Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výplata při neschopence necelé 4 000,-?

Od: crazim* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

nevěřila jsem vlastním očím, kolik jsem dostala výplatu za prosinec. Jsem v jiném stavu a od půlky listopadu jsem musela na neschopenku. Za listopad jsem také nedostala nějakou závratnou částku, s tím jsem ani nepočítala, ale přece jen to byla jěště ucházející částka. Ale to co jsem dostala teď mi vehnalo slzy do očí =( . Když jsem chodila normálně do práce, měla jsem tak 13 000 hrubého. Jak je možné, abych měla za měsíc neschopenky jen necelé 4 000,-? Chystám se to tam jít vyřídit..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

za prvních 21 dní nemoci platí zaměstnavatel (od nového roku je to tuším 14, ale nejsem si jistej), potom platí sociálka. Zbytek peněz vám tedy přijde později od sociálky.

Dobré je ověřit si, zda zaměstnavatel dal okresní správě sociálního zabezpečení podklady k výplatě nemocenských dávek,

crazim*
hodnocení

jak si to můžu ověřit?

Lzekromě zaměstnavatele i zavolat přímo na OSSZ dle místa bydliště, výplaty dávek NP, sdělíte vaše rodné číslo.

crazim*
hodnocení

opravdu přijdou peníze od sociálky? já jsem totiž jěště nebyla nemocná déle jak 14 dní tak s tímhle nemám zkušenosti. Mám si o ty peníze nějak zažádat nebo to zařídí zaměstnavatel? a kdy ty peníze chodí? bude vědět sociálka kam ty peníze poslat?

ohneta*

Na papíru od neschopenky jste vyplnila číslo svého účtu, na něj vám peníze přijdou. Peníze od sociálky chodí koncem měsíce.

au1

já byl loni nemocnej +- měsíc, snad si to pamatuju dobře :) u doktorky dostanete 2ks neschopenky, jeden musíte dát zaměstnavateli, a druhej si necháváte. Na tom, který dáváte zaměstnavateli, je na druhé straně kolonka na vypsání čísla účtu, kam mají přijít peníze v případě, že budete nemocná déle než těch 21 dní, co platil zaměstnavatel. Pokud tam číslo účtu není, pošlou složenku na adresu uvedenou na neschopence. Pak je tam ještě kolonka na podpis, pokud jste to nepodepsala, možná to by mohl být problém. Pak na konci každého měsíce je potřeba zajít k doktorce a vzít si tzv lístek na peníze, a zase doručit zaměstnavateli.
Tady si kdyžtak spočítejte kolik vám pošle zaměstnavatel, a kolik sociálka.

vyplata.cz/...

Mně ČSSZ poslala peníze někdy kolem 20. dne v měsíci,takže je ještě čas. Nicméně u zaměstnavatele bych ověřil, jestli ČSSZ informovali.

crazim*
hodnocení

Aha, moc děkuji. Celkem jste mě uklidnil. Nicméně se budu u zaměstnavatele určitě informovat. Jěště jednou děkuji :)

au1

nemáte za co, není třeba panikařit :)

hodnocení

0x

Je také potřeba na konci měsíce vyzvednout od obvodního lékaře potvrzení o trvaní pracovní neschpnosti a to odevzdat v praci. bez tohoto papíru vám sociálka peníze nepošle. Jinak já dostávám nemocenskou tak kolem dvanactého až patnáctého v měsíci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]