Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
kolegyně mi dneska řekla, že mě v práci nemá skoro nikdo rád. Myslím si, že to není pravda. Ale příjemné to slyšet, nebylo. A říkala mi nějaké drby. Že jsem prý nesamostatná a ptám se. Přitom to není úplně pravda. Akorát vedoucí jsem se párkrát na něco ptala. Přece je lepší se zeptat než udělat to špatně, ne? Mám tam jednu kolegyni, se kterou se hodně bavím, chodíme spolu na svačiny a rozumíme si. Přitom mi před pár dny řekla tato ne moc fajn kolegyně, že vedoucí proti mě nic nemá a dneska proti mě má něco a skoro všichni. A ona prý nic proti mě. Co si myslíte o ní? Proč mi to říká? Já se jí ptala a řekla mi, že ona by to chtěla vědět, co si o ní kdo myslí. Myslím si o ní, že je to intrikánka. Přece vím, kdo mě tam nemá rád sama. Nemusí mi to říkat. A nechodím do práce kvůli tomu, aby mě tam měli všichni rádi. Myslím, že ostatní tam taky nejsou všichni oblíbení. Chodím do práce pracovat a ne proto, aby mě tam všichni milovali. Taky tam nemám ráda lidi, kteří nemají mě rády. To je normální přece.
Také zdravím. Řekla Vám to zřejmě proto, aby Vás znejistila a zranila, protože asi dobře ví že opak je pravdou. A pravděpodobně očekávala, že se Vám tím zavděčí. U některých lidí s nízkým sebevědomím je toto dost častý způsob, jakým lezou druhým do zadní části těla. Bývají falešní, žárliví, závistiví a zrádní. Rozhodně nevěřte někomu, kdo roznáší drby, které Vám ubližují a ještě se přitom tváří tak, že to dělá vlastně pro Vaše dobro. To je můj názor alespoň..
Dobrý den, měl jsem kdysi vedoucího, který když poznal, že mám obavu se na něco zeptat, tak pomohl větou: Klidně se zeptej - jen blbec má hned ve všem jasno." Takže se klidně ptejte dál. Zdá se, že si děláte kamarádku v ženském kolektivu. Tam to nedělejte, protože to nemůže fungovat - tam jste sokyně. Raději se nesvěřovat a hledět si svého. Té kolegyni můžete říct, že přesně něco podobného jste slyšela i o ní. Ať má o čem přemýšlet. Zdravím!
doplněno 13.01.14 22:06:Ono také záleží na tom, jaký kolektiv se sejde. Tam, kde chybí inteligence je potom prostor na intriky.
Kolektiv lidí inteligentních se většinou chová zcela jinak - zkrátka si nemusí nic dokazovat a vedou se řečí na jiné úrovni.
Já si také myslím, že kolegyni dělá jen dobře, vytvářet intriky. Pro Vás je nejhodnotnější feedback od Vaší nadřízené, jak je s Vámi a s Vaší prací spokojená. Osobně moc nemám ráda výhradně ženské kolektivy, chlapi jsou upřímnější, drží spolu a nepomlouvají se jako my
Ona to moje nadřízená vlastně není. Je na druhé směně. Mám nadřízeného.
doplněno 13.01.14 21:55:Jen dvakrát jsem ji měla.
Nenechte se nachytat, Vaše kolegyně je intrikánka a celé její povídání bylo účelové . Pokoušela se vás dostat do situace , kdy vás rozhodí a rozpovídá co si myslíte o ostatních spolupracovnicích .A věřte , pro sebe by si to rozhodně nenechala . A pak budete mít na pracovišti pěkně dusno.Bohužel některé lidi je možné maximálně pozdravit a nic víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.