Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odlišení názvu společnosti

Od: marosz* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, potřebuji poradit. Jeden můj známej si chce založit s.r.o., ale název kerý si zvolil již egzistuje. Stačí pro odlišení jiná zkratka např. spol. s r.o. nebo musí název odlišit jiným způsobem např. připsat za název company, stores a podobně? Předem děkuji za odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

O zakládání společností nevím nic, ale co se týče názvu, tak bych volia tři slova. Jméno, příjmení, zaměření. Např. Jan Švec - pečivo, Adam Švec - doprava, Karel Švec - elektroslužba...

Společnost se pravděpodobně bude rozvíjet nejdříve v jedné menší lokalitě. Tam je určitě vhodné dát o sobě vědět jednak jménem, jednat typem služby.

Problém bych viděla jen v případě, že třeba nějaké pekařství Jana Švece už existuje.

Rozhodně se vyhněte názvu typu Hupabo (Hudák, Pavlík, Boháček), Vakoze (Vašků, Košík, Zelený) atd.

marosz*

Teď jsem náhodou zjistil na justice.cz, že existuje 3x NOVA spol. s r.o. se sídlem v Praze. Takže si myslím, že když existuje NOVA 3x tak by taky mohl existovat ŠVEC 2x

hodnocení

1x
spol. s.r.o. není název. Pokud se původní majitel názvu společnosti změní na s.r.óčko, tak bude problém. Nejlepší by byla změna jiného písmenka v názvu. Třeba kdyby byl název Exus, tak Egzus...
S tou egzistencí jste mě tedy fakt pobavil!
marosz*
hodnocení

A co by jste mi poradil když si zvolil název podle příjmení a nechce ho nijak zvlášť měnit

Přidat tam jedno písmeno z křestního jména, nebo celé křestní. Tak jak v emailové adrese. Třeba jste Novák, tak Anovák...

marosz*
hodnocení

Mluvil jsem s ním a nic takového nechce. Jen pro upřesnění, jmenuje se Švec

Podle mě nejdůvěryhodněji působí spojení příjmení s celým křestním jménem.

marosz*
hodnocení

Jak už jsem psal nic takového nechce. Navíc mi teď řekl, že chce tu společnost založit se svým bratrem takže název s jménem nepřipadá k úvahu.

daniell*
hodnocení

1x

zaleží jaké má příjmení pokud něco typu "Lamborghini" není třeba nic odlišovat pokud Novák a jiné klasické české tak to není dobrá cesta co se týče ruzných univerzálních slov za příjmení tak to už je až trapný zlozvyk a už se v tom těžce orientuje a je to horší než kdyby tam nebyli protože třeba firem se slovem company je plno a když si zadám do vyhledávání třeba Novák company tak mi to najde "... company" takže nekonečně výsledků z čehož se pár bude týkat vás a až někde daleko vzadu. Idealní názvy jsou názvy normálních věcí třeba "jablko" (americký Apple) nebo třeba housenka (Caterpillar) .. pokud chce mít v názvu své jméno bylo by dobrého ho nějak upravit , zkombinovat jméno a příjmení nebo připojit slovo přimo k příjmení takže např. NovakCo - ale je to nejhorší možnost ..

A co Cobbler?

marosz*
hodnocení

Taky existuje

buss
hodnocení

0x

Je to upraveno zákonem, jsou dva, tak zkratky, bří Švěcové ..., podle názvu nesmí dojít k záměně.

marosz*
A co říkáte na název ŠEVC? Takový název ještě není a v podstatě Ševc je to samé jako Švec.

Dobrej nápad!

sebod*

mě se to zdá hloupé. Domnívala bych se, že jméno firmy je Vaše přijmení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]