Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde si rychle půjčit na podnikání?

Od: rit odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, po skončení školy jsem se stal na 1 rok drobným živnostníkem s obratem, který nestojí ani za řeč. Poté (před pár měsíci) jsem začal podnikat v jiném oboru a s mnohem většími obraty. Nyní jsem se dostal do situace, kdy bych hodně rychle potřeboval půjčit alespoň 200.000 kč. Byl jsem v několika bankách, ale výsledek je velmi špatný. Všichni chtějí poslední daňové přiznání v němž mám příjmy za rok v řádek desítek tisíc. To, že mám obrat za poslední 2 měsíce několik mega a zisk o hodně vyšší již nikoho nezajímá a proto se tak trochu cítím beznadějně. Byly mi také nabízeny půjčky pro začínající podnikatele, ale to vypadá na malou pravděpodobnost úspěchu a navíc to vidím na pár měsíců administrativy.

Porádí mi někdo kde si rozumě půjčit 200.000 kč? (Bez problé,u jsem schopen splácet 20.000/měs, popřípadě i víc)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Divné. Pokud máš nyní velký obrat i zisky, na co ubohých 200 tisíc? To přece z těch současných zisků musíš ušetřit za pár měsíců. Pokud už byznys jede tak, že je velký obrat i zisk, stačí si počkat a zisky do byznysu investovat. Největší blbost by byla vzít si teď "rychlou" půjčku s úrokem, který sežere téměř celý zisk. Co když se očekávání nenaplní? Máš za krkem dluhovou spirálu ani nevíš jak.

doplněno 16.01.14 01:24:

Ok, v otázce nebylo že byznys blokuje porucha a investice je nutná k jeho pokračování. Co známí? Nepůjčí někdo ani na směnku? Co vzít třeba podnájemníka do bytu? Prodat auto? Půjčka oproti zástavě něčeho?

rit
hodnocení

Díky, ale odpověď mi vůbec nepomohla. Veškeré zisky investuji zpět do podnikání. Velký zisk tomu říkám jen proto, že je značně vyšší než mé roční živnostničení. Jedná se o běžný proměrný plat. Nyní nastala situace, která se sice dala předpokládat, ale pravděpodobnost byla malá. Závažná porucha na technologii. Polemizovat o tom, zda se očekávání naplní či nikoli je povídání trochu více mimo téma. Ohledně dluhové spirály - už jsem měl ve svém krátkém životě několik úvěrů, které jsem buďto bez problému splatil nebo do současné doby podle plánu splácím, takže si myslím, že vím co dělám a částka 200000kč není nijak extrúmně vysoká.

kangaroo*
hodnocení

0x

Pak leda připojit nějaké investora z oboru s % podílem na zisku.

vlasatec*
hodnocení

0x
Komerční banka mi také nedá úvěr na výkazy (daňové přiznání) ale půjčuje mi na základě obratů na účtu. Fio také kontokorent ale jen 50000Kc. Je ale fakt že tam máme účet několik let. Ale půjčky jsou několikrát vyšší. Také nabízí úvěrovou kartu tam mi dávají 200000Kc.
rit
hodnocení

U Komerčky jsem si právě před pár dny zřídil účet. Dle jejich slov mi sami úvěr nabídnou po 3 měsících obratů na účtu. Obraty jim dělám, ale krátkou dobu. Ta úvěrová karta je také od FIO? Našel jsem na jejich stránkách pouze úvěr pro podnikatele. Poskytují ho ale až od 3 mega.

vlasatec*
Karta je u komercky, u foi máme kontokorent, 50000 dají prý každému... Na druhou firmu dali ale jen 35000.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]