Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poradíte mi někdo se zkušenostmi s LETNÍ dovolenou v Polsku? Co neminout, čemu se vyhnout, kde se ubytovat a podobně? Jestli pojedu, tak s 5ti letým synem, čili žádný extrém... Pošlete i třeba nějaké odkazy na cestovky, nebo místa.
Moc děkuji, Jan Turek
Polsko je veliká země (4x větší než ČR), během jedné dovolené nelze vidět všechno. Pokud máte rád historická místa, centra starých měst, určitě nevynechejte Krakow a Wroclaw. Krakow se obvykle spojuje se solnými doly ve Wieliczce, příp.Osvětimí. Loni jsme putovali po polském pobřeží Baltu a zaujal nás zejména Štětín, Gdaňsk a Sopoty. Tato města jsou ovšem dost daleko. Pokud chcete poznat přírodu, pak mohu doporučit polské Beskydy a Vysoké Tatry. Na severovýchodě jsou krásná Mazurská jezera, nedaleko stojí obrovský středověký hrad Malbork. Při mořském pobřeží stojí za návštěvu písečné duny u města Leba My jsme ale cestovali sami, bez cestovky, ubytování jsme si zajistili přes internet. Fotky z této dovolené si můžete prohlédnout zde: bruno2.rajce.idnes.cz/... třeba najdete inspiraci.
S petiletym synem to asi moc na pamatky enbo turistiku nebude..., tak asi k vode.
Balt (a kouknout se do Gdansku na lodicky), Mazurska jezera (ale to je spise ta turistika) nebo kousek za CR hranicema jezero Nyskie. To je takovy zmenseny Balaton.
Poznávačku bych věděl: Kraków a okolí. Nejhezčí polské město s historickým jádrem. Docela se divím, že z něj Poláci neučinili hlavní město. Varšava je sice opravená a poměrně čistá (osobní zkušenost 2004), ale jinak je tam velké kulové. Pro suchozemce z ČR je také zajímavé moře, polské loděnice, přístavy, atd. Ale na letní dovču...polská přímořská letoviska nejsou zrovna nejlevnější, moře je studené a přitom se tam člověk spálí od slunce, ani o tom neví. Na Mazurech jsem nebyl, nemohu dělat chytrého. Asi bych si nechal něco doporučit přímo od Poláků.
Já jsem tam byl na pionýrském táboře v roce 1978 v Gdaňsku. Docela mě zaujalo to město, potom pobřeží Baltského moře (poloostrov Hel) - zajímavé bylo hledání jantarů - místní borci seděli v písečných dunách u moře v dírách o rozměrech tak cca 1x1 metr a hledali a hledali. Hrad Malbork je, tuším, největší hrad ve střední Evropě. Ale u moře žádný teplo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.