Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti kolen

Od: rex® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den je mi 65 let a začala mě bolet kolena ( nejvíce levé, nejdříve po ránu a teď pořád ). Vzhledem k věku je to asi artroza. Nevíte prosím o něčem co pomáhá? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím že by vám nejvíc pomohlo navštívit lékaře, nejlépe ortopeda. Ono to chce přesně vědět o co se jedná, to my tady asi neuhádneme.

uska*
hodnocení

0x

Jak víte, že máte artrózu a ne třeba artritidu? Co pomáhá? ORTOPED. V obou případech je na bolest kolen dobrá jízda na kole a plavání. Navíc já používám chladivou Koňskou masť (ne balzám) a nohy omotám po natření do potravinové fólie a jdu spát - moc se uleví, ale nic to neléčí.

buss
hodnocení

0x

Nechápu, proč s tím nejdete k doktorovi, jsou injekce, ale asi lze jen 2x.

hodnocení

0x

Problémy s koleny mají vždy souvislost s ledvinami. Pijete dost? Nemáte třeba neléčenou cukrovku? Nejíte a nepijete často věci, které ledvinám škodí? Doporučuji Vám se zaměřit tímto směrem. Samozřejmě nezaškodí návštěva ortopeda. Ale bolavá kolena jsou vždy jen důsledkem nějakého jiného problému. Co já vím, různé doplňky stravy moc nepomáhají pokud se nezmění celková životospráva. Často jediným řešením bývá výměna kloubů.

hodnocení

0x

Jsem o 6 let mladší než Vy, kdysi sportovkyně, kolo a pěší dálkové pochody, to bylo moje.Myslela sem si, že po těch mých trénincích mě toto potkat nemůže. Potkalo.

V květnu jsem byla na operaci menisku. Operace se prý zdařila, koleno bolí dál. Občas moc. Po dalších rentgenech ortopéd navrhl výměnu kloubu. 21. ledna si jdu vyslechnout ortel. Zatím mi koleno otéká, tahají mi z něj vodu. .Nic přjmného.

Injekce jsou na draka. Koupila jsem si 3, musí se na ně dost doplácet. Jmenují se ERECTUS, myslela jsem, že je to spíš pro pány. A že pak ztuhlé koleno vůbec neohnu. Po první inekci koleno opuchlo, další 2 injekce už doktor odmítl aplikovat. Zkrátka mi nesvědčí. Mohu se s nimi za ty peníze nechat leda tak vyfotit.

Zajděte na ortopedii, poradí Vám. Víte kolik lidí má kloubní náhradu? Taky se mi to zprvu neíbilo, ale co nadělám, hlavně se zbavit těch bolestí.

Takže jedině k odboníkovi. Ať Vám to dobře dopadne. *palec*Jaga

pohanka*
hodnocení

0x

Jaká je Vaše váha? Každé kilo dolů kolenům uleví. Starý recept je jíst hodně kližku, prasečí nožičky, sulc, pro otrlé kuřecí chrupavky, ne ale z velkochovu. Balit si na noc kolena do teplých, nasekaných zelných, kapustových listů, křenový listů, nebo listů devětsilu + igelit, ručník. Však to ty bylinky mjí v názvu co léčí. V létě zkusit na kolena 10denní kůru z bezinkových listů. Nebo koupele v Darkovské jodobromové vodě, nebo mazat 14 dní Traumaplantem. Něco zkuste, ale vydržte dodržet doporučené dávkování. Ne že se dvakrát třeba vykoupete a přestanete.

pohanka*
hodnocení

0x

Jaká je Vaše váha? Každé kilo dolů kolenům uleví. Starý recept je jíst hodně kližku, prasečí nožičky, sulc, pro otrlé kuřecí chrupavky, ne ale z velkochovu. Balit si na noc kolena do teplých, nasekaných zelných, kapustových listů, křenový listů, kostivalu, nebo listů devětsilu + igelit, ručník. Však to ty bylinky mají v názvu co léčí. V létě zkusit na kolena 10denní kůru z bezinkových listů. Nebo koupele v Darkovské jodobromové vodě, nebo mazat 14 dní Traumaplantem. Něco zkuste, ale vydržte dodržet doporučené dávkování. Ne že se dvakrát třeba vykoupete a přestanete.

hodnocení

0x

Tak v 65 letech to je problém.Z mých zkušeností vím, že do 45 let máte vrozené vady, po padesátce degenerativní změny stářím a po šedesátce "můžete být ráda, že chodíte, jiní jsou na tom hůř."

Gonartroza vzniká stárnutím a kostnatěním měkkých tkání, takže to vidím maximálně na vyšetření rentgenem a dopování prášky do konce života, i když může jít o jinou diagnózu.Výměna kloubů se dělá u pacientů, u kterých je předpoklad užívání kloubů na deset až patnáct let - takže Vám určí, kdy musíte umřít.$

U mladších ročníků je možnost uplatňovat nemoc z povolání.Artróza musí být nejméně 2,5, meniskopathie dvojka při práci v kleče a podřepu větší část směny.

zabu
hodnocení

0x

Jen chci potvrdit, že na bolavá kolena funguje např tučné vepřové koleno. resp, ten podkožní tuk, který obsahuje v přírodní formě to, co Vám tlačí reklama v těch různých proenzi apod. Stačí dvakrát až čtyřikrát měsíčně. Zase co tomu řekne žlučník?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]