Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s nevěrným manželem?

Od: jijato* odpovědí: 5 změna:

Jsem šest let vdaná, mám syna z prvního manželství a další dvě děti v tomto manželství. Je mi 31let, manželovi 29let. Vše začalo asi před půl rokem, po několika akcích z kterých se vrátil až ráno, což před tím nebylo zvykem, změnil své chování spíš negativně ke mě i k dětem. Na Silvestra se proflaklo, že má nějaký poměr. Hrozně mě to zranilo. Nic moc mi k tomu neřekl, že to byl jen úlet, že chce být se mnou a s dětmi. Dlouho jsem se s tím vyrovnávala. Snažila jsem se zlepšit náš vztah i přes to ,že si nemyslím, že by byl nějak špatný.Když už jsem doufala, že je vše ok. Opět při jedné akci mě náš společný kamarád upozornil, že si stále s nějakou volá. Ruply mi nervy a vlítla jsem na něj. Vymlouval se, že je to jen flirtování. Že to ukončí, že nechce riskovat náš rozchod. O dva dny později, jsem ho přistihla u PC , právě mu zhodou okolností došla z ICQ od ní zpráva. Teď už bohužel vím, že je to ta samá slečna( mimochodem moje spolužačka o rok starší než já), co si s ní volal na Silvestra. Že se scházeli u ní doma.Dala jsem mu poslední ultimátum, ale co mám dělat, když v tom bude pokračovat. Stále ho velmi miluju o to je to horší. Vím, že mi dlouho lhal a to mi vadí víc než ta nevěra. Jak mu mám teď věřit, že je to ok. To mi říkal v lednu a takhle jsem dopadla.:(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Co s ním? Máte jen dvě možnosti. Buď ho poslat jak se říká do háje, ať si jde za tou svou slečnou a nebo se snažit jeho nevěru překousnout, žádat ukončení aférky a jít dál. Nejste na tom nikterak růžově. Dovedete si představit, že by se Vaše manželství rozpadlo a Vy jste zůstala sama se třemi dětmi? I na to člověk musí myslet, bohužel to je realita. I když moje kolegyně se rozváděla ve stejné době jako já, ovšem já s jednou už patnáctiletou dcerou, ale ona s pěti dětmi (2x dvojčata+jedno). I když s odřenýma ušima, jak se říká, ale zvládlo to. Ale je fakt, že za podpory její maminky. Měla byste také podporu u své rodiny? Člověk nikdy dopředu nemůže říct, jak by se zachoval. Ale myslím si, že bych zjevnou nevěru asi nemohla tolerovat. Jo, pokud by to byl úlet, tak asi ano. Myslím si, že každý může něco v manželství zvorat a třeba i šlápnou vedle. Nevěřím moc na věrnost až za hrob, protože člověk je chybující tvor a odpouštět se má. Zvažte i možnost, promluvit si s tou Vaší spolužačkou. Ona je pravděpodobně volná, když se scházeli u ní. Možná, že to ani nemusí být tak žhavé, jak se zdá. Víte, jak to chodí s pomluvou a nebo jedna paní povídala. Já bych Vám moc přála, aby se u Vás situace uklidnila. Někdo sice tvrdí, že když to neklape v manželství, nemá se to udržovat za každou cenu jenom kvůli dětem. Ale kdo nejvíce trpí rozvodem - samozřejmě že děti. Podle mého názoru, pokud není v manželství násilí a ponižování jednoho z partnerů, nebo závislost, kterou nehodlá léčit, potom je možné neshody ve většině případů společně řešit. Rozvod je potom to krajní řešení, když oba partneři nemají vůli najít společnou řeč. A já Vám přeji, abyste tu společnou řeč našli!

zdenek*

Vážná situce a život tak je. jsem v opačném gardu. Miluji svoji ženu, 6 let se to snažím zachrańovbat. ANI NÁHODOU.

NEVĚRTE, JE TO ZTRÁTA ČASU. MÁTE-LI PÁR PŘÁTEL ZVLÁDNETE I TO NOČNÍ NESPANÍ, TRÁPENÍ ATD.

NEVĚŘTE, ŽE U VÁS TO PŘECE BUDE JINÉ. NE, NE NE.

POKUD NEMÁTE PENÍZE NA ADVOKÁTA POUŽIJTE ŠABLONY. JÁ JE POUŽIL A JSOU V POHODĚ. MILUJEME , ALE NEMUSÍME JIM UŽ TO DÁVAT JAKO JISTOTU.

NAPIŠTE MNĚ, ON SI ZAŽÁRLÍ POKUD TO ZJISTÍ. LÉPE KDYŽ NE. PAMATUJTE JINÝ NEBUDE A VAŠÍ DUŠIČKU ROZBIJE.

MÁM VOLNÝ DOMEK MOHU VÁS NACHVILKU SCHOVAT - CO BUDE DĚLAT -NEVÍ.

BUDETE SE JEN TRÁPIT A HLÍDAT, MOŽNÁ I VYČÍTAT A VŠE BUDE ŠPATNĚ. OPAKOVÁNÍ Z MINULA A DOKOLA.

DRUHÁ RADA JE TVRDŠÍ - CHOVEJTE SE CHVILKU OBDOBNĚ JAKO MANŽEL. NAPÍŠU VÁM PÁR SMS JAKOBYCHOM SE ZNALI.

NEJLEPŠÍ LÉK. MANŽEL DONESE KVĚTINY VY BUDETE OD KADEŘNÍKA A Z KOSMETIKY VYLEPŠENÁ.

NEVÍM KDO VÁM RADÍ, BUD SAMA NEMÁ DĚTI.

NENÍ TO PRAVDA, ČÍM DŘÍVE DÍTĚ VÍ, TÍM LÉPE. PODCENOVÁNÍ INTELEKTU DITETE JE DÁVNO ODZVONĚNO.

NAPŘ. TÁTA PRYČ, MAMINKA NERVOZNÍ, STEJNĚ VŠE PŘENESE NA DĚTI, KTERÉ JSOU VELMI VNÍMAVÉ.

NÁS MUŽŮ JE DOST CO SI VÁŽÍ VĚRNOSTI. SEXUÁLNÍ ÚLETY NEMOHOU BÝT OMLUVOU.

hodnocení

2x

Podle mého názoru se potřebujete dát dohromady a nabýt zpátky sebevědomí a rovnováhu. Lehko se radí, hůř se vykoná, vím. Můj bývalý manžel mi takto zakotvil u mé nejlepší kamarádky. Dnes se tomu směju, já jsem spokojená a všichni mají, co chtěli... Ale muselo uběhnout mnoho let.

Milujete-li ho, jak píšete, budete si muset v sobě srovnat, jestli to dokážete překousnout nebo ne. Je to moc těžké a potřebujete hlavně psychickou sílu. Zkuste si začít hledět víc (hlavně) sebe. Radím to tady každé nešťastné ženě, ale je to jediná cesta. Zjistíte, že máte pár dobrých kamarádek (ne sviní za kamarádky převlečených), že máte skvělou rodinu, kolegy v práci. Že se umíte bavit taky jinak a líp, než čekat, kdy (jestli) se manža vrátí a v jakém stavu. Budujte si kolem sebe nezávisle na něm záchranný kruh spolehlivých přátel a příjemných koníčků, aby Vám to vyplnilo život. Máte to trochu těžší, protože máte malé děti. Taky jsem měla. Ale dobří kamarádi nebo rodina vypomohou i s dětmi, zatímco se budete "nabíjet" třeba v přírodě nebo ve cvičení... nebo na cvičáku se psem... Není na světě jenom Váš manžel, nedovolte myšlenkám, aby se točily jenom kolem něho. Moc držím palce. Možná zjistí po pár úletech sám, že jste pro něho největším pokladem, nebo to prostě nezjistí a pak Vám za to trápení nestál. A mezitím budete mít ochranný val zájmů a přátel, který Vás podrží. A navíc budete schopná se rozumem rozhodnout, jestli ho chcete (potřebujete) zpátky nebo ne. Držte se a pamatujte: žádný chlap nestojí za trápení, pokud ho ženě sám způsobil.

jijato*
hodnocení

Děkuji všem za odpověď. Z každé z vašich rad jsem si našla podporu. Jsem s nejmladším synem ještě na MD, takže v podstatě skoro stále doma. Je těžké svěřit se někomu známýmu, protože je většinou trošku zaujatý. Proto jsem na tyto stránky také obrátila. Vím, že to nevyřeším za týden. Pravděpodobně si touto krizí projde většina párů. Nevím, co jsem si myslela, že mě se to stát nemůže? Nezbývá mi jen bojovat za naši rodinu, nikdy bych nepřistoupila ,dělit se o muže s jinou ženou. Konfrontaci s dotyčnou spolužačkou bych asi nezvládla. Manžel má poslední šanci, ví snad koho si vzal a čeho jsem schopná. Je to dospělý muž a musí jednat sám za sebe, ale už nikdy si ho nebudu tak vážit jako před tím. Teď vidím jaký je slaboch.

liska5
hodnocení

0x

Znám jednu, co sbalila jeho špinavé prádlo do krabice a poslala ho té milence na vyprání. Když ona má to příjemné, tak ať má i tu druhou stránku...Vy se hoďte do gala , kupte si něco nového na sebe, nový účes a dejte mu hlídat děcka. Vyrážejte za kulturou, na cvičení ap. Tři večery v týdnu dá, ne? Vlastně on nemusí vědět, kam jdete. Děti nakrmí uloží...A bude si lámat hlavu, kde jste...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]