Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se stane když věřitel přihlásí vyšší dluh?

Od: dagmar* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,prosím kdo ví jaký je postup když do insolvenčního návrhu napíšu své závazky, které jsem si vypočítala,že by měli být v určité výši,ale věřitel který podává přihlášku napíše třeba o 50tis. vyšší dluh?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Vy potom tento Váš závazek popřete co se týče do jeho výše. Ale toto byste měla projednat se svým insolvenčním správcem, proto si ho přece platíte, ne? Insolvenční správce obdržel od věřitele přihlášku s pohledávkou a tam máte i výpočet konečné částky. Do toho se podívejte a hledejte, kde došlo k onomu rozdílu.

dagmar*
hodnocení

Aha,tak to je v pohodě jen jsem se bála aby to pak nezamítli. Mám ještě dotaz musím přímo v návrhu uvádět důvody insolvence? Nebo to se řeší až u soudu?

akmalibu

Dobrý den,

důvody insolvence uvádět nemusíte, ale i tak je vhodné se stručně k důvodu úpadku vyjádřit. Může se totiž stát, že Vás insolvenční soud následně vyzve, abyste se vzhledem ke složení a rozsahu Vaších závazků vyjádřila, k čemu jste finanční prostředky poskytnuté Vám věřiteli (předpokládám, že se jedná převážně o úvěry a půjčky) využila a co vedlo k Vašemu úpadku. Tím, že důvod úpadku uvedete již přímo do insolvenčního návrhu spojeného s návrhem na povolení oddlužení, předběhnete případnou výzvu soudu a insolvenční řízení se nebude například zbytečně protahovat o doplňování návrhu apod.

Kdy je však "nutné" důvod úpadku do návrhu uvést, tak to je v případě, že žádáte o to, aby Vám soud povolil nižší splátky.

S pozdravem

AK MK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]