Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splátky úvěru na bydlení

Od: kjaneckova* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, třeba máte někdo podobnou zkušenost.

V současnosti splácím meziúvěr na koupi RD. Letos to bude 6 let, skončí fix. období a mě by zajímalo, zda mohou být další splátky nižší, resp. nižší úrok (za předpokladu, že nepůjdu k jiné bance).

Přece jen, úvěr/meziúvěr jsem brala v r. 2008, kdy byly ceny nemovitostí a úroky vysoké (tenkrát jsem měla a tedy zatím mám 4,9%), krátce nato přišla "krize" a úroky v současnosti jsou nižší.

Tak nevím, moc tomu nerozumím, jak se to počítá a z čeho se vychází. Prostě jen by mě zajímalo, zda můžu platit méně, pokud pro to budu "něco" dělat. Díky za případnou odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Platit mene budete budete nejspis urcite. Zacnete resit prechod k jine bance/zmenu uroku s dostatecn7m predstihem. Nejmene pul roku pred vyprsenim konce fixace. A bud zajdete za svym fiancnim poradcem, ktery vam do toho vnese svetlo nebo zkuste obvolat par bank a tam se zastavit sama.

muze se stat, ze financni poradce vam da lepsi podminky nez banka, ale ikdyby nic, vysvetli vam to co a jak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]