Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemyslím na sebe, je to hloupost?

Od: jjjjjj odpovědí: 8 změna:

Ahoj, mám dotaz a v podstatě nevím jaká by měla být odpověď.

Začal bych asi takto, sem normální kluk, je mi 18 let, mám kamarády, chodím ven apod.

Dotaz je takovýto: Jsem hloupý/nebo něco když moc nemyslím na sebe, ale spíše na ostatní? Prosím odpovězte na tuto otázku, jak uznáte za vhodné a co nejúpřimněji...

Dám Vám i pár příkladů z praxe- Mám rád jednu dívku, možná ji i miluji a ta holka se rozešl se svým přítelem. Měl bych šanci, ale ona byla smutná atd. a co sem udělal já? Místo toho abych ji využil, dal jsem je znovu dohromady a sem rád, že je šťastná, ale co já, to je můj úděl být sám?

Jednou sem si zlomil nohu, protože na kamaráda padal strom, já ho odžduchl a pod tím stromem mi zůstala noha, dodnes mám bolesti. Udělal sem to rád, ale kdybych to neudělal, mohl sem dál hrát fotbal a kamarád by určitě žil, zas tak velký strom to nebyl.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj. Je dobře, že nejste sobecký. Někdo má prostě takovou povahu, ale rozhodně to není hloupost. Ne nadarmo se říká, že člověk nemá litovat toho, co udělal, ale toho, co neudělal. Kdybyste se zachoval vždy jinak a postavil si sám sebe vždy na první mísro, neznamená to, že byste z toho měl lepší pocit a byl byste více šťastný. Jen od druhých neočekávejte nikdy vděk a ocenění. Abyste nebyl zklamán tím, že se ho nikdy nedočkáte třeba...

jjjjjj
hodnocení

doufám , že to nevyznělo tak, že těch věcí lituji, to v žádném případě ne, udělal bych znova to samé, v podstatě bych udělal cokoli aby byli mí nejbližší šťastní i za cenu toho že já ne...

Mluvil sem o tom s kamarádkou, uvažoval sem o sobě a ona mi řekla, že jak můžu sám sebe soudit, když si sám sebe nevážím, což mě opravdu zarazilo a nutí mě to uvažovat...

Nemyslim, ze by z Vase ciny ukazovali na to, ze si sam sebe nevazite. Pomahat a chtit pomahat s tim nema co delat. Muze to ukazovat na pravy opak. Naopak si sebe zazite tak, ze ji nebudete kazit "karmu"tim, ze by jste vyuzival, zneuzivat. Jen by jsem poradil to neprehanet. Udelat cokoli aby byli ostatni statny ikdyz ja ne neni moc rozumne. Kdyz budete sam spokojeny a stastny, tak budete schopen davat vic, nez jako clovek v depresi.

doplněno 03.03.14 15:45:

Omlouvam se za milion chyb, ach jo, musim si prispevky po sobe lepe procitat!

martinaa*

Naprostý souhlas. Pomáhat je krásné, ale člověk nesmí být ten hodný hlupák, co pomůže vždy a všem, zatímco na něj nic nezbyde. S tím stromem bych asi nejednala jinak, to je prostě v člověku, chce chránit ty, co má rád. Ovšem s tou dívkou to nebylo moc moudré...tazatel mohl být šťastný s onou dívkou, zatímco kamarád by si jistě našel další dívku a byl by šťastný také.

Někdy je lepší věcem nechat přirozený průběh, než se snažit být za každou cenu prospěšný.

eulalie*
hodnocení

0x

Hloupý nejsi, spíš asi hodně empatický a rád pomáháš... Pozor ale na to, abys někdy se svou dobrotou nenarazil. Spousta lidí takové jednání totiž nedokáže ocenit a lidi tvého typu pak spíše využívají, nebo lépe řečeno zneužívají. Přehnaný altruismus je prostě taky naprd. Ale ty dva příklady, co jsi uváděl, no ... mělo to tak být, už to nechej spát, je to minulost. Ono se ti to určitě někdy vrátí.

haninka*
hodnocení

0x

Buďte rád jaký jste. Já jsem podobný "blbec", dost lidí mi to vyčítá. Ale nevadí mi to. Už je mi od dost víc než Vám, ale před pár lety když jsem ještě vydělávala velký ho... (teď o něco menší) jsem 4 měsíce neplatila zálohy na elektřinu, protože útulek vedle nás neměl na topení. A mám tohle furt. Včera jsem zapoměla koupit kočkám maso (granule měly den před tím), tak jsem každé rozdělila svůj kuřecí řízek a měla brambory s máslem. Přítel se mohl přeskočit a byla z toho itálie. Co se dá dělat? Nic :)

cuca*
hodnocení

0x

Je fajn, ze jste takovy jaky jste.kamaradi, rodina se na vas mohou spolehnout.jste slusny, hodny, mily...je to tak?

Pozor jen na jednu vec: umite obcas rikat NE? Naucte se to pouzivat,

Nekdy je tenka hranice mezi tim, ze nekomu pomahate a tim, ze vas nekdo vyuziva.a to nekdy taky nemusi skoncit dobre, hlavne kdyz se to toci kolem penez, ale to uz jsem jinde.

A treba ta divka zjisti, ze s tim pritelem stejne nebude, pak zaútocte :)

dfdf*
hodnocení

0x

Je to dáno rodinou a společností, kde jsi vyrostl...Je to rozhodně správné...ale dávej si pozor, až tě někdo požádá o finanční pomoc... Tam bych byl hodně obezřetný...Lidé, kteří zjistí tvoji dobrotu, sehrají lživé divadlo, aby z tebe peníze vyloudily..Ty v lidském jednání nehledáš lstivost...tak na toto si dej pozor...a když půjčíš...tak rozhodně néé na čestné slovo...i kdyby šlo o dobrého kamaráda..Mluvím z vlastní zkušenosti...!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]