Nejste přihlášen/a.
Vyplňuji daňové přiznání za rok 2013 a zjistila jsem, že se tam objevuje nový řádek: 84a částka promíjené úhrady na daň z příjmů
Z pokynu tomu moc nerozumím, může mi někdo vysvětlit o co se jedná a zda tam tu částku mám doplňovat a zda to nějak ovlivní výši daně?
Dobrý večer. Byla jste v roce 2013 postižena povodní nebo záplavou? Máte výši škody oceněnou pojitovnou nebo znalcem? A příjmy přiznáváte i podle ustanovení § 7 nebo § 9 zákona o daních z příjmů? Takže vyplňujete řádek 43? Pak ho samozřejmě vyplníte podle pokynů. A daň se Vám samozřejmě sníží. Tedy ne daň, ale povinnost ji uhradit. Napište mi, já se Vám to pokusím nějak namalovat. Hezký večer.
Ao Petro, pokud se vám voda vyhla obloukem, řádek nevyplňujete.
doplněno 18.01.14 21:34:Na sociálku žádné zaměstnání nedokládat. Oni nás všechny mají dobře zmapovaný, oni o vás vědí.
Můžu poprosit ještě o jednu radu?
Letos totiž poprvé vyplňuji Přehled o příjmech a výdajích OSVČ pro sociálku...
Ve 4. oddíle tohoto přehledu zaškrtávám důvod výkonu vedlejší SVČ - ZAMĚSTNÁNÍ. A zajímá mně, zda mám tuto skutečnost nějak doložit na sociálku. Mají mi v práci potvrdit nějaký papír? Nebo prostě na sociálce ví, že jsem zaměstnaná, tak je vše OK a nic nedokládám?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.