Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,stále si kladu,jako nezaměstnaný s malým důchodem,otázku,jak se mít dobře a nekrást.Abych si mohl dovolit žít na ůrovni vyspělého člověka,který dřive dřel jako kůn od rána do noci,ruku v ruce držel tu svoji lopatu v zájmu toho,aby se ta dnešní mládež měla lepe v naději,že se snad dožiji ve zdraví důchodu.Naštěstí jsem se dožíl,ale že bych byl štěstím bez sebe,to se říci nedá,stále musím obracet tu korunu v ruce,třikrát,než jí pustím do oběhu.Proto se ptám jak s tohoto začarovaneho kruhu ven a nestát se třeba podvodníkem
vystihl jste to skvěle "jak se mít dobře A NEKRÁST" .. no jít do postele usnout a nechat si zdát ...
nevíme co jste dělal za práci, některé práce lze provozovat i v důchodu na živnostňák a tak si vydělávat (to samozřejmě neplatí pokud jste byl třeba stavitel nebo jste dělal s jeřábem) ... Dožil jste se důchodu (gratuluji jeden z mála posledních) .. jenže pokud chce žít slušně musíte se důchodu vzdát a pracovat .. celkem ironie.
No to je tak, co po vás chtěli rodiče aby jste uměl a dělal, na co jste se dal vy. Každý je svého štěstí strůjcem, nelze nadávat na okolí, asi vám nikdo nestál na krku. Takže na koho si stěžovat? Co jste uměl, čím jste se živil, jak byla ta práce společností požadovaná a tím pádem honorovaná. Mohl jste se dát ke komunistům a jet po funkcích, po převratu k nějaké straně, podnikat a jet. Podívejte se kolem sebe čeho někteří kolem vás dosáhli (nezajímají mě zloději, to též může každý). Jak to, že oni?
I dnes si můžete přivydělat, podnikat, máte-li na to a ne jen stěžovat, Co můžete jiným nabídnout? Když budete úspěšně podnikat, můžete si zvýšit i důchod.
Otec pracoval jako slévač, chodil jsem za ním do práce a tak dělat tvrdě jsem nechtěl (menší fabrika takže od písku, klečení u formy až po ruční slévání, už neznám pojmy). Škola nebyla moje hoby a poznal jsem však na konci, že bez dobrých známek se nikde dál nedostanu. Tak učení. Tam jsem viděl, jak chodí technici v pláštíčku s logárem v kapsičce a za lepší prachy, takže motivace. Jsou sta a sta činností, ne jen rukama. Podívejte se třeba jen na sportovce co je hnalo.
Tak to beru já a jsem si vědom, že jsem mohl a mohu více, kdybych chtěl. Ale ta pohodlnost... Pokud chcete více, vpřed, musíte vědět, znát a CHTÍT! jiní říkají dejte.
Ani mě učení příliž nelákalo a tak do mích 18 let mě živila lopata a různé dělnícké práce,potom jsem se nechal zlákat na slévarenský jeřáb pro skládání forem a jejích odlévání tekutým železem.po pěti letech jsem šel budovat SONP DO KLADNA,jako buldozerista a řidič teréniho vysokozdvihu až jsem skončil jako operátor hutniho skladu,kde jsem plně uplatnoval své umění jako řidič pracovních strojů a zároven jako skladník.Takové práce mě prostě bavili,práce ve kterých jsem byl svým vlastním pánem a nikdo mě do toho nekecal Šéf mí zadal ráno práci a víc se o mě nestaral.To už dnes nejde,nehledě na to,že je jiná doba,ve které je dělnik moc malý pán a je stále někam tlačen a nucen vykonávat svoji práci rychle a bespečně,což oboje skloubit vždy nejde a taková lidově řečeno buzerace mě nejde pod nos,což je asi hlavní důvod proč se do zaměstnání netlačím.A pracovat doma,to by celkem šlo,ale jde o to co? O tom,nemám ani páru.i když jsem velkou měrou domácí kutil a baví mě ledacos doma vytvářet pro lepší život,který však vyžaduje to,že musím umět hospodařit a šetřit sám na sobě,což není až tak těžké,jen se musí chtít a umět si utáhnout na sobě ten pomyslný opasek.JInak já si nenaříkám na tento svůj uděl,člověk si zvykne na ledacos,když musí,mě jenom štve to, kolik je mezi námi, podvodníků,kteří se tak snadno živí na ůkor cizích lidí,kteří je v tom ještě podporují,když jím posílají peníze předem za něco,co ve skutečnosti neexistuje,je to normální? Je vůbec možné aby tolik lidí mělo máslo na hlavě a tak bezhlavě vyhazovalo své peníze ze své kapsy.To mě na tom,tak zaráží,že já musím šetřít a oni nemusí,mají stále peněz dost
S cim chcete poradit - jak vice vydelat nebo jak usetrit? Protoze zadna dalsi moznost uz neexistuje. Vyrazne vetsi duchod uz mit nebudete.
Co jste delal za praci nebo co umite jineho? Jake jsou vase konicky? Umim si predstavit bud nejakou praci na zkraceny uvazek (4 hodiny denne, 5 dni v tynu, nebo naopak 8 hodin denne, 3 dny v tydnu, nebo pak zalozit si zivnostensky list a delat si sam na sebe, treba i doma, pokud to vase prace dovoli a kdykoliv budete mit chut apod.).
Píšete, že jste kutil, k práci máte vztah, tak si najděte nějakou paní, co je sama v baráčku a nestíhá. Pomůžete ji okolo baráčku a na zahradě, svůj byteček můžete pronajímat, nebude Vám smutno a na zloděje ani nevzpomenete. - pt
Téměř by se dalo říci, že patříte ke generaci, která nebyla připravena na opravdový život a zodpovědnost sám za sebe. V dnešní době lidé mého věku nespoléhají na to, že je ve stáří bude živit důchod a spoří si. Ti, kteří si nespoří, jsou si jistě vědomi toho, že na stará kolena chcípnou hlady.
I v pozdějším věku je důležité se nevzdávat a bojovat (co je to za život sedět na gauči a koukat na televizi?) Pokud nemůžete sehnat zaměstnání, pak to zkuste sám za sebe. Můj otec je v ID a přesto různě podniká. Prodává na eBayi, dováží výrobky ze zahraničí, které doma nejsou k sehnání a docela mu to vynáší. Je spousta možností, jak nastartovat vlastní živnost. Chce to jen silnou vůli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.