dobry den. Chtela jsem se zeptat.Mame s pritele rocni dcerku a od zari 2013 bydlime v pronajmu.Mame prijem jen rodicovsky prispevek 4300.najem platime 7600 vcetne poplatku.dnes uz mame zpozdeni s najmem predtim nam pomahala mamka ale ted uz nemuze kvuli zravotnimu stavu atd.tak jsemse chtela zeptat zda mame narok na prispevek i kdyz nemame trvaly pobyt tam kde ted bydlime .jeden mame trvaly pobyt v praze a druhy na melniku a ted bydlime v najmu na praze vychod tak nevite kam si kdyztak o nej mame zazadat.dekuji predem za odpovedi.
Dobrý den. Nemáte, protože trvalý pobyt je podmínkou, aby vám příspěvek na bydlení byl přiznán.
nicolakostkova
dobry den ale ja nemyslim pispevek ale doplatel ten spada pod hmotnou nouzi
ladicka*
I tak na tuto dávku nárok bohužel nemáte, ta je podmíněná tím, že budete mít příspěvek na bydlení. Aby jste ho dostali musíte mít v podnájmu trvalé bydliště. Pokud tedy nemáte, nemáte nárok na příspěvek na bydlení, nemáte tudíž nárok ani na doplatek na bydlení.
nicolakostkova
doobry den dnes jsme byli na urade a mame narok na doplatek na bydleni i doplatek na zivobiti.papiry uz mame podane a proc pritel nedela?ma jen sezoni na zimu pokud nesezene neco jineho je doma bude mu 21 pracuje od zakladni skoly rodice ma na prd a ja ani nemluvim jen mama mi pomahala ale co se tyce detstvi nic moc kdyz jsem ja chodila do skoly nikdy jsem nedostavala penize od rodicu ale jenom od pritele ten mi jidlo.obleceni i ucebnice do skoly pak jsem otehotnila na potrat jsem jit nechtela .tak uz sest let se o me stara pritel ale jak rikam dela zahradnicinu a ta je sezonni takze v zime se mame vetsinou blbe jo a jeste je rom tak do prace ho zrovna dvakrat prijimat nechtej chodi se ptat na praci porad
elisek1988*
Omyl:Podmínkou nároku na doplatek na bydlení je získání nároku na příspěvek na živobytí a nárok na příspěvek na bydlení ze systému státní sociální podpory. Na základě výjimky však může doplatek na bydlení získat i osoba, které příspěvek na živobytí nebyl přiznán, protože její příjem přesáhl částku živobytí osoby, ale nepřesáhl 1,3násobek této částky. A navíc s tím trvalým pobytem to také není tak úplně pravda. Běžte se zaptat úřednic, kolika lidem bez trvalého pobytu vyplácejí dávky. Sama pronajímám byt slečně, která nemá práci a ani trvalý pobyt v mém bytě a příspěvky dostává. Jedná se totiž o dávky hmotné nouze, nikoliv dávky SSP.
Za prvé proč máte jen 4300.-?pravděpodobně že jste si vzala rodičovský příspěvek na 4 roky Za druhé vy neberete přídavky na dítě? za třetí přítel nemá nic? ten vám nepřispěje?Proč? Jak chcete platit 7600.-když máte jen 4300.-mně to hlava nebere.Ale jasné je pokud nemáte trvalý pobyt nebudete mít nárok na příspěvek na bydlení.proto se snažte něco dělat jak s trvalým pobytem nebo skončíte na ulici at počítám jak počítám pořád vám chybí každý měsíc 3300.-což vám asi pronajimatel trpět nebude
Ale máte nárok požádat o příspěvek na živobytí na místně příslušném úřadu práce-hmotná nouze, podle tr. bydliště jednoho z vás. Tedy pokud splňuje přítel podmínky - evidence na ÚP. životní minimum vás tří s dítětem je 7980 Kč. Váš příjem je zřejmě RP 3800 Kč a přídavek na dítě 500 Kč. Do částky ŽM vám chybí 3680 Kč. Nicméně to neřeší částku na bydlení. I když doplatek na bydlení ve zřetelehodných situacích lze přiznat i osobě, která nemá nárok na příspěvek na bydlení ze státní sociální podpory.
Byla by tu ještě jedna možnost. Přítel a otec ;dítěte by třeba mohl pracovat. Na Praze-východ je tradičně nejnižší nezaměstnanost , pouhých 3, 5%. Tedy ještě nižší než v Praze. Tak kdyby snad chtěl, mohl by to zkusit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.