Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oddlužení - insolvence a darovací smlouva

Od: bubak* odpovědí: 6 změna:

Zdravím a prosím o radu. Spracovávám nyní dokumenty k "osobnímu bankrotu" všemu rozumím,vše mám hotové jen nastal problém kdy je můj příjem nižší než potřebný k uhrazení min. procent za dobu 5 let. Mohu si příjem navýšit darovací smlouvou tu mi poskytne má přítelkyně u které žiju.

Ovšem mě zajímá zda bude soud zkoumat příjem mé přítelkyně nebo stačí jen ta ověřěná darovací smlouva na částku 4.500tis. měsíčně.

Děkuji za vaš odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Soud nebude zkoumat prijem Tve pritelkyne. Tva pritelkyne dostane cislo uctu kam bude mesicne uvedenou castku zasilat.
Zkus si najit pobnej pripad a uvids.

sebod*
hodnocení

0x

Příjem se nezkoumá. Ale jestliže se jedná o dar mezi osobami, které nejsou v příbuzenském svazku, tak byste ho měl správně danit. Mezi cizími lidmi se píše smlouva o penzi.

bubak*
hodnocení

Aha no,ale když spolu žijeme déle než rok tak bych měl být od daně osvobozen ne? A ještě jedna věc co mi vrtá hlavou s přítelkyní mám syna takže ho zapíšu jako,že mám vyživovací povinnost? Ale když ho neuvedu,tak to nikdo nebude vědět ne? No a další věc,že je přítelkyně těhotná tak co potom nemusím to nikomu hlásit? Pak by to stím příjmem byl tedy problém :(

bubak*
11.01.14 20:51
hodnocení

?

sebod*

Já bych na Vašem místě sepsala smlouvu o penzi. Ano, vůči synovi máte vyživovací povinnost. Jste zapsán v RL? Tak bych si s tím moc nezahrávala a tuto skutečnost do návrhu uvedla. To samé s druhým dítětem.

akmalibu
hodnocení

0x

Dobrý den,

vzhledem k tomu, že částka na dar ve výši 4.500,00 Kč je poměrně vysoká, může se stát, že soud si vyžádá její pracovní smlouvu, nebo potvrzení o příjmech. Současně například může prověřit, zdali také není v insolvenci. V případě, že přítelkyně není zaměstnaná a že si soud smlouvu vyžádá, tak by Vás mohl vyzvat, abyste si zajistil na dar někoho jiného.

S pozdravem

MK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]