Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatky v ambulanci

Od: rujet® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

může mi někdo poradit, jak je to s placením poplatku na chirurgické ambulanci?

Byla jsem tam ošetřena a následně chodím každý druhý den na převaz.Pokaždé platím 30Kč. Je to v pořádku?

Děkuji, rujet

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, převaz je zákrok. Sice malý, ale zákrok. Možná si vás pozvou i na sobotu či neděli, pak to bude jedna náplast za 90 Kč.

Tuhle zkušenost mám za sebou, po asi šestém převazu jsem se rozhodla, že si budu převazovat sama doma.

cobrak*
hodnocení

2x

Ano, je to správně, bohužel. Samozřejmě, že hodně doktorů se tomu vyhýbá, protože jim je to trepné brát si za převaz, který byste si mohla udělat doma, peníze, a proto je nevybírají. Tím samozřejmě porušují zákon, avšak chovají se lidsky. Tím chci říct jen to, že vybíraní poplatků za převaz je legitimní, dokonce povinné, avšak nehumánní a tak se často nevybírá, ale lékař se tím vystavuje problému.

doplněno 09.01.14 21:42:

Ještě bych doplnil - všimněte si, jak třeba si do vlastní kapsy sypou peníze obvoďáci - přijdete si pro recept a oni Vám změří tlak. Jen tak z prevence. Bývali byste neplatili nic, ale díky tomuto "výkonu" jíž platíte 30Kč. A myslíte si, že je doktor dá do kasičky "pro stát?" Ne, nechá si je ;) Ale samozřejmě jen někteří!

xixi*
hodnocení

0x

Nevím zda je to správně, ale je to tak i u nás. Jezdil jsem na převazy a pokaždé chtěli třicet korun. Já jsem měla za to, že pokud si mě doktor objednává na další návštěvy, tak bych platit neměl. Ale nějak nemám čas do toho štourat a tak platím.

hodnocení

Myslela jsem si totéž. Děkiuji.

jm*
hodnocení

0x

Nevím jak to má být. Ale já za kontrolu nikdy neplatím.

lidus*
hodnocení

0x

Je to tak trochu šalamounské a záleží na lékaři, kdybych platila po úrazu za každou návštěvu chirurgie, každý převaz a vytažení stehů tak dnes nemám ani korunu. Já platila 30Kč jen jednou.

Vždy ale záleží na tom, zda při každé návštěvě u lékaře bylo provedeno klinické vyšetření. Pokud ano, regulační poplatek ve výši 30 Kč je požadován oprávněně. V případě, že byl proveden pouze výkon 09237 (ošetření a převaz rány do 10 cm2), regulační poplatek ve výši 30 Kč se nehradí. (to říká zákon)

doplněno 09.01.14 22:41:

Regulační poplatek se neodvádí do státní kasy ale zůstává lékaři nebo zdravotnickému zařízení na zkvalitnění péče o pacienty, můj lékař přidal na chodbu nástěnku.

cobrak*

Bohužel je to strašně zapeklité...Do klinického vyšetření spadá, pohled a sběr informací už. Takže když vejdete do lékaře, řeknete mu, jak se cítíte, už je to vyšetření a tudíž platíte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]