Carcassone - pravidla louky

Od: Datum: 09.01.14 22:31 odpovědí: 3 změna: 10.01.14 12:33

Dobry den,

syn ma moc rad hru Carcassone, tak ji casto hrajeme a neni nam jasna jedna vec. Kdyz obsadim nejakou louku - musim tam figurku nechat po celou dobu hry - to je mi jasne a body pak dostane dle poctu uzavrenych mest na teto louce, ale jak to je kdyz louka neni ohranicena ze vsech stran.

Takze otazka je mi jasne, ze pokud je louka ohranicena neni co resit, ale co kdyz se stane, ze dojdou karticky a louka je neuzavrene i v tomto pripade se pak pripocitavaji body nebo kdyz louka neuzavrena ma hrac smulu.

Dekuji

Tofi


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 10.01.14 09:43
Louky nemusi byt uzavrene.
doplněno 10.01.14 09:51: Ono je vlastne spatna strategie louku uzavrit. Je lepsi llouku rozsirovat tak aby na ni bylo co nejvice uzavrenych mest
Ohodnoceno: 2x
 
Od: tofi®
Datum: 10.01.14 10:55

Dekuji moc za odpoved.

Neyla jsem si jista. A jeslti jeste mohu poprosit o radu. Takze mesto uzavrit nemusim neukoncene okraje jsou brane jako konec louky, ale co kdyz se stane, ze na louce (uprostred) chybi nejake pole. Takze to uravrene neni. Ale nekdy lze predpokladat, ze tam treba cesta povede. Napr okolo jsou dve karticky, ktere konci cestou. Je to brnao jako neuzavrena cesta takze louka tudy dale prochazi nebo se predpoklada, ze zde jedina moznost by bylo polozeni karticky s cestou tudy ce louka uzavrena. Nebo chybejici karticka je brana automaticky jako ukonceni louky.

Moc dekuji

Tofi

Datum: 10.01.14 12:33
Hranici louky tvori cesty a mesta. Chybejici karticka se Da posuzovat jako hranice.Pokud vam bude chybet karticka uprostred mesta, tak nebude uzavrene. Ale jak uz jsem psal, louky neni nutne uzavirat. Snad jen v tom pripade ,ze si chci pojitit aby mi na mou louku uz nikdo nemohl dat figurku.Ono se to takhle spatne vysvetluje. Tak se klidneptejte.
Ohodnoceno: 2x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.