Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jaké je clo a DPH na rok 2014 kdybych si kupoval zboží pro podnikání ze zemí mimo EU a v zemí EU? Je to pořád tak, že v zemích EU bych neplatil ani clo ani DPH a mimo EU je DPH od 22EUR?
Je vpořádku pokud bych si zasílal zboží po malých balících do 22EUR, nemusel bych platit žádné DPH? Je to ze zákona možné, nebo bych něco porušoval?
Vyznáte se v tom někdo?
Děkuji
Možné to je. I mnohem vyšší částky. Když se domluvíte s číňanem na nízké ceně, pak není problém. Mně došly v pondělí dva telefony celkem za 500 USD deklarované jako e-book za 20 USD. DPH jsem neplatil. Doprava DHL.
doplněno 16.01.14 12:57:U pošty se mi to ještě nestalo. Musí mít k tomu důvod a prokázat, že je zboží opravdu dražší, takže chtějí vidět fakturu, popř výpis z účtu, za uskladnění se v tom případě platí těch cca 99kč. Celní správa ne všechny balíčky dává pod rentgen, je to čistě náhodně. problém s poštou je ale v tom, že zásilky dlouho zadržují, několikrát se mi stalo, že balíček nedošel ani po 2,5měsících, číňan mi vrátil peníze, já objednal znovu a za další tři týdny mi došly balíčky dva, nový a původní ztracený. Je to sice za jedny peníze, ale ta doba...jenže nemá cenu u zásilky cca 50usd platit déháelku, to se vyplatí u dražších záilek, pak je doprava strašně rychlá 2-3dny.
Dobrý den,
děkuji.
Chtěl bych se zeptat proč ta pošta některé balíčky zadrží? Jaký je důvod?
Kdyby se tak stalo a chtěli posouzení, že se jedná o balíček neobchodního charakteru, nemohu poté toto zboží prodávat dále? Nebo jak se to dělá?
Děkuji za rady, jste hodně chytří tady.
Nenene...celníci jsou si vědomí, že čínani píšou nízké ceny záměrně, proto náhodné balíčky hodí pod rentgen, zda tam není místo ponožek za pět dolarů třeba mobil za 300dolarů. Pokud na takovou zásilku narazí, uskladní ji ve skladu za výše uvedený poplatek a žádají ověřenou platbu z důvodu zjištění skutečné ceny. Je to jen a pouze z důvodů daňových úniků, s vaším následným prodejem to nemá nic společného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.