Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená - Izrael

Od: cestovatellka odpovědí: 7 změna:

Chci se zeptat zda je dovolená v Izraeli dle vašeho názoru bezpečná. Pokud jste tam někdo byl působí na vás moderně? Chceme jet bez cestovky a trošku se děsím až pojedeme k hotelu vlakem nebo autobusem. Sice se doporučuje hlavně vyhýbat pásmu Gazy ale i tak, člověk nikdy neví. My bychom chtěli do Tel Avivu, tak děkuji za vaše odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

sice jsem v izraeli byla pred 10lety, ale co se tyce modernosti tak si zadne starosti nedelejte, je na evropske urovni

vemte si ze pred cca 50 lety v te oblasti vpodstate nic nebylo a oni vse postavili, husta sit autobusu, ty silnice co tam maji o tech si u nas muzem nechat zdat, vlaky jezdi na minutu presne

co se tyce rizika kvuli probihajicimu konfliktu, tak to vam soucasnou situaci nereknu, ale byla sem tam v dobe kdy byli casteji sebevrazedne bombove utoky a kdyz jste se pohyboval jako turista tak jste o nicem nevedel, do gazy se stejne nedostanete, ale pokud zamirite do Jeruzalemu tak se dostane i na palestinskou cast a Mrtve more a Betlem je uplne v palestinckem uzemi, ale problemy jsme nemeli a to sme tam jezdili po sve ose ne v ramci zajezdu

cestovatellka
hodnocení

Děkuju moc za vaší reakci a taky uklidnění : -)

vlasatec*
hodnocení

0x
Byl jsem tam před pěti lety, bezpečnosti bych se nebál. Samozřejmě existují i bezpečnější místa na zemi ;)

pravnik*
hodnocení

0x

Jak je to s bezpečností v Izraeli zjistíte již na letišti v Praze (nebo odkud poletíte) - kromě klasické prohlídky zavazadel a osob personálem letiště Vás ještě čeká prohlídka pracovníky izraelské bezpečnostní služby, v některých případech doprovázená i pohovorem. K odletu se budete muset dostavit podstatně dříve, než obvykle. Do letadla Vás pustit nemusí, důvod sdělit nemusí. Po příletu na místě další prohlídky a dotazy, nemusí Vás vpustit na území ani sdělit důvod; všude mladí lidé v uniformách a se zbraněni (i dívky). Jestli potřebujete vízum, jak dlouho předem se o něj žádá a co k žádosti dokládáte jistě máte zjištěno na izraelské ambasádě. Stejně tak si na ambasádě zjistěte, zda vůbec a případně za jakých podmínek můžete navštívit Izrael bez cestovky a bez zajištění hotelu.

cestovatellka
hodnocení

Dobrý den,

Děkuji za informace. Ale víza jsou zrušena a jsou potřeba nad 90 dní pobytu v Izraeli. Hotel a letenky zajištěný a zaplacený již máme akorát ta doprava mě trochu děsí. Je to cca 25 km od letiště vlakem. Ptala jsem se hlavně zda je to bezpečné. :)

jo je tam vic ozdrojenych mladych lidi nez ste u nas zvykli vidat, na vojnu tam chodi jak kluci tak divky, na zacatku nafasuji samopal a na konci ho musi vratit, kdyby ho stratili tak jdou do vezeni, takze obcas zahlidnete mlade lidi se samopalem i v civilu, oni tam totiz na "vojnu" jezdi z domova jak do skoly, ne jak u nas kde byli nekde bokem v kasarnach ...

jinak vsude je dopravni znaceni trojjazycne - hebrejstina, arabstina a aglictina, vetsina izraelcu se mluvi perfektne anglicky, jsou velmi mili a ochotni, na sever od Tel Avivu, Netanja hlavne a jak mi nedavno rekl znamy tak uz i Haifa je horne ruskojazycna, takze se da s mluvit vpodstate cesky :oF V Haife navstivte chram a zahrady Bahai, jsou moc krasne, kousek od Netanji je Cesarea, krasne stare rimske ruiny

jinak jestli se budete toulat Tel Avivem, tak dobre vspominam na velky dvoj obchodak Ginosor (snad si pamatuju spravne nazev) v suterenu poradali neco jako farmarske trhy a teda v zivote sem nejedla lepsi makovy zavin

mikca
hodnocení

0x

Před dvěma lety jsem navštívila Jeruzalém a byla to jedna z nejúžasnějších dovolených, co jsem zažila. V Tel Avivu jsem nebyla, nedokážu posoudit. V Jeruzalémě byla spousta lidí se zbraněmi, velké bezpečnostní opatření, brány na detekci kovů v centru města. Pokud dodržujete bezpečnostní opatření a respektujete kulturu země, neměl by být problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]