Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co oznámit Finančnímu úřadu

Od: zdenicka® odpovědí: 8 změna:

V roce 2004 jsem nabyla dědictvím nemovitost,kde byl jako věcné břemeno zapsán můj otec,který v roce 2011 zemřel bez majetku.Na katastru jsem uvedená jako vlastník od roku 20O4. Vím,že jsem neoznámila změnu vlastnických práv k nemovitostem . Co jsem ještě nevyřešila a opomenula? Děkuji.

doplněno 19.01.14 21:37:

Daň jsem pravidelně platila každýn rokem,bohužel jménem otce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Nejpozději v lednu 2005 jste měla podat daňové přiznání z nemovitosti a každoročně platit daň z nemovitosti.

stirecek*
hodnocení

0x
Finančnímu úřadu je úplně jedno, kdo dan z nemovitosti uhradil.
uska*

Ale nebudete to jedno po podání daňového přiznání zpětně tazatelkou. V tu ránu vzniknou paní nedoplatky a ty musí ústně a pracně, osobně vyřídit na FÚ, aby platby na otcovo jméno převedli na tazatelku.

doplněno 20.01.14 21:17:

V r. 2004 paní nabyla nemoviotost a nepodala přiznání k dani z nemovitosti, musí to udělat dodatečně. Platby otce nejdou převést bez podání přiznání nemovitosti na tazatelku, to je logické. Paní zatím není vedena na FÚ jako majitel, tudíž platby otce nelze nikam převést. Momentálně otec má na FÚ přeplatek a paní nedoplatek.

stirecek*
Jaké daňové přiznání? Ona jen platí dan z nemovitosti. A pokud jsem to pochopil správně, tak dan je zaplacená, jen jménem otce. Stačí zajít na FÚ a změnit jméno, nic víc.
hodnocení

Tak ,co je správně? Přiznání k dani z nemovitých věcí na jaké zdaňovací období,jaký rok?Někdo říká rok 2011 po smrti otce nebo jen podat oznámení o změně vlastnických práv k nemovitostem?

uska*

Přiznání k dani z nemovitých věcí -

oznámení o změně vlastnických práv k nemovitostem -

Tyto vaše vlastní názvy něčeho = přiznání k dani z nemovitosti. Kdy jste jej měla podat máte v první odpovědi.

hodnocení

Vůbec nerozumím. Prosím o postup,co dělat. Pochopila jsem ,že zřejmě mělo být podáno přiznání k dani a změna vlastníka. Je nějaká jednoduchá cesta,abych byla vedena jako majitel a plátce daně. Nechci a nemohu pobíhat po FÚ.Jsem stará a dělá mi vše problémy.

hodnocení

Takto jsou názvy na tiskopisech FÚ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]