Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám problém pochopit a zatím i spočítat tzv.solidární daň,která je 7% z rozdílu mezi příjmem a čtyřiceti osmi násobkem průměrné mzdy.
Můj dotaz však je směřován ke kuriózní situaci.Začátkem roku 2012 jsem byl neoprávněně propuštěn z nadbytečnosti a v říjnu 2013 jsem obdržel ušlou mzdu za více než dvanáct měsíců.Tento součet byl označen jako měsíční příjem vyšší než 103 536 Kč a byla stržena solidární (milionářská) daň, i když jsem se předtím finančně pohyboval na hranici hmotné nouze a ušlá mzda uhradila cca 50% dluhů.
1.října 2013 jsem obdržel opět výpověď a začátkem tohoto roku jsem bez zaměstnání.Tříměsíční odstupné je počítáno za poslední čtvrtletí tedy onen říjen,listopad a prosinec.
Nevím tedy, zda je říjnová mzda počítána jako měsíční i pro odstupné, nebo pro odstupné to již měsíční příjem není? Pokud není, tak tak to vidím jako absurditu.
Děkuji za odpověď, právě jsem obdržel odstupné. Vzhledem k tomu, že se domnívám, že jsem byl propuštěn opět neoprávněně a ušlá mzda se po rozsudku vrací, nebudu vyvolávat spory. Snad se mi něco vrátí v daňovém přiznání?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.