Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu prodat zboží na splátky?

Od: banan1 odpovědí: 3 změna:

Mám 6 měsíců mobilní telefon, který jsem koupil na splátky. Nevyhovuje mi svou velikostí.

Mohu ho prodat s tím, že splátky budu splácet i tak? Jestli třeba není úvěr vázaný na sériové číslo nebo jestli tam jde jen o ty peníze.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

wogoos*
hodnocení

2x

Záleží o jaký typ splátek jde. Pokud je ve smlouvě /a to asi bude/ formulka, že do splacení je mobil majetkem úvěrové společnosti, tak ho prodat nesmíte. Ale kde není žalobce, není ani soudce. Pokud budete splácet, tak se nic nestane.

banan1
hodnocení

Děkuji za odpověď. Jsou to splátky od Cetelem a v dokumentech o žádné "formulce" není ani zmínka. Mimochodem mám i pojištění proti náhodilému poškození, ale to pravděpodobně zruším.

zepe*

To pijištění už asi bude ve splatkach napocitano a asi zrusit nepujde. možná bych ho prodal a pokusil bych se něco přidat že je pojištěn ale to kupce asi zajimat nebude ale za zkoušku nic nedate.Ale jinak je prodej bez problemu. jim jde hlavně o pravidelne splatky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]