Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může mi někdo poradit, jak je to s placením poplatku na chirurgické ambulanci?
Byla jsem tam ošetřena a následně chodím každý druhý den na převaz.Pokaždé platím 30Kč. Je to v pořádku?
Děkuji, rujet
2x
Ano, je to správně, bohužel. Samozřejmě, že hodně doktorů se tomu vyhýbá, protože jim je to trepné brát si za převaz, který byste si mohla udělat doma, peníze, a proto je nevybírají. Tím samozřejmě porušují zákon, avšak chovají se lidsky. Tím chci říct jen to, že vybíraní poplatků za převaz je legitimní, dokonce povinné, avšak nehumánní a tak se často nevybírá, ale lékař se tím vystavuje problému.
doplněno 09.01.14 21:42: Ještě bych doplnil - všimněte si, jak třeba si do vlastní kapsy sypou peníze obvoďáci - přijdete si pro recept a oni Vám změří tlak. Jen tak z prevence. Bývali byste neplatili nic, ale díky tomuto "výkonu" jíž platíte 30Kč. A myslíte si, že je doktor dá do kasičky "pro stát?" Ne, nechá si je
Ale samozřejmě jen někteří!
0x
Je to tak trochu šalamounské a záleží na lékaři, kdybych platila po úrazu za každou návštěvu chirurgie, každý převaz a vytažení stehů tak dnes nemám ani korunu. Já platila 30Kč jen jednou.
Vždy ale záleží na tom, zda při každé návštěvě u lékaře bylo provedeno klinické vyšetření. Pokud ano, regulační poplatek ve výši 30 Kč je požadován oprávněně. V případě, že byl proveden pouze výkon 09237 (ošetření a převaz rány do 10 cm2), regulační poplatek ve výši 30 Kč se nehradí. (to říká zákon)
doplněno 09.01.14 22:41:
Regulační poplatek se neodvádí do státní kasy ale zůstává lékaři nebo zdravotnickému zařízení na zkvalitnění péče o pacienty, můj lékař přidal na chodbu nástěnku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.