Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zajímalo by mne, jestli banky při online zakládání účtu /tedy bez návštěvy pobočky/ nahlíží do registru obyvatel, tedy jestli nějakým způsobem ověřují, zda dotyčný člověk skutečně existuje. Stalo se mi totiž, že jsem poslal platbu za zboží předem a zboží nepřišlo. Podal jsem tr.oznámení a policie zjistila, že onen bankovní účet byl založen online na neexistující osobu. Jedná se o účet u Zuno bank.
Registr obyvtel, co tím myslíte?
Čím více bance stačí internet, tím méně ověřuje identitu klientů...
Příště buďte při nákupu a platbě obezřetnější, v tomto případě už jen čekejte na dopadení pachatele...
Jelikoz pri on-line nejde 100 % overit identitu, tak ty banky se pojistuji tim, ze chteji ofocenou obcankou, poslednim vypisem z banky, z ktere dojde k prevodu a predpoklada se, ze ta puvodni banka si overila identitu osobne. Asi to jde zmanipulovat. Pomohlo by, kdyby vyzadovali pri on-line zalozeni uctu zpravu poslanou s certifikatem. Ten se vydava fyzicky overene osobe, i kdyz i dnes jsou certifikaty bez nutnosti fyzickeho overeni (Comodo).
Zmanipulovat jde snad úplně všechno. Stalo se mi, že pošťák mi doručoval výpisy z banky na jméno neznámé ženské na moji trvalou adresu. Začala jsem dopisy vracet na poštu. Až přišla obálka opět na cizí ženskou od exekutora ze Slovenska, tak mi zatrnulo. Chtěla jsem na policii vypátrat správnou adresu ženské, policie samozřejmě odmítla pomoci. Donesla jsem jim znovu potvrzení z matriky, že na mé adrese ženská nebydlí a pak se semnou teprve bavili. Zjistili, že ženská bydlí 40 km od nás, ale jak bance nahlásila mou adresu dodnes nevím. I exekutor musel někdo mou adresu získat. Takže je možné vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.