Nejste přihlášen/a.
zdravím, byl někdo z Poradny na operaci očí ,aby nemusel nosit brýle? A s jakým výsledkem.Děkuji
doplněno 06.01.14 18:17:Jsem postarší osoba ,takže už si myslím,že by to mohlo jít. Nesnesu brýle na hlavě,,zůžují mi prostor vidění a na bocích mi zavazejí ty nožičky ,,no je to pro mne katastrofa. Nemohu si zvyknout a právě teď je tato možnost. KONEČNĚ
Sestra, švagr a obě jejich zletilé děti. 15 let bez brýlí, děti cca 5 let., na operaci šly až měly 18 let.
No ono je to prý vhodnější dělat až v pozdějším věku, že teť na začátku dospělosti se ty oči ještě zhoršují a není to ustálené, ne?
Jo a v dospělosti si necháte odoperovat krátkozrakost a pak si bez brýlí na blízko nic nepřečtete. Právě tohle mě odradilo od operace, protože to, že "nevidím" na dálku (vidím, mám na horším oku asi 2 dioptrie a na lepším asi 0,5) mi přijde normální, ale že bych neviděla na blízko, to by mě otravovalo mnohem víc. Když má někdo diptrií tolik, že bez brýlí nedohlédne ani na klávesnici, to je pak jiná.
Vyhledejte si na netu lidi co tuto operaci prodělali. Já jsem to udělala, taky jsem o tom uvažovala, mám jich taky dost , ale po přečtení názorů lidí, co tuto operaci prodělali jsem od toho ustoupila, raději vidím z brýlemi, než mít problémy bez nich. Je jasné, že je i spousta spokojených lidí, ale kdo mi zajistí, že zrovna já budu patřit k nim? A oči mám jen jedny, nebolí, nemám v nich "písek",... Ale jestli se rozhodnete pro, tak si najít skutečného profesionála - zjistit si o něm úplně vše, nejít za někým třeba levnějším. Jak vám řekne každý lékař: "nic není na 100%". Držím palce.
Známý byl v Brně-Juliánově, obě oči zaráz, dovedla jsem ho domů, protože viděl dost rozmazaně. Pár dní do očí nesměla přijít voda, nesměl je namáhat (čtení, počítač apod.), asi 14 dní nosil tmavé brýle, protože byl květen.
Dnes je spokojený, může bez brýlí sportovat, což ho předtím dost omezovalo. A první aktivita po probuzení není šmátrání na nočním stolku za účelem nahmátnout brýle:D.
Dcera si nechala udělat před 2 roky operaci obou očí současně ve Zlíně. Měla od dětství silné brýle krátkozrakost 4-5 dioptrií. Pro jistotu si ale na operaci počkala, až bude mít po druhém porodu. Nyní vidí bez brýlí perfektně na blízko i na dálku. Napřed si vás pozvou na základní vyšetření, za to se platí asi 1000 Kč. Následně vás pozvou na zákrok, je to otázka všehovšudy půl hodiny. Musí vás někdo doprovodit, aby vás odvedl domů. Kontrola ještě druhý den, tak je dobré přespat na hotelu, nejste-li místní. Obdržíte nějaké kapičky do očí. Pak ještě kontrola asi za půl roku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.