Nejste přihlášen/a.
Rozešel jsem se z družkou,máme spolu syna a ona ještě dvě dcery.Bydlíme stále v jednom domku,který jsem zakoupil na hypotéku a sám jí splácím.Ona tu má s dětmi trvalé bydliště,ale žijeme každý zvlášť.Veškeré náklady na bydlení platím sám.
Ona do zařízení dala 300tisíc.Nechce odejít,dokud jí ty peníze nedám.Jelikož nemá žádný papír,že sem ty peníze dala,tak chce po mě abychom to právnicky ošetřili.Jsem slušný člověk a nechci jí vyhnat bez ničeho,ale zároveň si nemohu dovolit další půjčku.
Prosím o radu co bych měl udělat.Děkuji.
Sepište smlouvu a dohodněte se na splátkách, kterými jí splatíte těch 300.000,- Kč. Patrně také budete řešit svěření syna do péče a výživné, to budete muset vyřešit u soudu návrhem na úpravu poměrů nezletilého dítěte, kde navrhnete komu má být svěřen do péče a kolik bude druhý platit výživné. Trvalé bydliště jí nezakládá právo bydlení ve vašem domě, ale vaše děti mají právo, abyste jim bydlení zajistil. Pokud dala 300.000,- Kč do zařízení, je také možné, aby si zařízení odvezla? O tom všem se musíte dohodnout, smlouvu pak nejlépe sepsat u notáře nebo advokáta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.