Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem jediný exemplář svého druhu?

Od: amadeus* odpovědí: 19 změna:

Zdravím,

Již delší dobu mě trápí otázka, zda budu vůbec někdy schopen najít ženu, se kterou bych si vyhovoval v zásadních otázkách života. Nejde o drobnosti, ale skutečně o zásady, ve kterých nelze vymyslet žádný kompromis. Mám spoustu protichůdných vlastností, což je zřejmě důvod, proč nejsem schopen najít vyhovující partnerku. Odmítám děti, svatbu a nejspíš i společné bydlení, ale na druhé straně jsem věrně monogamní a to samé očekávám, rád jezdím na společné dovolené se společným programem. Netrpím pečovatelským komplexem, takže netoužím po ženě, která by se na mě stala závislou jak citově, tak finančně. Tedy abych zformuloval otázku přesněji...

Existuje, potažmo kde lze najít exemplář ženy, která je věrná, má zdravé sebevědomí, vlastní život (bydlení, práci, koníčky), netouží po svatbě ani dětech a hledá partnera, který by jí byl spíše kamarádem a milencem, než pečovatelem?

Zní to možná směšně, ale já mám v lednu období špatných nálad a trápí mě každá kravina... Snad mě někdo povzbudí tím, že potvrdí existenci takové ženy. Víc ani nepotřebuji.

Předem díky za každou odpověď.

Amadeus

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Milý Amadee, zcela jistě najdete ženu, která nechce děti ani svatbu a která na Vás nebude závislá finančně. Může být i věrná, s koníčky, vlastním životem. Obávám se však, že s tou citovou závislostí to bude potíž. Málokterá žena chce partnera/milence, pro kterého bude jen občasnou milenkou na dovolených a večerech. Dřív nebo později se každá žena zamiluje a přirozeně si na Vás začně dělat citové nároky.

Mrzí mne, že jsem Vás nepotěšila, ale zdá se mi, že hledáte pouze milenku, nikoli partnerku.

doplněno 08.01.14 18:33:

Tak to nepatří do žádného normálního vztahu;).

doplněno 08.01.14 18:43:

To nepochybně, ale ne každý v takovém vztahu zůstane.

amadeus*
hodnocení

Proti citům samotným nic nemám, ale citové vydírání, stovky SMS denně a žárlivost mi lezou na nervy.

doplněno 08.01.14 18:42:

a přesto jsou tématem třetiny dotazů v této kategorii a téměř každý z nás se s tím někdy setkal.

vlasatec*
hodnocení

0x
Podle mě takovou nenajdete určitě ne bezdetnou pod 45 let.
xy

jo jo, mě je 42 a za pár let bych to brala :)

amadeus*
hodnocení

Já sice umím ocenit dospělou krásu, inteligenci a zkušenost žen po čtyřicítce, ale věkový rozdíl je na mě poněkud velký na to, aby z toho mohl být dlouhodobý vztah. Nicméně mě těší, že za pár desítek let už si budu moci vybírat.

buss
hodnocení

0x

Na světě je n žen, kdo je všechny zná? Ale určitě se podobná najde, jen hledat, prezentovat se.

pb®
hodnocení

0x

Jo tak to neporadím. Bezdětná, svobodná o samotě žijící sousedka po čtyřicítce už milence má. Kdyby neměla, bylo by to nejspíš něco, co hledáte.

pt®
hodnocení

0x

"amadeus", to nejde. Hledáte ženu stejných hodnot, které uznáváte. Taková samostatná, sebevědomá, nezávislá žena, bude stejně nepřizpůsobivá a tvrdohlavá do té míry, jako Vy. Dokázal byste žít se svým dvojníkem? Možná, že by Vaše požadavky mohl splňovat akorát muž, ale bohužel, takový nemá zase ženské tělo. Možná jednou přehodnotíte svůj postoj k požadavkům na ženy, možná že zůstanete na stáří sám nebo osamocen, kdo ví? Ale sám cítíte, že není něco tak v pořádku, když nedokážete udržet delší vztah, protože každý vztah se vyvíjí a má své etapy. - pt

amadeus*

Výhoda odděleného bydlení je v tom, že manýry jednolivých partnerů nejsou tolik na očích a dají se snadno tolerovat. Proč by mi mělo vadit, že si partnerka ve svém bytě moc neuklízí? Je to její byt. Ve svém si uklidím sám. Já myslím, že bych dokázal žít se svým dvojníkem v ženském provedení.

vis*
hodnocení

0x

Jinými slovy, hledáš tzv. "mingle vztah". No way. To je pro skutečné kingy, mezi které ty rozhodně nepatříš. Pro jistotu dodávám, že já také ne.

rituta
hodnocení

0x

Budete se mozna divit,ale existuje...Jsem zrejme takovy typ jaky hledate..ale podelim se s vami o zkusenost...Kazdemu potencialnimu partnerovi se libilo,jak jsem nezavisla,zabezepcena,s vlastnim zivotem,bez deti. Pozdeji se jim to pricilo, protoze jsem je vlastne "nepotrebovala"... protoze kazdy chlap drive nebo pozdeji se potrebuje citit " byt potrebovan"...

Takze si uvedomte ze to co ocekavate od sve " partnerky" se vam pozdeji nemusi uz zamlouvat...

preji uspesny lov!

korina*

Amadeus , myslela jsem že jediný takový muž je můj syn . Ale jak vidím není, nejsem z jeho názorů a vztahů nadšená ale jsem radši že ví co chce než aby byl dvakrát rozvedený a platil na 2-3 děti které by tím trpěly. Měl několik dlouhodobých vztahů s atraktivníma dívkama a vždy to nějak vyšumělo. Podle mne se on i vy bojíte zodpovědnosti a představy že se musíte zodpovídat kam jdete, s kým , kdy přijdete atd. Jenom mám strach že takový člověk zůstane jednou úplně sám. Bez rodičů, bez partnerky a hlavně bez dětí. Přeji hodně štěstí...

amadeus*

To není tak úplně pravda. Přinejmenším ne každý chlap. Já například příliš neocením, když jsem potřebován. Mnohem raději cítím, že jsem "pouze" chtěný. Vím, že partnerky, které odpovídají větší části popisu na světě jsou v nemalém počtu, ale u většiny z nich se vyskytuje chronická nevěrnost, což se mi příčí.

hodnocení

0x

Já jen, když odmítáte mít vlastní děti, nevíte oč přicházíte ! Jen málo žen bude ochotno sdílet váš názor, nelze se jim divit. Ale je to váš život, tak vám do něj kecat nebudu.

vis*

Znám nejméně dvě, jedna 27 let, druhá 29 let. Obě jsou poměrně hezké, zejména ta starší. Kategoricky odmítají možnost, že by někdy měly děti. Nicméně rozhodně nesplňují ostatní požadavky tazatele, především oddělené bydlení. Takže i tady nula bodov.

kilrah

jo, to znám...ale vězte, všeho do času. Uvidí kočárek, své kamarádky a pak dostane depky a chuť. To pak přestává legrace, když ženská je schopna pro dítě udělat cokoli...

kilrah
hodnocení

0x

Hmmmm...svobodná ženská, bez dětí, která ani po dětech netouží, je finančně zajištěná a sem tam najde milence...? Takovou ženu budete hledat těžko. Protože u každé ženy tikají hodiny a přicházejí mateřské pudy. Čím je žena starší a nemá děti ani stálého partnera, je horší a horší a horší až je z toho peklo které nikdo nevystojí. Pár takových žen se vám možná podaří najít ale nevím zda budete spokojen. Není lepší si napsat na nějakou seznamku pro +18 kde si najdete jen milenku a kamarádku...?

hodnocení

0x

Obávám se, že aby žena splňovala všechny Vámi vypsané požadavky, musela by být chlap...

Většině nároků by určitě nějaká vyhovovala, ale pochybuji (nikdy jsem se nesetkal) o ženě, která by časem nechtěla společné bydlení.

hodnocení

0x

Zamysleni, ktere nemusi odpovidat pravde.

Zena, ktera nezacne alespon v urcite fazi zivota touzit po detech a zaroven se citit zabezpecena musi mit podle mne vice "muzsky", nez "zensky" mozek.

Je otazka, zda chcete partnerku - zenu jako takovou se vsim, co zeny definuje vcetne chovani a jednani, a nebo pouze zenske telo s muzskym mozkem.

A vzhledem k faktu, ze osobnost definuje prave mozek, tak fakt asi hledate chlapa s zenskym telem.

Konec zamysleni.

*nevi*
doplněno 10.01.14 13:10:

Tim nechci rict, ze touzite po chlapovi, abyste se neurazil. Jen, ze takova zena prakticky chlap bude. Az na prsa a pohlavni organy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]