Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rejstrik obchodu a zivnosti

Od: sura odpovědí: 6 změna:

Dobry den, dnes jsem take obdrzela dopis, kde mi poslaly slozenku ve vysi 1.677kc. Jsem zacatecnik v podnikani a take nevim jak se mam zachovat. Pokud to nezaplatim abych nemela uroky a nebo neco jineho. Kdyz se chci telefonicky obratit na urad tak tam nikdo neni. Takze asi jde o nejaky podvod. Samozrejmne budu dale patrat jakou odpoved dostanu. Potom dam vedet.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Dobrý den slyšela jsem o tom v TV, toto vám našla: pokud Vás osloví po vydání živnostenského oprávnění společnost Informatik Česká republika spol. s.r.o. IČ 60739754 s nabídkou zápisu do rejstříku obchodu a živností, a to za poplatek, tak se v žádném případě nejedná o povinnost danou živnostenským či jiným zákonem. Účast v tomto rejstříku je naprosto dobrovolná a jedná se o soukromou aktivitu předmětné společnosti.
Dále sdělujeme, že vydáním živnostenského oprávnění jsou veškerá podnikatelská data automaticky a zdarma zanesena do informačního systému registru živnostenského podnikání, kde jsou ve veřejné části k nahlédnutí na adrese: www.rzp.cz

Poslala bych doporučený dopis, že nemám zájem.

hodnocení

0x

Dobrý den. Už při zřizování živnostenského listu paní na úřadu upozorňovala na tuto praktiku a říkala, ať nic dcera neplatí a hodí to do koše. Není třeba se tím vůbec zabývat. Vy nikomu nic nedlužíte. Jen to zkouší na lidi..

jm*
hodnocení

0x

Dobrý den, když jsem začal podnikat, také mi toto přišlo. Až jsem se před nedávněm dozvěděl, že jsem to platit neměl. A já blbec to zaplatil.

buss
hodnocení

0x

Zachovejte se tak - hoďte to do koše a zapomeňte.

zabu
hodnocení

0x

Nereagovat, neplatit, zahodit. Je to podraz. Podívejte se na jméno toho chlapa. Zadejte do googlu jméno jeho firmy, a uvidíte kolik Vám vyjede odkazů. Zkráceně: jde o podvod, kdy zaplacením částky, vás jednak dá ten člověk do jakéhosi seznamu podnikatelů, který dostanete na DVD, ale hlavně uzavírate s ním tím zaplacením smlouvu na nějakou delší dobu, a je dost těžké se z ní vyvázat. Podrobnosti najdete na těch odkazech které vám dá google. Já to dostal loni taky, manželka taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]