Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Částka promíjené úhrady na daň z příjmů

Od: petra* odpovědí: 6 změna:

Vyplňuji daňové přiznání za rok 2013 a zjistila jsem, že se tam objevuje nový řádek: 84a částka promíjené úhrady na daň z příjmů

Z pokynu tomu moc nerozumím, může mi někdo vysvětlit o co se jedná a zda tam tu částku mám doplňovat a zda to nějak ovlivní výši daně?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sedverka*
hodnocení

0x

Dobrý večer. Byla jste v roce 2013 postižena povodní nebo záplavou? Máte výši škody oceněnou pojitovnou nebo znalcem? A příjmy přiznáváte i podle ustanovení § 7 nebo § 9 zákona o daních z příjmů? Takže vyplňujete řádek 43? Pak ho samozřejmě vyplníte podle pokynů. A daň se Vám samozřejmě sníží. Tedy ne daň, ale povinnost ji uhradit. Napište mi, já se Vám to pokusím nějak namalovat. Hezký večer.

petra*
hodnocení

Takže tento řádek vyplňují jen ti, kteří byli postiženi povodní nebo záplavou?

uska*

Ao Petro, pokud se vám voda vyhla obloukem, řádek nevyplňujete.

doplněno 18.01.14 21:34:

Na sociálku žádné zaměstnání nedokládat. Oni nás všechny mají dobře zmapovaný, oni o vás vědí.

petra*
hodnocení

Děkuji! Moc jste mi pomohla!

petra*
hodnocení

Můžu poprosit ještě o jednu radu?

Letos totiž poprvé vyplňuji Přehled o příjmech a výdajích OSVČ pro sociálku...

Ve 4. oddíle tohoto přehledu zaškrtávám důvod výkonu vedlejší SVČ - ZAMĚSTNÁNÍ. A zajímá mně, zda mám tuto skutečnost nějak doložit na sociálku. Mají mi v práci potvrdit nějaký papír? Nebo prostě na sociálce ví, že jsem zaměstnaná, tak je vše OK a nic nedokládám?

petra*
hodnocení

Moc děkuju za všechny odpovědi!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]