Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Milostný trojuhelník

Od: gustavos* odpovědí: 13 změna:

Ahoj. Uz jsem parkrat premyslel zda jsem napsat. Nejsem si totiz jist zda vase rady budou k necemu dobre kdyz neznate vsechny podrobne okolnosti. Nicmene se vam pokusim nastinit aspon zaklad a budu rad za rady.

Jedna se o dve holky. S jednou chodim rok - Monika a druhou jsem poznal pred pul rokem - Adela. S Adelou jsem byl kamarad ale posledni mesice se to zacalo menit.. a ja nevim co dal.

Je mi neco pres dvacet let. Studuji, mam 2 prace, delam velmi aktivne sport.. proste se nezastavim. Mam toho dost ale nevadi mi to. Lepsi nez se doma nudit. Nekourim nepiju. Bydlim s rodici. Nejsem moc spolecensky. Ted bych popsal moniku i adelu se vsemi vecmi co na nich ocenuju a naopak.

Monika - jako nejvetsi jeji klad bych videl to ze ji muzu verit, ze mi vzdycky pomuze, stara se o me a ma me opravdu rada. Dale jsem uz zapustil koreny do jeji rodiny a ona do me. Moji rodice ji ocenujou to ze na me umi byt i tvrda a umi si me srovnat. Uz jsme spolu toho take hodne zazili. Umi dobre varit. Jako zapor bych videl hlavne to, ze zrejme nebude schopna najit slusnou praci.. studuje neperspektivni vyucni obor . Navic bydli v lokalite kde se prace shani opravdu tezko. Stim souvisi dalsi zapor a to ze ona studuje ucnak a VS. Takze obcas se stydim a bojim co rekne za perlicku. I treba behem hadek proste citim ze ona je nekde trochu jinde.. dost mi vadi ze ji nemuzu dokopat k uceni nebo k necemu co by mohlo zajistit nasi spolecnou budoucnost. Brigady (jeji rodina moc penez nema takze vetsinou vsechny spolecny srandicky tahnu ja), uceni jazyku, kurzy, shaneni kontaktu atak.. ona sice strasne rada planuje jakej by mela semnou domecek ale unika ji ze se na nej musi vydelat. Nechci byt samozivitel rodiny a zaroven chci abysme mohli jezdit v budoucnu na dovolene atd meli slusny zivot. Dalsi nevyhoda je ze nejsme schopni spolu travit dovolene. Dost to skripe. Kdyz si zaplatime chatu nekde tak ja odmitam spat do 10h a jenom se na te chate poflakovat. Kdyz jsem si to zaplatil tak si chci dovolenou uzit a ne prospat a prolenosit. Na posledni dovolene jsem ji dokonce nechal spat a sam sem se sel podivat po okoli a neco delat. Ona je trosku silnejsi (nemini stim nic delat) takze mi pri spolecnejch pesich vyletech vubec nestiha (i duchodci nas predchazeli) a kdyz se objevi kopec tak se to strhne hadku. Vede proste takovy konzumni zivot. Ja jsem opakem. Co se tyce sexu. Uz me nejak nebavi. Casto i odmitam atd. V neposledni rade neni moc chapava k me praci a ke konicku.. chce abych mel hezke telo ale kdzy jdu sportovat tak se ji to nelibi. Casto mi vycita ze se ji neodepisuju na smsky. Neodepisuju protoze sem v praci a nemam cas (coz ona nechape protoze ma cas furt). Kdyz jedu k ni na vikend tak si vzdy hezky odpocinu. U nich je ten cas tak zpomalenej.. lenosivej.. kdzy mi rekne ze budeme tento tyden pracovat tak to spociva vtom ze shrabeme listi na malicke zahradce . to pro ilustraci . Styska se mi po ni. A kdyz brdci, rve mi to srdce.

Adela - jako jeji nejvetsi prednost vidim vtom ze ji za zadkem horeji asi dva Temeliny. Je mladsi nez ja ale zvladne toho opravdu maximum. Studuje na tezke SS. V 19ti letech chodi na brigady aby si pak za vydelane penize koupila ucebnice. Ktera holka tohle dela? Je opravdu chytra. Planuje behem studia cestovat. Poznavat cizi kultury, sbirat zkusennost atd. Presnej opak Moniky. Neboji se poznavat nove veci. Rada jde semnou sportovat. Coz u moniky nepripada v uvahu. Ma problemy rodine a dost problemy si prosla. Je velmi krasna. Rekl bych ze je i sen mnoha muzu. Nevim jestli to je vyhoda nebo ne ale je cista.. vite jak to myslim.. sice je hezky ze ceka ale bojim se ze nebude mit zkusennosti ani ze vztahu atd.. nebude vedet co to je kompromis atd.. dalsi negativa vidim vtom ze z par duvodu nemuzu u ni eventualne v budoucnu prespavat. Jenom ona u mne by mohla. Dal mi vadi ze ma obraceny casovy denni rytmus. Prijde ze skoly, vyspi se, pak se do noci uci nebo brigadnici. Nevim jestli bych ji tomto zmenil. Bydli ve meste meho studia.

Jeste nutno rict, ze monika byla pro me prvni vaznejsi vztah. Takze nemuzu porovnavat. Nevim jestli ty nedostatky co mi vadi jsou banalni nebo naopak.

Necekam od vas jmeno skym mam travit (doufam) zbytek zivota. Byl bych treba rad kdyby ste mi dali nove impulsy a rekli nazor starsich a zkusennejsich lidi. Mozna mi nelze ani poradit, ale proste jsem se potreboval "vypsat".

Diky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

7x

S kým máš trávit ...? Já myslím, že sám se sebou. Ty totiž vidíš na prvním místě jenom sám sebe a na obou hledáš jenom chyby. Pokud mám někoho skutečně rád, tak ho mám rád se vším, co k němu patří, se všemi dobrými i špatnými vlastnostmi. Je to o tom, že s takovým člověkem je mi prostě dobře. A já pak jsem ochoten se mu maximálně přizpůsobit, snažím se mu vyhovět a pak teprve můžu očekávat, že on to ocení a opětuje. A pak už není problém se domluvit na kompromisech. Vztah není o tom, co chce jeden nebo druhý, ale o tom, co chtějí oba a jsou schopni se na tom domluvit.

martinaa*
hodnocení

6x

Souhlas s Ladinem. Sebe vidíš jako ideál, podle kterého posuzuješ ostatní, a jakmile má někdo jiný styl, je to špatně. Netuším, proč bys měl nové slečně kecat do toho, jak si má zařídit den (jak "nevím, jestli bych ji v tomto změnil?), nevím, proč teď řešíš, že u ní nemůžeš přespat. To je pouze její věc.

Jak se rozhodneš, to je na tobě. Žádná holka není super pořád, každá má to svoje, každá má lepší a horší chvilky. Do vztahu bych šla s tou, vedle které se cítím lépe, se kterou si umím představit život i za deset let.

Dopředu však slečně nezávidím, protože jsi evidetně dost náročný a celkem zbytečně hledáš chyby hned ze začátku.

doplněno 12.01.14 18:47:

A až po odpovědi Kami95 jsem si všimla, že se s druhou slečnou stýkáš už půl roku, což jsem předtím jaksi přehlédla. Takže teď je to víceméně jasné. Ta první si tě totiž nezaslouží. Nezaslouží si člověka, co na ní hledá všemožné chyby, a přitom se kurví s jinou.

A až na té druhé najdeš zase další chyby, tak běž za třetí...

agathexp*
hodnocení

3x

No... podle mě bys měl ukočit kontakt s oběma a dospět. Jak můžeš něco takovýho napsat o holkách, který máš rád? Samozřejmě, každý vidíme na ostatních jejich dobré i špatné stránky, ale existuje něco jako takt a ohleduplnost. A takhle dospělý člověk o lidech jemu blízkých nemluví.

Jinak si ale myslím, že to zbytečně moc analyzuješ. Neřiď se tolik hlavou. Podle toho jak píšeš o Monice ji už nějak moc nemiluješ, proto bych ji nechala jít. Její životní styl je jiný než tvůj a nezměníš ji, stejně jako ona nezmění tebe. U Adély zase předčasně řešíš něco, co vůbec nemusíš. Že je nezkušená? Tak prostě chvilku počkáš a budeš její první ty. Lidé se ve vztazích učí rychle a schopnost dohodnout se na kompromisu je otázka povahy, ne počtu předchozích partnerů. Nad tím bys měl ale popřemýšlet ty, protože proč by se ona měla měnit pro tebe? Napadlo tě třeba, že bys svůj denní rytmus změnil ty? A holt by přespávala ona u tebe, no.

Hodnotíš docela svérázným způsobem - je hloupá, je tlustá, není zkušená, je líná... Abys neskončil jako sebestřednej debil. ;)

vlasatec*
hodnocení

1x
Radu nemám, jen jsi podle mě vcelku sobecký...

hodnocení

1x

Zdravím. Obě mají plno chyb, které Vám vadí. Jen Vy jste, zdá se, dokonalý. Najděte si takovou, se kterou budete spokojený a ona s Vámi. Myslím si, že Vám chybí tolerance a hlavně nevíte sám, co vlastně chcete. Kdybyste měl opravdu rád alespoň jednu z nich, neudržoval byste vztah s oběma a hlavně je nesrovnával..Popřemýšlejte v první řadě sám nad sebou, zda se chováte férově k oběma. Myslím, že obě slečny dojdou dřív, či později, k tomu, že Vy nejste pro žádnou z nich ten pravý pro život...Nic ve zlém, každý má prostě jiné priority. Ale nedostatky má každý. Tedy i Vy...

katuvsleh

Tak tak. Třeba evidentně nevíte, že zkušenost se píše pouze s jedním N, ačkoli studujete VŠ.

Vím, že je trapné opravovat tady pravopisné chyby, ale prostě mi to nedalo, když se pisatel tady prezentoval jako nějaký superinteligent, kterému vadí, že mu jeho hloupá přítelkyně s pouhým učnákem nedostačuje...

Jinak souhlas s ostatními, jste sobec.

A v první větě místo sem napsal jsem. To mě trklo hned.

doplněno 12.01.14 20:52:

sem napsat

kami95
hodnocení

0x

Jdi za Adélou..kdyby jsi totiž Moniku doopravdy miloval, nikdy by sis s Adélou nezačal..

stirecek*
Dobrá odpověď!

naoko
hodnocení

0x

Na rozdíl od ostatních bych tě až tak šmahem neodsuzovala.

Je ti 20 a víš co chceš a něco pro to děláš. Roční vztah není žádný celoživotní závazek, navíc píšeš, že je to tvůj první vážný vztah. Mladý člověk se vyvíjí a zraje, co jsi neviděl před rokem, vnímáš teď. Je jasné, z toho co píšeš, že Monika pro tebe nebude do budoucna to pravé ořechové. Přebývat s někým ze zvyku nebo z lítosti, nebo proto že se vaše rodiny znají, navíc ve 20 letech, to je nesmysl. Čím dříve uděláš rychlý řez, tím lípe. I když dobře vaří...

Ta druhá - Adéla- je ti životním stylem, sobě vlastním hnacím motorem a životními plány podobná. V tom si určitě rozumíte. Že je krásná by ale nemělo být jedno hlavních kritérií, chápu ale že je to rajcovní. Zaráží mě, že se bojíš že nebude vědět co je to kompromis, protože nemá zkušenosti ze vztahu. Myslím si, že ty jich taky moc nemáš za ten rok s Monikou. Nemůžeš však u ní přespávat a rád bys měnil její denní časový rytmus - tak tohle je celé blbě.

Hochu, zkus to sám, dej si time. To je to nejlepší co můžeš v tuhle chvíli udělat.

Dozraješ, uvidíš věci zase trochu jinak a zjistíš, že se nemusíš nutně rozhodovat jen mezi Monikou a Adélou a že partnerský vztah není o tom, kdo koho předělá k obrazu svému. Nemyslím si, že jsi sobec, je pravda že se od průměrných vrstevníků lišíš ve výkonu , jen tomu tolik sebestředně nepodléhej.

hodnocení

0x

Radím vykašlat se co nejdřív na Moniku. Podle toho co píšeš se k Tobě nehodí, je hodně "jednoduchá". To znamená, že bys v budoucnu musel myslet i za ni a to jednoho unaví. Neměl by sis s ní co říct. Stane se z ní asi klasická líná tlustá ženská co jen sedí doma u televize s kafíčkem, občas si zajde za kamarádkami. Časem si začne na všechno stěžovat bez snahy něco změnit. Díky absenci pohybu a zpomalenému životnímu stylu nic nestihne, ale všude bude vykládat, jak se hrozně nadře. Nebude mít nikdy snahu na sobě pracovat, vyvíjet se. K ní se bude hodit spíš nějaký "hospodský typ", bez ambicí, s podobnými myšlenkovými pochody. Nelze jí za to nadávat, je to její povaha a zažitý životní styl - to jsou věci, které prostě nezměníš.

Adéla je hodně aktivní, to je v pořádku. Jen doufej, že se z ní nestane tvrdá kariéristka, pro kterou je úspěch v práci měřítkem úspěchu v životě. To jde ale těžko předjímat. Někdy se takové holky prostě nedokážou usadit, nedokážou polevit ze svého styly, takže pro rodinu nejsou vhodné - neplatí za předpokladu, že se chlap o chod domácnosti bude taky částečně starat, potom to může fungovat. Pokud má zásadní problémy v rodině, třeba ani vlastní rodinu chtít nebude, resp. začne ji chtít třeba ve 40. Do té doby si bude pořád potřebovat něco dokazovat. Třeba odjede za dobrou prací do zahraničí, nikdy nevíš. Ale pokud s Tebou chce být, asi to s ní zkus a no a uvidíš co čas přinese. Třeba přinese i nějakou úplně jinou holku :)

iz*
hodnocení

0x

Nezlobte se na mne, ale spíše by se obě dvě dívky měly stydět za to, že ztrácely čas se sebestředným "Studentem VŠ" bez špetky empatie a bez schopnosti nadhledu či kompromisu. Proč chcete měnit dívky, co kdybyste se alespoň částečně přizpůsobil Vy?

Podle mne nemáte rád ani jednu (jenom si to namlouváte.

hodnocení

0x
Takze prvni je hloupa, tlusta, lina a jednoducha a druha je chytra, pekna, ale nemuzu u ni spat (trapny problem) a chodi makat vecer tim padem sni budu porad. :-D kamo fakt fail problemy. Bud sam a jen si uzivej, nejsi jeste na vztah opravdovy pripraven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]