Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odcizení mobilu v opilosti

Od: lachtomil* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, před vánoci jsem byl v hospodě, kde při dobré společnosti
jsem nekontrolovatelně požíval. A odcházel pak s jiným mobilem než se svým. Majiteli samozřejmě byl mobil vrácen.
Chci se zeptat, když se v podstatě jedná o neúčelovou krádež, co z toho pro mě plyne? (doplním, že cena mobilu je zhruba 13-14 tisíc jak mi při vrácení den poté bylo řečeno)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle mě je důležité, jestli jste cizí vzal a svůj tam nechal. Pak by šlo o záměnu, částečně omluvitelnou vaší opilostí.

Pokud jste odnesl svůj i cizí, byla to krádež a určitý záměr.

Radila bych Vám přestat s chlastem, když pak provádíte podobné ptákoviny. Jen tak se vyhnete problémům. Jaga.

hanher*
hodnocení

0x
Vrátil jste ho sám, nebo Vám musel o něj říct jeho majitel, či policie?
lachtomil*
hodnocení

mobil byl vrácen, sice za doprovodu pár ran. Ale vrátil.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nepíšete, zda došlo k nějakému vyšetřování a obvinění nebo jste to vyřešil s majitelem mobilu osobně a s omluvou. Jinak, alkohol není polehčující okolnost a jestli to byla krádež nebo ne, se musí vyšetřit a dokázat. Vy můžete tvrdit, že to byl omyl - podle pravdy a svědomí. Nevím, zda pojem "neúčelová krádež" existuje, ale spíše ne. Zdravím!

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Lachto, s nejvyšší pravděpodobností došlo k neumyslnému odnešení cizího mobilu. Omylem. Ten způsob vrácení majiteli je asi to důležité. Našel jsem už dost různě dobrých mobilů, a většinou se z nich dalo někomu z přízně dovolat a druhý den si ho někdo vyzvedl. Někteří i poděkovali. Teda vesměs.

hodnocení

0x

Nejspíš pro Vás z toho neplyne nic, jelikož majitel mobilu pravděpodobně nasával také, vrátil jste mu ho, omluvil jste se, nakonec jste se celé situaci možná i zasmáli, popřáli si hezké vánoce a život jde dál.

Ale co si budeme povídat, o krádež šlo, alkohol není omluva :)

Ovšem pokud by jste si přístroj ponechal, nebo by Vás k jeho vrácení musela vyzvat policie, byla by to jiná písnička...

lachtomil*
hodnocení

O panu majiteli nevím zda požil. Mobil jak jsem již někde zde zmínil byl vrácen za doprovodu pár ran. A to jsem panu majiteli jako bolestné dal ještě 2000. Policie se mnou pak konzultovala ty pěsti. Ale nevím zda to mohou dál rozmazávat, když má pan majitel mobil i s bolestným zpět?

policie
hodnocení

0x

Nešetřil jsem to já? Pokud ano, nic Vám z toho neplyne. Pokud ne, přinejhorším výslech. Nejedná se o úmsl.

buss
hodnocení

0x

Nerozumím, vlastník vás oznámil na policii pro krádež? Pokud ne, o co vám jde? Zdá se, že jste pře...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jak tak čtu, pán je asi pěkný éro. Jak tu píše Jaga, přestat s tím chlastem by asi stálo za to. Možná i nechodit do dobré společnosti. Možná nechodit nikam!

lachtomil*
hodnocení

To každopádně je. Ale co už. Myslím, že v dnešní době je éro kdokoliv, hlavně ti z Lamploty

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]