

Děkuju za rady, jde o zdraví :-/

doplněno 21.01.14 17:46:

ps - omlouvám se za "s" místo "z" ve slově dezertní :) Všimnul jsem si toho až teď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud je obsah alkoholu nad 14%, je velice pravděpodobné, že je alkohol přidán formou destilátu.

albatros498022*
hodnocení

0x

Ano může být a zpravidla i je.

elisek1988*
hodnocení

0x

Pochybuji, že oslepnete, sám píšete, že víno je z Moldávie a kauza s otravou ethanolem byla v ČR. A navíc obsah alkoholu je součet alkoholu z vína, plus alkoholu z tvrdého. To jest velmi malé množství.

hodnocení

0x
Stačí se podívat co to dezertní víno je.
cs.m.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]