Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se se mnou nikdo nebaví?

Od: marie8 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, je mi 14 a mám problém. Mám opravdové kámošky, ale jen pár S ostatními spolužačky se také kamarádím, ale moc se spolu nebavíme, jen se pozdravíme, někdy prohodíme pár slov a to je všechno. Na kroužku je to to samé, chodím tam s 2 kamarádkami a ostatní holky z kroužku se s nimi docela baví, ale se mnou ne, jen mě pozdraví. Když jdu po městě s kámoškou a potkáme spolužačku, baví se jen s kámoškou. A když jdu sama a potkám nějaké neznámé holky, tak se mi zdá, jako by se mi smály. Ve škole jsem tižší, ale doma vůbec. Na veřejnosti jsem trobhu zamlklá, vlastně vůbec nevím proč. Doma se čančám, ale do školy ne. I když si připravím nějaké pěkné oblečení, které si chci vzít do školy, stejně si ho nevezmu, bojím se, aby se mi nesmály, že vypadám divně. Vůbec nevím proč, vím, že jsem divná. Proč jsem taková a proč se se mnou nechce nikdo bavit? :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

korina*
hodnocení

1x

děvče zlaté chovej se přirozeně podle svého naturelu. Nepřemýšlej nad tím kdo se s tebou baví a kdo né a jestli tě baví se upravovat a hezky oblékat doma a když někam jdeš , tak se hezky uprav i do školy. děláš to hlavně k vuli sobě a né kvůli kamarádkám. a nečekej na kritiku , nebo na chválu. Bud svá, usmívej se a uvidíš že budeš spokojenější. Ostatní dívky se k tobě přidají ale nevynucuj si kamarádství. A svěř se mamince ona ti poradí. Přeji ti krásné dny , život máš před sebou , nekaz si ho hloupostma...

hodnocení

0x

Zdravím. Marie, podle mne máš velmi nízké sebevědomí. Opravdových kamarádů má člověk jen málo. Ne každý dovede být skutečným kamarádem. Podle mne se hodně pozoruješ. K Tvému věku to sice patří, ale co kdyby ses přestala zabývat tím, co si pomyslí ostatní a řídila se jen tím, co sama chceš a v čem Ty se cítíš dobře? Rozumní lidé druhého posuzují podle toho, co z něho vyzařuje, jak se cítí v jeho přítomnosti a nejen podle toho, jak vypadá a v čem je oblečený. Jsi zamlklá, neboj se komunikovat a přidat se k hovoru. Prostě projevit zájem. Pokud nekomunikuješ Ty, o čem by si druzí s Tebou měli povídat? Neboj se tedy občas začít komunikaci sama, chceš-li, aby se s Tebou druzí začali bavit. Povídat se dá o lecčems, co víš, že zajímá nejen Tebe, ale i ty druhé...Neboj se však, nejsi divná. K Tvému věku to prostě patří. Jen se neboj projevit více zájmu o komunikaci první Ty...

vlasatec*
hodnocení

0x
Chce to víc sebedůvěry, být sama sebou a nekoukat pořád co si p tobe ostatní myslí... Běž před zrcadlo řekni si jsem krásná a jdi do školy. Když se ti něco povede, řekni si jsem dobrá a měj z toho radost.

buss
hodnocení

0x

Ale takové to na světě je, máme lidi se kterými se kamárádíme, máme je rádi, vyhledáváme jejich společnost, pak jsou lhostejní, tolerujeme je a i takoví, které rádi z nějakého důvodu nemáme a nemusíme (až nenávidíme. mnohdy ani nevíme proč). Jde o vztahy mezi lidmi. Je třeba se i nad sebou zamyslet, analyzovat jak se chováš, vystupuješ, tváříš, nekontrolovatelné úsměšky (všimni si třeba při zprávách v TV hlasatelů). Načti si nějakou literaturu o vztazích.

Měla jsem to podobné jako Ty a myslím si, že je to tím, že jsi uzavřený introvert. Možná míň komunikativní než ostatní. Když jsem šla někam se sestrou, ta je extrovert, tak ostatní lidi se všímali jen jí a ona mě zastínila svou osobností. S kamarádkou to bylo to samé. Taky mě to trápilo. Přijmi se taková, jaká jsi. Pracuj na svém seběvědomí. A všimni si, jak se chovají kamarádky, které jsou oblíbenější. Možná by nebylo na škodu navštívit psychologa. Nejdřív to řekni mamince.

kami95
hodnocení

0x

Já myslím, že jsi na tom ještě dost dobře..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]