Nejste přihlášen/a.
panelovém domě zemřel vlastník bytu, který nemá žádné příbuzné. V bytě byl zhruba tři týdny (mrtvý). Z bytu jde zápach stoupačkami do hořejšího bytu, ale byt policie zapečetila a je nařízena soudní pitva. Jak mám postupovat, abych se zbavil popř.zabránil šíření zápachu? Na jaké orgány se mám obrátit? Děkuji za radu.
Hezký večer. Kdo je vlastník panelového domu? Obraťte se na něj a on by měl konat další kroky.
Není pravda, že nemá. Ona má chránit zdraví obyvatel. Těm policajtům někdo musí vysvětlit, že jde o zdraví obyvatel v domě. Jinak nebudou mít důvod ten byt otevřít, A to může jen hygiena.
Dnes se nám povedlo alespoň pod dohledem policie otevřít v zamořeném bytě okna.kolega nevrhoval rozlít po bytě savo což policie okamžitě zamítla,protože není ukončené vyšetřování.Ten smrad je v celém domě neskutečný nikomu to nepřeji.
Volal jsem i krizového hygienika Prahy. Hygiena s tím doopravdy nemá nic společného. Až bude případ uzavřen, tak existuje šance, že notář povolí byt vydezinfikovat. Podobný případ se stal v Nymburku a čekalo se na vyklizení bytu 9 měsíců.
Osobně jsem si to představoval tak, že když takový případ nahlásím na hygienu, pod dohledem policie se byt otevře a např. armáda v protichemických oblecích byt vyklidí, ale tak to funguje pouze v akčích filmech. Bohužel.
V dotazu je jasně napsáno že zemřel vlastník bytu.Váši otázku nechápu.
doplněno 14.01.14 15:32:pro @lidus
No vidíte, už si rozumíme, vy jste předseda družstva vlastníků a vy tedy správně chcete konat.
Nezbývá tedy než se osobně informovat na policii nebo přímo u soudu, kde se klíče od bytu v současné době nacházejí. Pakliže již bylo zahájeno dědické řízení a byt je nadále zapečetěn z důvodu tohoto řízení, je namístě žádat soud, aby Vás ustanovil správcem dědictví, v takovém případě Vám bude umožněn vstup do bytu např. za účelem provedení jeho úklidu.
Liduš .jak jsem psal případ není uzavřen, klíče nejsou,byt má vylomenou vložku a je pouze zapečetěn.Dědic žádný není celý majetek včetně bytu přebírá stát.
Kdo ten nasládlý zápach nikdy necítil, těžko uvěří. Vy opravdu nemáte jinou možnost než čekat, policie vás správně do zapečetěného bytu vůbec neměla pouštět ani větrat, vše musí rozhodnout soud. Nezávidím vám, není to otázka pár týdnů.
Podle mne to musíte asi vydržet. Nikdo neví, proč a za jakých okolností dotyčný zemřel. Třeba nezemřel přirozenou smrtí. V tom případě nemůže policie otevřít byt a nechat zničit stopy třeba tím, že se bude byt dezinfikovat. Prostě si myslím, že asi nic nezmůžete a budete muset čekat. Já bych ale šla na policii a o tom zápachu jim řekla. Jsou to také lidi a určitě to pochopí a vysvětlí Vám, proč nemohou byt zpřístupnit, abyste alespoň věděl na čem jste.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.