Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před vánoci jsem byl v hospodě, kde při dobré společnosti
jsem nekontrolovatelně požíval. A odcházel pak s jiným mobilem než se svým. Majiteli samozřejmě byl mobil vrácen.
Chci se zeptat, když se v podstatě jedná o neúčelovou krádež, co z toho pro mě plyne? (doplním, že cena mobilu je zhruba 13-14 tisíc jak mi při vrácení den poté bylo řečeno)
Dobrý den, nepíšete, zda došlo k nějakému vyšetřování a obvinění nebo jste to vyřešil s majitelem mobilu osobně a s omluvou. Jinak, alkohol není polehčující okolnost a jestli to byla krádež nebo ne, se musí vyšetřit a dokázat. Vy můžete tvrdit, že to byl omyl - podle pravdy a svědomí. Nevím, zda pojem "neúčelová krádež" existuje, ale spíše ne. Zdravím!
Ahoj. Lachto, s nejvyšší pravděpodobností došlo k neumyslnému odnešení cizího mobilu. Omylem. Ten způsob vrácení majiteli je asi to důležité. Našel jsem už dost různě dobrých mobilů, a většinou se z nich dalo někomu z přízně dovolat a druhý den si ho někdo vyzvedl. Někteří i poděkovali. Teda vesměs.
Nejspíš pro Vás z toho neplyne nic, jelikož majitel mobilu pravděpodobně nasával také, vrátil jste mu ho, omluvil jste se, nakonec jste se celé situaci možná i zasmáli, popřáli si hezké vánoce a život jde dál.
Ale co si budeme povídat, o krádež šlo, alkohol není omluva
Ovšem pokud by jste si přístroj ponechal, nebo by Vás k jeho vrácení musela vyzvat policie, byla by to jiná písnička...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.