Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít biologického otce

Od: amaneda* odpovědí: 2 změna:

dobrý den ,nikdy by mě nenapadlo že to budu chtít vědět ,ale chci.Chi znát i tu druhou stranu ,doma to je tabu .To že mám jiného otce než můj sourozenec vím už dlouho .Zjistila jsem to když se mi dostala má zdravotní karta do ruky ,babička už mi něco naznačila ale náznak nestačí mám pár indicií ,ale nevím jak s nimi naložit .Zkoušela jsem různé odkazy na netu ,ale nebylo mi to moc platné .A tak bych potřebovala poradit jak mám svého otce najít stačilo by mi vědět jak vypadá.Může mi s tímto někdo pomoci?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi nejnormálnější řešení je promluvit s rodiči. Nevidím důvod k nějakým tabu, sami máme dvě adoptované děti a na tabu si rozhodně nehrajeme. Myslím si, že jakákoliv hra na schovávanou je spíše ke škodě věci Takže Vaši rodiče mají originál rodného listu, kde jsou Vaši bio rodiče zapsáni. To v případě, že jste adoptovaná. Pokud je Vám 18+ tak zajděte na matriku, tam je to taky zapsáno.

miklous*
hodnocení

1x
Ahoj. Toto je vždy obtížné téma, pro všechny zúčastněné. Je naprosto pochopitelné, že chceš mít co nejvíce informací a máš na ně právo. Pro maminku se zřejmě jedná o nehezké vzpomínky, před kterými Tě chtěla chránit. Nejbolestivější pro tebe asi bude fakt, že tvůj biologický otec o tebe nemá zájem - on přeci ví, že jsi na světě.
Proto ti radím, abys řekla na rovinu mamince, co cítíš, i to co jsi psala zde. Měla bys pro tento rozhovor vybrat vhodnou dobu (kdy budete sami a budete mít čas). Pro maminku to bude velmi těžké (možná bude dobré, jí dát čas na rozmyšlenou), ale jistě ti řekne vše, co budeš chtít vědět. Uvědom si, že jsou důvody, proč maminka doposud mlčela a nebudou se ti líbit stejně, jako se nelíbí ji. Přeji Ti, ať nejsi příliš zklamaná...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]