Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hadka se sestrou, a omluva

Od: johnyjjj odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

dnes dopoledne jsem se pohádal se svoji sestrou. Večer než jsem šel spát jsem ji pustil ke svýmu počítači, protože svůj si nechala v práci. Dnes když se počítač pokoušel nastartovat nejel, nereaguje. Vzhledem k tomu že poslední dobou toho máme oba dost, ona má práci, mně a ještě navíc zkouškové, já mám taky plno starostí se školou takže hádka byla na světě. Takže jsme se pěkně pohádali, a nevím jak ona, ale já jsem řekl slova kterých jsem později litoval, lituju doteď.

Chci se ji nějak omluvit, koupit květiny nebo ji někam pozvat.

Už rok a půl se o mě stará, potom co se rodíče rozvedli s nimi nežijeme, ale přispívají ji na mě. I když s tím počítačem možná něco udělala, vím že jsem se k ní zachoval hnusně, a nezaslouží si to vzhledem k tomu jak se o mě stará.
Chci se ji omluvit a nějal revanžovat?

Poradíte prosím?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím. Každému se může stát, že se nechá unést a řekne třeba něco nepatřičného a nevhodného. Důležité je právě to umět se omluvit, přiznat chybu _ prostě komunikovat a věci si vysvětlit. Takže já bych se omluvila hned a řekla, že mne to mrzí, že mi vyklouzlo ve vzteku něco nepatřičného, co bych za jiných okolností nikdy neřekla... Požádejte sestru, aby se na Vás nezlobila a jestli by Vám to mohla prominout. Ujistěte ji, že si velmi vážíte toho, co pro Vás dělá a že jí máte rád. Kupte jí třeba pořádnou dobrou čokoládu, aby si obalila nervy a měla s Vámi ještě dlouho trpělivost a co nejlepší vztah. Nebo se ji zeptejte, zda by s Vámi nezašla třeba na dobrou večeři...Možností je spousta, ale ta omluva je jistě to nejdůležitější!

hodnocení

1x

Já si myslím, že přiznání chyby a omluva postačí. Není třeba cokoliv kupovat, je potřeba jí pomoci v tom, co ona dělá pro vaši společnou domácnost. U toho si také uvědomíte, jak nesnadné to sestra má. Sám píšete, že pracuje, studuje a stará se o vás oba. Tedy úklid, prádlo, jídlo.Klobouk dolů, má můj obdiv! Pomozte ji, usnadněte ji život. Je snadné pozvat na večeři, ale obtížné podílet se na něčem, co je potřeba udělat, ale není vidět. Denně. Převezměte některé její povinnosti. ;)

johnyjjj
hodnocení

Je to jediná blízká osoba kterou mám, naučila mě řídit auto, vařit a díky ni si žiju docela ve velkém blahobytu. Jsem ji moc vděčnej co pro mě dělá a obdivuji ji, protože která holka by se ve svých 21 letech chtěla starat o 15 letého kluka, nemusela by to dělat.

Obejměte ji a řekněte ji, že ji máte rád. A taky, že si uvědomujete že byste byl bez ní v háji, že víte, co pro vás dělá a ceníte si toho. Že jí chcete pomoci, ža ji to chcete usnadnit. To bude lepší než čokoláda a než večeře. ;)

Ale kytkou nic nezkazí, právě naopak. A nemusí to být kytice za pětikilo. Podle fin. možností stačí i jen jedna růžička.

johnyjjj
hodnocení

Díky moc za odpovědi, za hoďku má přijít domů, tak vymyslím něco co bych zvládl uvařit.

Zítra dám vědět jak to dopadlo.

Díky

kami95
hodnocení

0x

Tak ji někam pozvi..i když počítač ti už ona nezpraví, když ho pokazila..

alvin2001*
hodnocení

0x

Jak jsi rekl, pozvi ji napr. na obed a kup ji kytku, nebo nejakou cokoladu.

Omluv se ji ze jsi na ni ¨vyjel¨ a podekuj ji, jak se o tebe stara a vsechno by melo byt OK.

A podej otazku na teto strance, jestli nekdo nevi, co s tim pocitacem udelat.

Alex

namyslenecek*
hodnocení

0x

Taky mám starší sestru a hádali jsme se už x krát, občas ze mně taky něco vypadne co dokáže docela hodně zamrzit. Ještě ten den za ní příjdu se psíma očima, omluvím se jí, že mě to mrzí, a že jsem to tak nemyslel, že jí mám rád a že jsem blbej a ono to většinou zabere :D . Jetšě neni na škoda jí třeba vážně dát tu čokoládu nebo něco. Pokud bydlíte spolu tak můžeš třeba udělat dobrou večeři. :)

doplněno 04.01.14 16:28:

No tak vidíš, pokud bežně vaří ona tak jí to určitě potěší. Možná dokonce víc, než když jí vemeš někam do restaurace. ;)

johnyjjj
hodnocení

Ano, bydlím s ní, je to jediný můj blízký příbuzný, s rodíčema se nevidám, a s bratrem ani nevím co je, topí se po uší v dluzích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]