Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaroslav Seifert

Od: lilys odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer. Prosím Vás, nezná někdo báseň/citát/slova Jaroslava Seiferta, kde jsou slova ... Až jednou opravdu zemřu... Jsou to asi 4 řádky o smrti a lásce. Četla jsem to nedávno na jednom parte a nemůžu těch pár řádků nikde najít, bylo to parte staré ženy-manželky, matky, babičky. Nevíte někdo? Díky všem. L.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

korina*
hodnocení

2x

milá Lilys taky miluji básně od Seifrta , dívala jsem se do knížky" Maminka" a nikde ten verš není. .Ale je mi to povědomé bohužel nepomohu. Korina

lilys
hodnocení

Díky Korino za Váš zájem, projela jsem celou Maminku, gůglila, seznamovala, centrovala a nic. Můj oblíbený je Jan Skácel...

ladinpraha*
hodnocení

2x

Oldřich Kryštofek:

Až zemřu, až jednou opravdu zemřu, přijde-li na mne ještě někdy řeč, řeknete popravdě: "Ať v pověstech tancují hrdinové na soudcích prachu: nebyl hrdinou. Zbabělý? Také nebyl. Co ovšem zažil člověčího strachu o děti, o sebe, o tuto zemi, navštěvovanou spíše šakaly než sličným andělem zvěstování..."

lilys
hodnocení

Díky za zájem. Na to jsem taky narazila při svém pátrání, ale není to ono. Já snad dojdu za hrobařem, jestli mu to parte nezůstalo:)

hodnocení

2x

A nezačínalo to : Až zemřu, nic se na světě nezmění, jen několik očí zaslzí...

lilys
hodnocení

Tato slova tam nebyla, ale je možné, že je to součást nějaké básně, sloka...

lidus*

Od Seiferta se u nás dává na smuteční oznámení poměrně často (pod textem). Zkuste zda to není některá báseň uvedená na těchto stránkách pohrebnisluzbazlin.cz/.... Pokud víte kde bylo smuteční oznámetí vytisknuté, není nic jednodužšího než se tam zajít zeptat.

Odešla...
Jediná na světě, kdo by ji neměl rád,
jež umí odpouštět a tolik milovat!
Která vždy potěší, tak měkce pohladí,
jediná na světě, jež nikdy nezradí.
Na ni mi zůstane nejhezčí vzpomínka.
Ta bytost nejdražší, to byla maminka.

lidus*

Ridgo to je začátek básně Umírající od Wolkera a na parte bych ji asi nedala.

doplněno 10.01.14 22:21:

Omlouvám se za překlep.

hahanaj*
hodnocení

0x

zkuste pohledat zde nemám čas to podrobně hledat

facebook.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]