Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nejprve vám vysvětlím můj příběh.
Je mi 16 let a jsem bisexuál (snad mě kvůli tomu nebudete hned odsuzovat). Už jsem měl něco s holkami, ale můj první kluk (taky bisexuál, 16 let, věřící) přišel v říjnu 2013. Popravdě to byl mnohem lepší vztah než s jakkoukoli holkou, co jsem měl. On se do mě zamiloval víceméně už po druhé schůzce a na třetí jsem mu dal první pusu a v zápětí se taky zamiloval. Pak přišli ty nejkrásnější měsíce mého života. Nyní je 22.12.2013 a my se vidíme naposledy (jako v roce 2013, jel pak na chatu až do 5.1.2014), ale ani trochu jsem netušil, že to bude naposledy, co uslyším od něj, že mě miluje. Mno a pak to začlo, psali jsme si denně večer, protože tam nebyl dobrý signál, tak vždy večer kvůli mě vyběhl na kopec. A asi 2.1.2014 jsem se ho zeptal, proč mi aspoň nenapíše, že mě miluje.. no protože už mě nemiloval. Já netušil proč. Nakonec jsme se viděli až 9.1.2014, protože tohle setkání bylo důležité, jestli se znovu zamiluje nebo ne. A nezamiloval.. já nevěděl proč, furt mi říkal, jak jsem úžasný, a že je mu líto a neví proč se nemůže zamilovat. Už od Nového roku mi bylo strašně. Až do teď, občas mě někdo rozveselí, ale nepomůže to. No a nedávno mi napsal, že už se zamiloval do někoho jiného, do jeho nejlepší kamarádky, s kterou už kdysi chodil. Tak mě bylo jasné, proč se nemohl zamilovat do mě.. jen mi to nechtěl před tím říct. Říkal, že to se mnou ještě zkusí týden před valentýnem, a že když mu to nevyjde s tou kamarádnou, tak že se možná zamiluje zase do mě.. Mno a proto, dá se říct, že na něj furt čekám a po pravdě (ano je to hrozné, sobecké atd.) jim to moc nepřeju, jen kvůli té malinké šanci, že se může vrátit ke mě.
A moje otázka zní.. Myslíte, že je možné, aby se do mě opět zamiloval?
Problém je v tom, že ho furt strašně miluji a po pravdě si nejsem jistý jestli mu na mě vůbec záleží. Chtěl zůstat kamarádem, ale moc mu to nevěřím, prostě ne. A dost mě to psychicky ničí a nevím co mám už dělat.. pokud víte, můžete mi poradit i na to. Děkuji všem.
PS. Omlouvám se za pravopis, ale nežádám o rady do Češtiny. Jen mi Čeština nejde.
Souhlasím s Kami, i na mne jednání toho kluka působí účelově. Tzn., že stejně účelově "by se mohl zamilovat"znovu. Tedy, pokud by zase potřeboval "zaplácnout"nějakou dobu bez vztahu ...
Nemám z tvého líčení dojem, že by šlo o oboustranný vztah. "Zkoušet, jestli se zamiluje"je účelové jednání. Kdyby mu na tobě záleželo, choval by se jinak.
popravdě si myslím, že ta kamarádka zničila jeho lásku k tobě... On sám si tím ještě není jistý (nebo tě nechce zranit), ale určitě už to není láska, a kdo ví, jestli ještě bude.
Pokud tě někdo dokáže podvést, tak to znamená, že to nebyla dostatečně silná láska. On ti říká, že to s tebou zkusí, pokud mu to nevyjde - je to logické, že se bojí, že by ztratil všechny, kterým na něm záleží, tak si nechává tu pojistku (tou jsi teď ty, něco jako druhá šance)...
Naději ti neberu, protože je dost možné, že mu to nevyjde a pak zjistí, že ty jsi ten nejlepší a nejvěrnější, koho může mít. Pak by se mohl opět zamilovat Ale pokud je to možné, snaž se myslet na jiné věci nebo najít někoho jiného... :/
Ahoj, samozřejmě Tě hned odsoudím, protože nejsi jen na kluky!
Ale vážně, zamilovat se do druhého nejde na povel ani na přání, to prostě přijde anebo nepřijde. Chápu, že Ti s tím člověkem bylo fajn, ale ten pocit musí být oboustranný. A jestli je Tvému příteli někde lépe, přej mu to, nezáviď, nebuď sobec. Vím, že se to jednoduše radí a hůře realizuje, ale vím o čem mluvím, také jsem spíš na kluky a podobných životních zklamání už za sebou mám několik...
Jestli naděje na to, že by se k Tobě vrátil je mizivá, zapomeň na minulost a koukej dopředu, začni hledat nového životního parťáka...
P.S.: a ta Tvoje čeština není zas až tak špatná !
Když ti to řeknu ze svého pohledu, nikdy tě nemiloval, měl tě jen aby zapoměl na tu holku.. Jinak takovéto vaše možná zamiluje a nemůže mě milovat je trochu divné..s láskou to není tak že chvilku jo, pak zas ne a pak zas chvilku jo..myslí, že si tě nechává do zálohy aby nebyl sám, kdyby mu to s tou holkou nevyšlo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.