Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohoda o provedeni prace

Od: kristyna30 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit...Pracovala jsem na zkrácený uvázek na HPP,kde mě zkončil pracovní poměr k 5.1.2014.Nastoupila jsem do jiné prace 6.12014,kde jsem nastoupila pouze na dohodu o provedeni prace.Jenomze,sem ze dozvedela,ze v tomto pripade za me zamestnavatel neodvadi soc a zdrav pojisteni.Sla jsem se zaregistrovat na urad prace,jenomze bydlim jinde,nez tam,kde mam hlasene trvale bydliste.Dnes byl posledni termin,kdy se mohu na UP registrovat.Zdravotni pojisteni mam tedy od predchoziho zamestnavatele na leden uhrazeno,jen by me zajimalo,co se stane,kdyz sem se nestihla nahlasit na UP,zda budu muset celou dobu platit zdrav. pojisteni?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

2x

Aby jste nemusela platit zdavotní pojištění za unor klidně se zaregistrujte do konce měsíce nejpozději první tři pracovní dny z měsíce unora.Pozdeji platíte pojištění sama

hodnocení

0x

proč byl dnes poslední termín, kdy se můžete přihlásit na ÚP?

mary*

Přihlášení na ÚP, když žádá podporu, tak do tří dnů po skončení zaměstnání.

kristyna30
hodnocení

a neplati,ze se musim nahlasit do 3 pracovnich dnu,od ukonceni predchoziho zamesntani?protoze tak me to bylo receno na UP.

xy

zrovna to řešil přítel, skončil 31.12. a na pracák šel dnes.

aby si musel sám plati zdravotní, musel by být celý měsíc "doma" a neregistrovaný na ÚP. to mu tam řekli, taže těch pár dní si nebude muset doplácet.

Do tří dnů se musíte nahlásit, abyste měla podporu hned od dne následujícího po skončení předchozího zaměstnání. když přijdete později, budete mít podporu až ode dne, kdy se zaregistrujete.

mary*
hodnocení

0x

No, pochybuji, že máte zaplaceno ZP za leden. V lednu 2014 se platí na prosinec 2013. V únoru se platí za leden atd. Dohoda o provedení práce do 10000,-- se sociální neodvádí jen daň, ale když podepíšete prohlášení k dani, tak nevznikne. Smlouva na dohodu se nevztahuje na nemoc. Takže když zamarodíte, tak nic.

doplněno 08.01.14 21:50:

Jo, tak pardon, jsem přehlídla datum ukončení zaměstnání,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]