Nejste přihlášen/a.
V pátek jsem čekala balíček doručovaný společností DPD (společnost jsem si nevybrala já, ale odesilatel). Dostala jsem e-mail i SMS s přibližnou dobou doručení a čekala. Čekání bylo dlouhé, tak jsem zkontrolovala stav zásilky. A přečetla si, že balíček převzal někdo od sousedů. Rozzlobená jsem nejdříve zkoušela volat řidiči na kontaktní číslo, hlasová nahrávka mi sdělila, že mohu komunikovat jen pomocí SMS.
Pak mi sousedův -náctiletý syn předal balíček se slovy, že mě řidič nezastihl. Je to kluk s úplně jinými zájmy než cizí balíčky, kdybych se nepřihlásila, asi by tam balíček ležel ještě te´d.
Ověřila jsem si, že zvonek na nezamčené zahradní brance je funkční, zvonek přímo na domě také, na balíčku bylo vedle adresy i moje číslo mobilu. Přesto mě řidič nezastihl. Balíčky mi vozí i PPL a IN TIME. Šoféři od PPL a IN TIME vždy volají tak 2 minuty před dojezdem, vyběhnu na ulici s penězi a všechno je rychle vyřízené. Případně u předem zaplaceného zboží se telefonem domlouváme, že balíček mají nechat v připravené tašce za brankou.
V první zlosti jsem popis situace poslala firmě DPD. Te´d po mně chtějí podrobnosti, asi aby pokárali šoféra. Zlost už mě přešla a nejsem si jistá, jestli je viníkem opravdu šofér, co slabě mačkal zvonek.
Otázka zní - volají dopravci od DPD přímo z cesty? Nebo je firma vybavuje jen telefonem, kterým i oni mohou pouze posílat SMS?
Přesně tak, vždy dopředu volají cca v rouzmezí 15-5 minut před dojezdem a ráno jsem obdržel sms popř. email o stavu zásilky. ZDe určitě pochybyl řidič, navíc nechápu jak může zboží nechat u sousedů? Předpokládám, že bylo zaplaceno a mohl vám tedy způsobit škodu. Pokud vás nezastihl (nefunkční zvonek nebo nedostupný telefon) měl zásilku uskladnit na vaší poště popř. na vlastním skladu pokud ho mají někde poblíž a tam byste si již měla posléze sama vyzvednout.
doplněno 13.01.14 14:20:Tak pokud jste si jisté že zvonek funguje, tak je jasné, že to ani nezkoušel nebo zvonil jinde a byl líný zvednout telefon. Normálně i zavolají a zpetají a dá se snima domluvit i dodání na jinou adresu (práce atp.). Ale bohužel tak to bude slovo proti slovu, ale nicméně jednoznačně pochybyl, že nechal zásilku u souseda. Ješt bych pochopil v bytě (domě) u rodinného příslušníka, ale u souseda? To je vrchol. Co kdyby jste měla se sousedy špatné vztahy a v záslice byl mobil za 10-xx tisíc? A oni zásilku např. pohodili před dveře nebo vám jí vubec nedaly apod.?
DPD by měla provést až 2 další pokusy o doručení v následujících 2 pracovních dnech, pričemž se mi v případě, že mě doma poprvé nezastihnuli, vždy druhý den ráno ozvali z dispečinku, zda budu přítomen a jestli nechci provést doručení na jinou adresu. Mimo to posílají už před prvním doručením SMS či e-mail, kde je uvedeno, jak lze termín doručení změnit. Není tedy žádný důvod, aby řidič nechal balíček u souseda, jedině by to byl jejich smluvní dopravce a chtěl si tak ušetřit čas a palivo pro druhé doručení.
doplněno 13.01.14 13:23:Těsně před doručením mi ale DPD nevolá. Nevolá mi ani PPL. Jedině v případě, že by nemohli najít adresu.
No minule si sestra která bydlí na jiném konci města něco obědnala, a dali to nám, s tím, že ji tam nezastihli a že máme příjmení tak jestli to k nám patří.. To už je vrchol..Takže když se bude někdo další ve městě jmenovat stejně jako já tak to dají klidně i jemu, s tím, že mě nezastihli? Toto je na nasrání, navíc jakou mají jistotu, že jsem to sestře opravdu dala, jakožto že dala, ale jakou oni mají záruku?
já mám s DPD jen dobrou zkušenost , balíky jsou vždy v pořádku a doručené v předem určený den i čas, ráno vždy pošlou sms že dnes by měl kolem určité hodiny přijít balíček, těsně před příjezdem řidič ještě volá. Stalo se mi i to že jsem nebyl doma a on mi volal že je před domem a nikdo mu neotvírá .. jednoznačně dobrý přístup k zákazníkům.
Danielli - takto podobně to znám u PPL a IN TIME. Proto jsem se ptala, že u DPD proběhlo předání jinak.
Kami - balík byl zaplacený předem.
Měla jsem trochu smůlu, že na ulici byl právě ten chlapec. Jinak by celá ulice řidiči doporučila, ať zvoní znovu a pořádně, protože jsem téměř neustále doma.
Inu, stalo se, podnět ke kárání řidiče asi nedám, ale DPD si dobrovolně jako dodavatele nevyberu.
mě snad DPD doručovalo jen jednou a to ráno došla sms že mi mi to doručí mezi 15-18h.. úžasné, člověk nemá nic lepšího na práci než čekat cele odpoledne doma na balík...jelikož jsem očekával že mi pár minut předem zavolá, potřeboval jsem změnit adresu, asi o 1.5km jinde, řidič ovšem zavolal až se ztratil, když jsem mu řekl že bych to potřeboval doručit na jinou adresu, tak byl hodně nepříjemný a nebyl ani schnopný dojet, kde jsem ho žádal, tak jsem měl ještě jeden příjemný telefonát... sorry ale takové jednání fakt ne... to s PPL jsem naprosto spokojený.. ráno zavolají, když náhodou potřebuju na jinou adresu tak se domluvíme, úplně bez problému, řeknou v kolik cca přijedou.. i když jsem na ně četl stížnosti, já s nima žaden problém nemám.. zatím :D v případě ČP si to vyzvednu když jedu kolem a taky neni to řešit...
Podle mých zkušeností podobní kurýři fungují velmi dobře. Bohužel jejich služeb nemohu moc využívat, protože nejsem schopen předem spolehlivě říci, kde se budu v doručovací den nacházet. Proto preferuji dodání zboží přes poštu a vím, že si zásilku vyzvednu až se to bude hodit MNĚ!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.