Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem nezaměstnaná vedená na úřadu práce a pobírám dávky hmotné nouze. Aktivně hledám zaměstnání a zapojila jsem se i do rekvalifikačního kurzu, abych si zvýšila možnost se lépe uplatnit na trhu práce.Úřednice z úřadu práce mne hodnotí, že jsem aktivní a snaživá, ale sociální pracovnice, kam chodím pro dávky hmotné nouze-životní minimum se chová ke mne arogantně a je ke mne zřejmě z neznámých příčin podjatá a chová se ke mne bezohledně, pohrdavě a ještě mne ponižuje a způsobuje stresy. Nedávno, jsem tam byla nahlásit přeplatek za elektřinu a místo,aby byla ráda, že to poctivě oznámim a sobě snížím sociální dávky, tak byla naštvaná, že ji otravuju a musí mi přepsat přiznané dávky, je to práce navíc.Neřeknu, kdybych chtěla po nich něco zaplatit, ale já jen poctivě vracím státu peníze, co jsem dostala navíc a neumí to ta sociální pracovnice docenit. Kdekdo by to zapřel něco navíc co ušetřil a ždímal by další dávky, já jsem poctivá a slušně to přiznala, že si řekla v duchu, že nějaká maminka samoživitelka to bude potřebovat víc než já. Za toto poctivé přiznání a oddání sociální dávky zpět, žádná vděčnost a naopak ještě semnou jednala pracovnice arogantně.Pracovala jsem 30 let v jedné firmě. která zkrachovala a nyní druhým rokem nemůžu najít zaměstnání. Sociální pracovnice mi řekla, že to je moje vina, že pracovití lidi nemůžou být nikdy nezaměstnaní. Ona sedí taky na úřádě a nikdo ji nikdy nepropustil, tak dává přirovnání, že v soukromém sektoru má být jedna práce na celý život, ale dneska stačí nedostatek zakázek a propouštění zaměstnanců je běžné. Nechápu, proč ta sociální pracovnice nemá žádné sociální cítění k lidem, kteří jsou slušní a poctivý, a romům co nikdy nepracovali a nechtějí nic dělat, jen chodit po hernách se chová přívětivě a mile a na mne je zlá jak bezcitná bachařka ...? Co dělat na obranu takového hulvátského jednání úřednice...?Děkuji moc všem.
Dobrý den,
v první řadě bych informovala dotyčnou úřednici o tom, že její arogantní chování nehodlám trpět a pokud se okamžitě tak chovat nepřestane, podávám na ní stížnost její nadřízené. U nadřízené trvejte na písemném vyhotovení stížnosti a zeptejte se, kdy máte očekávat písemné rozhodnutí o výsledku projednaného podání. Dnes jsem shodou okolností řešila problém s úřednicí městského úřadu, oddělení matriky, jejíž chování mě vytočilo téměř k nepříčetnosti. Tyto podivné kreatury zabírající místa právě takovým, jako jste Vy, si nezaslouží nic jiného, než jednání v jejich stylu. Tedy na okamžik zapoměňte na výši své inteligence a mluvte s nimy řečí, které porozumí okamžitě. Chápu, že zoufaství z nemožnosti najít práci a nízká životní úroveň predikuje snížené sebevědomí a bezmoc při jednání s tímto typem lidí, člověk se strachuje, aby mu nebylo odepřeno alespoň to, na co má nárok, tedy životní minimum a rodina doma netrpěla ještě hoší bídou, než ve které je. Ale je třeba si uvědomit, že i když procházíte těžkým obdobím, NIKDO Vás na podobném úřadě ponižovat nesmí a nebude. Trvejte u nadřízené na omluvě a trestu...
Zajděte za jejím nadřízeným (vedoucím oddělení) a řekněte mu to. Úředník je služebník a úřad je služba. Kdo tohle nepochopí, nemůže na úřadě pracovat. Je pravda, že většina lidí, kteří nezažili, jak hrozné je po letech muset odejít z práce a jak těžké je najít jinou, si prostě myslí, že jim se to stát nemůže, protože jsou "lepší". Sebekriticky přiznávám, že jsem si to o sobě myslela taky. Měla jsem v sobě málo pokory. Osud mi to dal vyžrat a snad jsem se poučila.
Přeji Vám, abyste brzy našla práci, a mnohem líp placenou, než byla ta původní.
upřímně, vidám někdy lidi, kteří když není "po jejich", tak ten druhý je automaticky arogantní byrokrat...chápu, že někdo může být citlivý, nicméně ono to asi nebude taky na té sociálce růžové (většinou tam chodí asi hlavně nepřizpůsobiví) a vlastně ani nevíme, co je "za oponou" téhle práce...určitě to není jen o tom, že pracovnice čekají na to, až jim tam někdo příjde, jinak sedí a kafíčkují...ale pokud máte opravdu důvod se domnívat, že se vůči vám pracovnice chová podjatě, doporučuji zajít za její nadřízenou, popř. i výše, pokud to bude nutné...možná by bylo lepší se zeptat přímo jí, zda jste jí někdy nějak urazila, že se k vám chová špatně...ale osobně by mi na jijím chování nezáleželo...proč taky? nejste s ní denně a potom, co si najdete práci, už možná dotyčnou ani neuvidíte...spíše než na to, že vám pracovnice způsobuje stresy, bych se věnovala hledání práce a brala to jako motivaci
Úřednice s Vámi měla jednat jinak a měla Vám situaci vysvětlit. Ale má pravdu, že jste jí přidělala práci. Přeplatek by se automaticky srovnal v dalším období, kdy by se přeplatek objevil v rámci potvrzení měsíčních plateb...
Na nevhodné chování úřednice si stěžujte její nadřízené. A Romy bych do toho netahala. Nemají s arogantním jednáním nějaké úřednice nic společného.
Mila Ruzeno.take se prodiram na trhu prace, .placam to mezi nezamestnanosti a dohodami, ted mam praci na 3 mesice ve fabrice, pak zatim nic. Takze vim, co nam chcete rict.odhaduji ze je vam pres padesat, a jak jste si jiste vsimla, v ceske rep.se pracovni zkusenosti neceni, spise dlouhe nohy.
Opravdu nevim, jak vam poradit s touu urednici.domnivam se, ze to neni osoba na svem miste, prace ji budto nebavi, nebo si taha komplexy z domova do prace.nevim zda-li by melo smysl si na ni stezovat, pokud nemuzete byt pridelena k jine, tak by vam asi delala jeste vetsi peklo. A ten kdo ma relativne stalou praci, nevidi problemy tech co ji nemaji, hazi nas do jednoho pytle.
Já Vám neporadím co se týče úřednice. Ale chci Vám napsat, že jsem byla v podobné situaci jako Vy. Po 15-ti letech krachla firma, dělala jsem mzdovou účetní. Pak brigády atd, atd. a nic. Teď už nějaký měsíc dělám pečovatelku (postižení, lidi po mrtvici) a jsem spokojená. Práce je dobře placená a vím že má smysl. Nikoho netahám, existují zvedáky atd. Práci v administravě jsem hledala přes rok a bezvýsledně. Toto je práce kterou může dělat každý. Chce to jen netrvat na oboru. A jste pánem svého času. Já chodím jen 1xtýdně, teď jsem si vzala ještě jenoho pána, ale jak budu chodit si určuji já.
Vámi popsaná úřednice je typická zamindrákovaná mrcha, tu stížnost opravdu podejte. Někdy mám sto chutí švihnout podobným úřednicím, ale třeba i neochotným arogantním autobusákům, pár facek. Pokud se jedná o opakované arogantní a pohrdavé chování, určitě to řešte.
Na druhou stranu, máma také dělá na UP, denně tam mají výhrůžky od cigánů a jiných blbečků, systémy nefunkční, člověk aby psal spoustu věcí ručně, nyní se musí kompletně všechny záznamy přepsat z jednoho systému do druhého, zmatek, nestíhačka, když jdou na záchod, lidi na ně pokřikují, kam jako jdou, že oni už tam čekají hodinu... není to ani zdaleka příjemné pracovní prostředí. D toho někdo přijde a přinese v podstatě zbytečné papíry, což je práce navíc, často i doma po večerech. Je tedy možné, že úřednice někdy nemá svůj den, osobně bych tam dělala jen do té doby, než bych zmlátila prvního drzého blbečka.
To ale ovšem není omluva pro dlouhodobou aroganci.
Já si myslím, že ta úřednice vás informovala, kdy a jaké doklady máte přinést. Jestliže vás ona vyřídila např. před týdnem a vy jí přinesete nějaký papír v době, kdy už má všechno odeslané a ústředí to zpracovává, je rozladěná, že jste neposlouchala, co ona vám říkala a ona musí všechno teď vyžádat zpět a znovu otevřít a část z toho předělat. Zvvláště pak, když jste v pořadí dnešního dne třicátá pátá a dvacátá, která neposlouchala poučení. Někteří klienti pláčí, jiní řvou, některým to všechno říká podesáté a on stejně vyhrožuje za něco, na co ona má předpisy a pravidla. Ona úřednice je člověk, který doma také bojuje s penězi a věřte že jo. Představte si, že i mazací pásku a žrádlo do sešívačky si do úřadu kupuje za své. V první řadě se koukněte na sebe a pak na chudáka přepracovanou žensou s malým platem, která chodí do práce i v sobotu, aby napravila chyby, které zavinil ministr Drábek, jen aby dal kšeft firmě, která to neuměla. Nemají to ty úřednice žádný med. Vím to!
doplněno 04.02.14 17:53:Inžinýrko, chodím si pro příspěvek na bydlení. Předposledně mi paní řekla, že něco nemám zaškrtané. Usmála jsem se a řekla, že to mi posledně taky řekla, ale já nevím, o čem mluví, protože mi to neukázala, jen napravila mou chybu. Usmály jsme se obě, bylo vidět, jak ji napětí opouští, ukázala mi to a posledně jsme si jen řekly dobrý den. Ona pracovala a já jsem v klidu čekala, až řekla: Vpořádku. Na aroganci nebo laskavost nebyl prostor. Já jsem udělala to, co po mně chtěla a ona se mnou měla minimální práci. A tak by to mělo vypadat. Všichni by měli dodržovat pravidla a taky by měli poslouchat, co jim ten úředník říká. Neměli by nic předpokládat, měli by plnit to oč byli požádáni.
To máte taky pravdu, babko z OV. Jsem sice na jiném úřadu, ale pod stejným ministerstvem a drábkovin jsme taky vyžrali bezpočet. A tužky si opravdu kupujeme za své, šetří se, až teče krev. Hlídají nám každý vytištěný papír. A to ne pro sebe, doma mám svoji tiskárnu a vytisknu si, co potřebuji, ale ani pro klienty nesmíme tisknout nic. A moje hrubá mzda je po 30 letech práce asi tak 6.000,-- pod průměrnou mzdou v téhle republice. Ale přesto jsem nikdy nebyla na klienta nepříjemná, i kdyby si to snad sebevíc zasloužil. Vždycky jsem si připomněla, jak neohrabaně, bezradně a hloupě se chovám já na jiném úřadě, například na finančák nejsem schopná hrůzou ani vstoupit. A to, že jsem tam já pro lidi a ne lidi pro mě, je základním pravidlem úředníka. Nikdy jsem se na nikoho z klientů nezlobila, i když se ptal třeba popáté na totéž. Vždyť v těch zprasených zákonech se už nikdo nevyzná. Je to psychicky náročné, lidi jsou energetičtí upíři, ale když vám pak třeba někdo poděkuje a řekne, že s takovým přístupem se na úřadě nesetkal, nabije vás to zase na další "šichtu".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.