Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám možnost brigády jsem vedený na uřadu práce. Na brigádě si mužu vydělat částku 4250kč hrubého. Jak na to bude pohlížet uřad práce? I když tuto částku nepřekročím bude mi krácená podpora v nezaměstnanosti? Dny které jsem pracoval se odečtou od podpory? atd. Děkuji.
Není možný souběh podpory a přivýdělku. V měsíci, v němž budete mít příjem z brigády, za Vás stát uhradí zdravotní pojištění, ale podporu bude ÚP vyplácet až po skončení nekolidujícího zaměstnání.
Podpůrčí doba se ale nekrátí, jenom se posune výplata podpory na další měsíc/e.
Nezapomeňte nekolidující zaměstnání oznámit a doložit ÚP nejpozději v den nástupu do zaměstnání, jinak by Vás ÚP sankčně vyřadil z evidence (musel byste si zdravotní pojištění hradit sám).
Otázka zde již byla řešena a z odpovědí jsem vyrozumněl, že zákony jsou,nejen, v tomto případě špatné a nespravedlivé.Čím více se snažíte vylepšit rozpočet, tím víc jste obíráni.Byly zde i rady, že pokud to není nutné, tak tam ani nechoďte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.