Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedno oko je poškozené, zhorší se i druhé?

Od: petrkess* odpovědí: 4 změna:

Četl jsem, že když má jedno oko vadu, to druhé se přizpůsobí, a zhorší se taky.

Například, když jsem měl úraz na levém oku (úder tupým předmětem), zhorší se mi zrak celkově, protože pravé oko se zhorší postupně taky.

Je to pravda? Nebo úraz jednoho oka nemá vliv na druhé oko?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

blbost známi je na jedno oko slepej uplně už 15 let a nevypadá že by slepl i na druhé

jabraka*
hodnocení

0x

Petře,

od narození jsem trpěl na jednom oku tupozrakostí.Nepozoroval jsem nějaký problém,až na vojně.Bylo mi řečeno,že se tato vada už neodstraní.Pro pozdější zeslabení zraku jsem začal nosit brýle.To trvalo až do nedávné doby,kdy jsem ochořel boreliozou a ta mi napadla oční sítnici lepšího oka.Po několika letech léčení,kdy sítnice oka je nenapravitelně poškozena,se nakonec tupozraké oko upravilo a dnes je okem prioritním.Po operaci čoček jsem mohl odstranit i brýle a dnes je zrak na velmi dobré úrovni.Proto s každým problémem neváhej a dej na rady lékaře.

JABRAKA

buss
hodnocení

0x

Klidně může být každé oko jiné, i jinde se dívat.

hodnocení

0x

právě naopak - mozek začne "vypínat" informace z horšího oka a to začne lenivět. Ztrácí schopnost akomodace (zaostřování) ... a proto, když vidíte např. děti po operaci šilhavosti s clonou na oku pod brýlemi, tak zakryto je zdravé oko, aby to oslabené cvičilo a mozek se učil brát plně z něj informace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]