Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
absolvoval někdo z rádců vyšetření na zelený zákal? Jakou formou se provádí? Hradí jej pojišťovna, nebo pacient?
Ano, mám jej odmala, mohu doporučit i dobrého lékaře, v podstatě se jedná o několik sérií vyšetření od změření nitroočního tlaku (fouknutím vzduchu do oka, ani to není cítit), přes perimetr (zaváže se jedno oko, druhým se kouká do světla, kolem běhají tečky a když jí periferním viděním vidíte, zmáčknete něco jako myš) po OCT vyšetření (to už stojí kolem +/-400,-, které hradí pacient sám, kdy se jedná v podstatě o fotografování očního pozadí), pak se doktor dívá přes lupu za pomocí světla do oka , nic bolestivého.
Mám glaukom přes 20 let, za sebou 9 operací - poslední byla vyjmutí oka. Nejlépe to popsal Martin 246. V první řadě ti budou měřit vnitrooční tlak, což je dnes to bezbolestné fouknutí. Když jsem začínal, leželo se na zádech a na oko se dával přístroj se závažíčky. Perimetr je ta videohra, jak naznačila Cocinkamichalka a popsal Martin. OCT už jsem neprodělal, když začalo fungovat, už jsem byl bez oka a druhé mám zatím v pořádku. Každopádně se není čeho bát a pokud je něco placené, doktor na to předem upozorní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.