Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stydlivá holka - jak na ni?

Od: tp123* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, je mi 19 let a potkal jsem úžasnou holku (16 let) o kterou moc stojím. Známe se (chodíme na stejnou školu) ale začali jsme si psát přes Facebook, už si nějakou dobu píšeme a opravdu si s ní rozumím a ona je strašně v pohodě. Teď chodila do tanečních tak jsem se tam šel taky podívat a zatancoval jsem si s ní, ale tady jsem narazil. Byla docela zaražená a noc nemluvila. Mám pocit, že se při osobním kontaktu stydí nebo bojí, ale přes FB ve v pohodě. Snažil jsem se jí vytáhnou do kina na film - jen my dva, ale řekla mi, že už je domluvená s kámoškou.
Nevím jak k takové holce mám přistupovat, abych jí neodradil. Nebo kam jí mám pozvat aby se cítila dobře.
Fakt o ní moc stojím!
Ve škole se jenom pozdravíme, ale tam nic zkoušet nechci, aby se neroznesly nějaké nežádoucí drby.
S holkama moc zkušeností nemám. Toužím jí víc poznat osobně a doufám, že by se z toho mohlo vyvynout i něco víc :)
Jestli máte nějaké tipy tak pište, budu vděčný!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

4x

Dobrý den.

Pokud o ni moc stojíte, jak říkáte, tak buďte trpělivý. Děvčeti je 16, zřejmě je nezkušená a trochu stydlivá. To ale vůbec není na škodu. Až Vás lépe pozná, určitě se osmělí a se schůzkou bude souhlasit.

Pro začátku ji zkuste navrhnout, ať sebou do kina vezme kamarádku, Vy běžte také s kamarádem. V partě bývá veselo, lépe a přirozeněji se poznáte.

Odradíte ji, pokud na ni budete moc spěchat. Přeji trpělivost a úspěch.

tp123*
hodnocení

Moc děkuji za radu, nakonec se vše povedlo a několikrát jsme se sešli jako kamarádi, ale když by už mohlo dojít k něčemu vážnějšímu, tam mi řekla, že zůstaneme jenom kamarádi a že to je její první šance chodit s klukem na vážno, ať si nemyslím, že jí to není líto, ale že na to není asi připravená. - chápu to, vždyť jí je 16!
Ale je mi to líto, protože jí mám rád a on to ví...
Myslíte si, že by časem mohla být ještě nějaká šance abychom byli víc než kamarádi?
Teď stejně do léta nebudu mít moc času, protože budu maturovat..., ale rád bych si s ní pořád psal a příležitostně scházel, aby na mě nezapomněla a ona asi nebude proti. (jen nechce vztah)
A v létě taky bude víc možností jak se vídat...
Ještě mi poraďte jak se k ní mám chovat když se uvidíme ;)

ron*

Dobrý den, Tome.

Podle mě se vše vyvíjí dobře, vše je na správné cestě. Samozřejmě, že je šance, že jednou budete víc než jen kamarádi. To "jen" je pomyslné, kamarádi jsou někdy hodně. Ale vraťme se k té šanci. Nespěchejte, do ničeho ji nenuťte. Je jí 16, časem dozraje a dospěje. Já naopak bych si vážila jejího přístupu - nespěchat na vztah, je zodpovědná. Navíc je upřímná, nevymlouvá se a vše Vám řekla na rovinu. Sám vidíte, že nemá nic proti scházení se a dopisování si. Jen nechce nic vážného. To je v pořádku. Vy se věnujte přípravě na maturitu, občas ji někam pozvěte a chovejte se k ní opravdu jako dobrý kamarád, nic na ni nezkoušejte. Určitě to ocení a čas vše ukáže. Líbí se mi, že o přístupu k ní přemýšlíte a že jste trpělivý a ohleduplný. A jak se máte chovat? Chovejte se přirozeně, řešte s ní klidně své problémy, pomáhejte ji s jejími problémy, zkuste spolu trávit nějaký čas při sportu , zábavě - prostě běžné (zatím) kamarádství.

Přeji Vám samé jedničky u maturity a trpělivost v čekání na lásku. Ron.

jklk

Myslím, že pokud se budete kamarátit tak je hodně velká pravděpodobnost že časem zjistí že tě má ráda víc než kamaráda a budete spolu. Takhle vzniklý vztak je často "na furt", držim palce a vydrž.

hodnocení

2x

Dobrý den. Možná si s Vámi rozumí jen když si píšete. Krátí si s Vámi volný čas. Pokud jste jí pozval na rande a ona se při první příležitosti o sblížení, vymluvila, pak to nesvědčí o tom, že by o Vás měla zájem a chtěla s Vámi trávit čas mimo klávesnici. Pokud je zaražená, když se s Vámi setká tváří v tvář, pak to moc nadějně nevidím. Zájem musí být vždy oboustranný a tady cítím spíše zájem jen o to psaní. Můžete u něho zůstat a spokojit se s tím. Nebo se pokusit jí ještě jednou pozvat na rande. Navrhněte jí procházku, či jí pozvěte někam na kávu. Pokud odmítne a opět se na něco vymluví, pak to vzdejte. A pozvěte jinou, která s Vámi půjde ráda a bude s Vámi ráda trávit čas v reálném životě, nejen u klávesnice. Může být ostýchavá, ale pokud by o Vás měla zájem a těšil by jí i ten Váš, neodmítla by Váš další pokus...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]