Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hospitalizace pečovatele

Od: babajaga® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, včera jsem založila otázku, kterou jsem nepotřebovala, jen mě zajímala /Střídavá péče/. A byla jsem za to potrestána tím, že teď zakládám otázku, kterou nutně potřebuji.

Pečuji o starou a popletenou tchyni. I když mi manžel vydatně pomáhá, je to záběr. Co se mi ale stalo.

Před časem mě lékař z DIA poradny poslal preventivně na ultrazvuk břicha. Potom mi sdělil, že mám žlučníkové kameny a ptal se, zda nemám problémy. Neměla jsem. Jenže je to už asi půl roku a od té doby problémy nastaly, často mě pobolívá na pravé straně břicha. Vyvrcholilo to dneska v noci. Probudila jsem se silnou bolestí a do rána už nespala. Břicho moc bolí i teď. Vypadá to, že chirurgii neuniknu, ale mám problém.

Co po dobu m hospitalizace s tou babičkou? Manžel chodí do práce /vrátný/. Děti mají také svá zaměstnání, dcera navíc bydlí daleko. Domů by si ji stejně vzít nemohli. Je velice nečistá, často se pomočí, pomaže nábytek stolicí... a oni - nové bydlení, koberce...I kdyby doma byli, nemohla by tam pobývat.

Vím, že existuje tzv. "odlehčovací pobyt", kdy starý člověk je na čas umístěn do zařízení, aby si pečující od něho odpočinul. Není to ale z hlediska zdravotního, takže si to nechají bohatě zaplatit. Často i 1.000 Kč na den a různé služby zvlášť. Jenže u mně by to nebylo z důvodu odpočinku a dovolené, ale hospitalizace.

Zajímalo by mě, kdybych musela na operaci, zda by po tu dobu babičku přijali někam do nemocnice či LDN, prostě jako normální pacientku. Je sice polymorbidní, ale nevím, zda by ji přijali, když žádný nový a závažný problém nemá.

Nemáte s tím nějakou zkušenost, když pečovatel onemocní a musí do nemocnice?

Nikdy mě nenapadlo, že budu muset řešit podobné problémy. Myslela jsem si, že budu věčně zdravá *:)* natolik, abych dokázala babče posloužit. Ale jak vidět, nejde to. Díky všem. Jaga.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xixi*
hodnocení

3x

Odpověď přímo neznám, ale tenhle dotaz bych směřoval k lékaři, který má babičku v péči. Víc hlav víc ví, třeba s tím má zkušenosti. Mohl by třeba babičku poslat do LDNky, v jejím stavu by se určitě nějaká diagnoza k hospitalizaci našla.

A vám přeju zdravíčko a ať už žlučník nezlobí.

hodnocení

2x

Dobrý den, zajděte za praktickým lékařem, který má v péči Vaši tchyni. Vše je o domluvě, pokud mu Vaši situaci vysvětlíte, jistě se důvod pro přeléčení tchyně v léčebně najde.

lidus*
hodnocení

2x

Jaguš stačí jít za ošetřujícím lékařem babičky a nechat si LDM na dobu vašeho léčení napsat (doba nesmÍ být delší než 3 měsíce), pokud to tak nepůjde (já vím, že lhát se nemá) je nejjednodužší zavolat babičce RZ-třeba, že upadla, špatně dýchá...odvezou ji hned do nemocnice na vyšetření a z obyč. pokoje pak dají na LDM. Vím, že je to špatný přístup ale dělá se to běžně i když ti "ošetřovatelé" jedou v té době na dovolenou.

hodnocení

0x

Babojago,s tou sumou za odlehčovák jste mi mírně vyrazila dech,ale rádci mají pravdu.Zajděte za obvodním a ten by Vám měl dát doporučení na LDN a babču by Vám měli přednostně vzít.mamina

hodnocení

0x

Jaguš, co to kecáš za nesmysly?! Jakože sis zbytečnou otázkou přivodila žlučník? Neblbni! :-D Na vašem úřadě musí být sociální pracovnice a ta to musí vědět. A musí umět najít řešení. V listopadu jsem se za takovou paní byla poptat, jak to funguje s domovy důchodců. Pořadníky a tak. Dostalo se mi naprosto vyčerpávající odpovědi. Ta paní tam na to je, je placená za to, že pomůže najít řešení.

doplněno 20.01.14 16:23:

Tak jsem přemýšlela nad tvou otázkou, že mi ani nedošlo, že ty máš bolest.Omlouvám se, vím co žlučník dokáže, ještě si to pamatuji, ikdyž jsem už dlouho bez něho. Marcelko, lituji tě. Třeba to ještě na nůž není. Ale asi se tomu nevyhneš. Drž se, ať tě to bolí jen chvíli. ;)

hodnocení

0x

Jaguško, neumím poradit, ale přeju vám aby všechno pro vás dobře dopadlo. Jak s babičkou, tak hlavně s vašim zdravím. Mám ale k vám prosbu. Protože máme doma skoro totožný problém s maminkou jako vy, byla bych ráda, abyste svoje postřehy a zkušenosti napsala třeba sem, k vašemu původnímu dotazu. Kdy nás co potká, to nikdy (a zaplaťbůh) nevíme a vaše zkušenosti se mohou hodit. Tak ještě jednou hodně zdraví a síly. Držím palce. Zmatenka.

asdf*
hodnocení

0x

Tak si manžel vezme volno na ošetřování člena rodiny.

asdf, jestlipak víte, jak dlouho se řeší operace žlučníku? A jak dlouho potom pacient nesmí zvedat těžké věci a musí omezit pohyb a námahu. *plac*

doplněno 20.01.14 17:20:

Marcelko, drž se, nemáš to snadné.*pusa* babka

hodnocení

Babčo, nebuď na mě ošklivá, *plac* já jsem to myslela jako takový trochu trpký vtip. Že se zabývám tím, co mě nepálí a najednou je tu problém skutečný. Chápu, že založení otázky na Poradně mi nepřinese bolesti žlučníku.

Když já se kvůli babičce dost odbývám, ale není jiné cesty. Nakonec na tom budu hůř, než ona. Ortopéd mi po operaci /artroskopii kolene/ nabídl lázně. To byla výzva. Dneska dávají lázně jako šafrámu. A tak jsem mu řekla, že kvůli té péči o babču to nepřipadá v úvahu. Měli jste vidět, jak bleskově naťukal do chorobopisu:

Pacientce nabídnuta lázeňská péče, tu však odmítá z rodinných důvodů.

Prostě: pan doktor se "nažral" a lázně zůstaly celé! *smich*

Dělám si to sama, potřebovala bych holí přes záda. Když o tom zpětně uvažuji, ty lázně by mi třeba pomohly. A jedny z našich nejlepších na pohybové ústrojí jsou jen 15 km od nás.

Tak vám všem děkuji za Vaše rady, zajdu za obvodní doktorkou. Operaci žlučníku se asi nevyhnu, tak ať to mám radši za sebou. Zdraví vás Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]