Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chtěl bych se zeptat jdu s přítelkyní na Maturitní Ples
Ani jeden nematurujeme jen tam jdeme podpořit přátele
Tak se chci zeptat jestli by vadilo když budu oblečen v košili, kravata, sako, společenská obuv a světlejší jeany
Jednou jsem byl na Maturáku a byl jsem oblečen mikina, kalhoty, botasky a nikdo mi neřekl ani slovo
zkoušel jsem na tohle téma něco najít ale nic jsem nenašel
A co vím tak společenky oblečen znamená hlavně košile, sako, boty
Nebo se mýlím?
Prosím o radu
Předem děkuji všem..
Dobrý den, za sebe bych v tom Vašem oblečení neviděl problém. Jste mladý, jdete mezi mladé, tak bych to moc neřešil. Ono, u nás je to vůbec problém, protože společnost je zkostnatělá a neustále se hlídáme, aby to nepopudilo nebo nebylo závadné. A také vím ze zkušenosti, že Němec by toto neřešil - ten by šel klidně ve svetru a džínách i do divadla. Tak si to nekomplikujte a užijte si zábavu. Zdravím!
doplněno 12.01.14 23:49:sojer - myslím, že ochranka oblečení neřeší. To, až začnete vyvádět, prát se nebo zvracet na parketu.
Ale, jinak bych problém neviděl.
Zdravím, obávám se, že na maturitní ples rifle nepatří. Na plesích se pracovně dost pohybuji, na rockovém plese se snese kdeco, ale maturitní ples je takový honosnější. Sako si brát fakt nemusíš, ale společenské kalhoty jsou nutností, pokud nechceš být za burana (mikina a botasky už jsou hodně buranské).
Ale záleží na tobě, ty v tom budeš chodit
No budes za burana. Na ples se proste chodi v urcitem typu obleceni.
I ta ochranka nebo treba i nejaky pozarni dozor bude lepe obleceny nez ty.
-
U nas napriklad takove vykazovali babky, co kontrolovali listky, rovnou ve dverich.
Oblek. Je to ples ne party . Nejsi v Německu, ale v ČR. Jako se do bazénu oblékají plavky, tak se na ples nosí oblek. Jestli ho nemáš, stejně si ho jednou budeš potřebovat pořídit . Když hodně slevím, tak min. společenské kalhoty a sako. Že tam možná budou vidláci v džínách neznamená to, že se musíš mezi ně zařadit.
Chlapi a kupoval jste si někdo na ples speciálně manžetové knoflíčky. Narazil sem náhodou na stránku, kde je prodávají a docela se mi to líbí, ale nevím jestli se to na běžných plesech nějak řeší? manzetove-knoflicky.eu/...
Ahopj, Soyere, být Tebou, nevyjadřovala bych se o saku tak se zavržením. Jsi už ve věku, kdy nevíš, kdy můžeš oblek uplatnit. Může Tě někdo pozvat na svatbu,může se v příbuzenstvu odbývat pohřeb /což Ti nepřeju/, můžeš jít žádat o nějaké lepší místo, kdy se půjdeš představit v obleku...Je spousta možností, kam ho vzít.
Ples je jedna z nich. Na obyčejnou dupárnu můžeš jít v riflích. Maturitní ples byl pokaždé okázalý, předtančení,nástup maturantů a profesorů...a na takovou akci je oblek podmínkou. Bez něj tam chlap vypadá jako Pepek Vyskoč.
Vnuk je v devítce. A podrž se, k Vánocům nechtěl nic jiného, než oblek. Chodí sice do předtanečních, ale tam stačila košile a tmavé kalhoty. Dcera hudrala, nakonec mu oblek koupila. Kluk měl v lednu přednášku pro celou školu o svém koníčku /zajímavé/, ředitelka řekla, že by s tím měl seznámit všechny třídy. Vzal si oblek, kravatu, světlou košili. Za katedrou byl jako ve sněmovně.
Moc jsme se tomu doma smáli /ne před ním/, jak vážně to pojal, ale vím, že se umí obléci. A že by asi nikdy podobnou otázku nepoložil.
Je to pravda odvěká, že šaty dělaj člověka... Jaga,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.