Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může mi někdo poradit, jak je to s placením poplatku na chirurgické ambulanci?
Byla jsem tam ošetřena a následně chodím každý druhý den na převaz.Pokaždé platím 30Kč. Je to v pořádku?
Děkuji, rujet
Ano, je to správně, bohužel. Samozřejmě, že hodně doktorů se tomu vyhýbá, protože jim je to trepné brát si za převaz, který byste si mohla udělat doma, peníze, a proto je nevybírají. Tím samozřejmě porušují zákon, avšak chovají se lidsky. Tím chci říct jen to, že vybíraní poplatků za převaz je legitimní, dokonce povinné, avšak nehumánní a tak se často nevybírá, ale lékař se tím vystavuje problému.
doplněno 09.01.14 21:42: Ještě bych doplnil - všimněte si, jak třeba si do vlastní kapsy sypou peníze obvoďáci - přijdete si pro recept a oni Vám změří tlak. Jen tak z prevence. Bývali byste neplatili nic, ale díky tomuto "výkonu" jíž platíte 30Kč. A myslíte si, že je doktor dá do kasičky "pro stát?" Ne, nechá si je Ale samozřejmě jen někteří!
Je to tak trochu šalamounské a záleží na lékaři, kdybych platila po úrazu za každou návštěvu chirurgie, každý převaz a vytažení stehů tak dnes nemám ani korunu. Já platila 30Kč jen jednou.
Vždy ale záleží na tom, zda při každé návštěvě u lékaře bylo provedeno klinické vyšetření. Pokud ano, regulační poplatek ve výši 30 Kč je požadován oprávněně. V případě, že byl proveden pouze výkon 09237 (ošetření a převaz rány do 10 cm2), regulační poplatek ve výši 30 Kč se nehradí. (to říká zákon)
Regulační poplatek se neodvádí do státní kasy ale zůstává lékaři nebo zdravotnickému zařízení na zkvalitnění péče o pacienty, můj lékař přidal na chodbu nástěnku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.