Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levná kytara

Od: i3u odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer,

doufám, že jsem vybrala správnou rubriku. Už několikrát jsem na internetu četla o tomto tématu: levná kytara. Na haní na kytaru mě něco zaujalo, a ráda bych na ni uměla též, bohužel si nějakou novou za příklad 3 tisíce nemohu dovolit. A ráda bych věděla, jestli se vůbec někde dá sehnat kytara do 400 až 500. Vím, že ta cena je přehnaná, ale jak už jsem psala, na úplně nevou kytaru opravdu nemám finanční prostředky. Děkuji všem za odpovědi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jenom bych vás chtěl varovat, koupili jsme před pár lety španělu v Tescu za cca 1000 Kč. Uvnitř je nálepka DiMavery. Po roce se úplně rozklížila, po obvodu se odlepila přední deska.

Teď měli a ještě někde mají nějakou v Lídlu tuším za 1100..1200. Kolem 1200 se začínají levné modely prodávat. Na takovou přece časem našetříte. Rozhodně si pak nechte účtenku pro případnou reklamaci.

Kytara je klasický dřevěný nástroj. Není to kousek plastu jako flétna, který se vylisuje za 20 Kč a prodává za 500 Kč. Za 400 Kč koupíte dvoje struny, nebo ladičku (taky docela nutnost). Pokud koupíte nějakou použitou za 500, tak si pohlídejte, že nemá zkroucený krk, ošlapané pražce a také pokud možno že ladí (tedy nejlépe s někým, kdo tomu rozumí). Moje zkušenost je, že v bazaru nestojívají pod. 800. Takže asi jedině na inzerát a v místě bydliště. Raději si trochu přišetřete, jinak vás špatná kytara může od hraní zbytečně odradit. Tím nemyslím, že musí být drahá, stačí překližková, ale slušně provedená.

doplněno 13.01.14 22:50:

Třeba hudebnibazar.cz/... , ale spíš si tam ten inzerát musíte dát, za 500 se to většině lidí ani nechce řešit.

i3u
hodnocení

Děkuji všem, to je sice pravda, ale na internetu už jsem něco našla, a pokud, tak kamarádka hraje na kytaru, takže by mi určitě poradila. Určitě chápu, že si můžu za 500 koupit nějakou.. ne moc dobrou kytaru, ale věřím, že se nějaká určitě dokáže najít.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Podívej se tady.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, zde aukro.cz/... jich je docela dost, ovšem cena odpovídá kvalitě, potažmo i "výsledku"hraní.

i3u
hodnocení

PS: Trošku jsem hledala na internetu. Co si myslíte?

sbazar.cz/...

martinaa*

Nic moc, ale za ty prachy nemůýeš čekat nic extra. Na začátky to stačí, já měla kytaru starou 20 let po mámě:)

Chtělo by to ale vidět, zda je kytara jinak ok, krk zboku a tělo kytary zezadu... a pokud jsi začátečník, doporučovala bych spíš uzký krk, typ jumbo.

doplněno 14.01.14 19:29:

Souhlas se Strejcem, ty dvě poslední jsou lepší, osobně bych brala předposlední, podle vizuálna. Ale jak jsem psala, pro začátečníka stačí i španěla 20 let stará:).

doplněno 14.01.14 19:31:

Pardon, souhlas s @mil, ne se Strejcem.

i3u
hodnocení

Děkuji, asi moje poslední otázka. Tak jsem se snažila ještě něco najít.. Zajímal by mě váš názor, kterou byste vybrali vy, pokud byste se takto rozhodovali. :) Děkuji

sbazar.cz/...

sbazar.cz/...

sbazar.cz/...

sbazar.cz/...

mil®

Já asi tu poslední nebo předposlední. Podle fotky ale težko vybírat. Chte to vyzkoušet. Pozdejc ale koupit něco kvalitnějšího. Přeju krásný muzicírování.

i3u
hodnocení

Já budu jak už to tak vypadá brát tu druhou, ale i přesto věem děkuji za odpovědi. Hezký večer :)

Překvapuje mě, že neřešíte odkud ten inzerát je. (Brno, Pejřimov..). Poštou bez vyzkoušení bych starou kytaru určitě nekupoval, navíc je to minimálně + 150 Kč poštovné + riziko, protože kytaru je náročné pro bezpečný převoz poštou dobře zabalit. Mimochodem ten poslední inzerát z Bazaru u řeky pokud nevíte, tak se jedná o bazar brněnského rómského ghetta. Tím to nijak nehodnotím, jen pro někoho může být dobré to vědět.

Je opravdu potřeba kytaru vyzkoušet. Například u starších kytar se stává, že byly určené pro kovové struny a s nylonovými strunami často hrubě neladí. Laik to nepozná.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Rozhodně se podívej na tyhle stránky na You Tube . Jam Stage.cz. Je tam toho moc a všechno je moc zajímavé. Taky jsem tam dost listoval a kochal se mnohýma informacema. Jak moc toho ještě nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]